SGK

Medlem
 • Innehållsantal

  218
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  2

SGK vann senast 25 Januari

SGK hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

934 Enastående

Om SGK

 • Rank
  Stammis

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Umeå

Senaste besökare till profilen

734 profilvisningar
 1. Smöret har blivit dyrt

  Apropå veganism så retar jag mig just nu på Oatlys reklam (nåt måste man ju alltid unna sig att reta sig på ). Den har inte bara ett trist budskap (det finns inga fördelar med att äta animaliska produkter tolkar jag det som), den är också otroligt fånig. Känns lite som att lokalteatern i nån liten by skickat in ett bidrag.
 2. Godmorgontråd?

  Tusen tack för tipsen, MariaF! Dig kan man alltid lita på. Tro det eller ej, men jag har faktiskt kolloidalt silver hemma, för säkerhets skull. Och nån typ av alkohol finns också (Madeiravin kanske duger). Får testa när jag kommer hem (jo, jag sitter instängd på mitt kontor på jobbet och försöker undvika situationer där jag tvingas prata). Jag får avrapportera hur det gått.
 3. Godmorgontråd?

  God förmiddag! Tänkte höra om någon här har några hemliga brygder eller självklara huskurer när man tappat rösten? Efter att ha sluppit undan förkylningar i mer än 2 år och 4 månader är jag nu inne på 3 veckor av snuva, halsont och kraxande. Och just nu kan jag nästan inte göra mig hörd. Känner mig inte direkt sjuk, men spottar kraxar och håller alltså tyst så gott det går.
 4. Godmorgontråd?

  Helt underbart, MariaF! Och deras nummer var mycket längre än Let's dance-numren. Man kanske borde försöka leta rätt på en danspartner
 5. Tveksamhetens dilemma.

  Men då är det ju inte fel på LCHF i sig, utan snarare på samhället och livsmedelsindustrin. Eller? Men visst påverkar samhället och våra föreställningar om mat och matlagning hur människor agerar och reagerar. Intressant är ju att de allra flesta (jag vågar inte säga alla) som drabbas av celiaki eller allergi mot nötter och annat inte skulle drömma om att äta gluten respektive nötter. Så det finns situationer där människor faktiskt känner sig motiverade att ändra sin kost.
 6. Fråga doktorn om tarmproblem

  Jag kikade lite snabbt på programmet på svtplay. Jag blev inte direkt sugen på att se nästa avsnitt, kanske för att jag är helt frisk. Men det jag blev lite förvånad att höra var att de faktiskt rådde en frågeställare att dra ner på fibrer om det oroade magen. Det tråkiga var att de också, som Ekner nämner, rekommenderade läkemedel för "pruttbesvär" Precis de besvär som togs upp i programmet har ju jag också haft. Jag har alltid haft ballongmage, men det blev sämre och sämre med tiden. Till slut för kanske 8-10 år sedan var jag ganska förtvivlad. Sedan råkade jag börja äta LCHF och efter en tid insåg jag att min mage var lugn, platt och tyst. Fram tills jag började med LCHF var jag i princip världsmästare på att äta fullkorn och fibrer (det är ju så nyttigt ). Det är också den förklaring jag har till att det blev sämre med åren. Men sedan 5-6 år tillbaka är mina problem alltså helt borta.
 7. Tveksamhetens dilemma.

  Nu är jag kanske alltför konspiratorisk. Men trådskaparen har inte loggat in sedan den ställde sin fråga, och har inte heller kommit med kompletterande information för att göra det enklare att ge råd i dennes situation. Jag är inte 100 % säker på att personen verkligen vill ha goda råd och få hjälp i sin situation från personer med mycket erfarenhet av LCHF. Man ser såna här trådar ibland där någon berättar om sina dåliga erfarenheter av LCHF och sedan hör man inget mer från dem. Jag kan vara ute och cykla, kanske trådskaparen ivrigt läser diskussionen här utan att vara inloggad. Bara en känsla jag fick.
 8. Istället för kaffe?

  Jag tänkte tipsa om något jag inte själv testat, men eftersom det är fantastiska Martina Johansson som skrivit om det borde det inte vara alltför knasigt Hon har slutat dricka kaffe och har testat lite olika alternativ vilket hon beskriver i blogginlägget nedan: Koffeinfria alternativ
 9. Godmorgontråd?

  Godmorgon! Måste ju berätta att igår skördade jag (och åt upp) årets sista jordgubbe. Bifogar bildbevis. Den smakade mycket bra. Enstaka hallon finns nog kvar ytterligare några dagar. Och eventuellt några smultron.
 10. God, bra mörk choklad

  Blanxart 95% är numera den enda choklad jag kostar på mig. Den får högsta betyg från mig, men man bör nog vara ordentligt avvand på socker och tillvand på kakao för att uppskatta den Jag experimenterade lite med kakaosmör (100% fett) under semestern. Jag använde ett recept på ischoklad där jag bytte ut mörk choklad mot kakaosmör. Resultatet blev något som nog bara passar vissa eftersom resultatet är rejält beskt. Men det passar mig perfekt när jag är sugen på något, man vill nämligen inte ha mer än en, samtidigt som eftersmaken är riktigt trevlig.
 11. LCHF är farligt...

  Förr: pliktskyldigast (grönsaker är nyttigt ) en sallad på isbergssallat, gurka och tomat. Detta intogs ofta med pasta (i stora mängder) och köttfärssås, falukorv, köttbullar eller dylikt. Nu: ofta blir det en grönsakswook med kanske 6-7 olika grönsaker, dessutom en "sallad" (dvs råa grönsaker) med paprika, avocado och nu när det växer en del ute i trädgården även olika typer av sallat och lite tomat. Tillsammans alltså ofta upp till 10 olika vegetabilier som sammanlagt väger 3-400 gram. Jag äter ofta samma grönsaker varje dag, men jag äter väldigt många olika grönsaker. De fyller lätt en tallrik, så tillsammans med "sovlet" är tallriken rejält rågad. Jag är inte helt renlärig, så det blir ofta en liten bit morot. Men en morot räcker flera dagar för mig .
 12. utebliven befodran...

  Du är ju strax där du, själv har jag bara betat av drygt 10 %
 13. Kött och diabetesrisk

  Nu har jag än en gång lyssnat på podden från Paleoteket, avsnitt 15 från 22 mars. Där förklarar Karl på ett tydligt sätt varför rött kött skulle kunna orsaka cancer, och hur man ska tänka kring rött kött för att undvika cancer. Avsnittet handlar inte specifikt om kött och cancer, utan tar också upp varför man bör äta rött kött. Länkt till poddarna.
 14. Kött och diabetesrisk

  Jag har tyvärr inga studier att referera till just nu, men jag hörde en pod med Karl Hultén (Paleoteket) där han förklarade varför rött kött ibland anses orsaka cancer. Om jag minns rätt fanns ett samband mellan rött kött och cancer om man samtidigt åt spannmål! Om man inte äter spannmål, men däremot mycket gröna grönsaker är rött kött inte farligt. Det gjorde mig lugn.