SGK

Medlem
 • Innehållsantal

  476
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  7

SGK vann senast 12 Juli 2018

SGK hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

2 457 Enastående

Om SGK

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Umeå

Senaste besökare till profilen

2 921 profilvisningar
 1. Har tyvärr inga bra svar på dina funderingar, men känner oerhört starkt för dig och din familj i er situation. 💕
 2. SGK

  Folkhälsopris

  Jag tänker spontant på Martina Johansson.
 3. Hej Margareta, och välkommen till forumet. När jag läser din berättelse blir jag lite upprörd. Man ska inte behöva äta något som man inte vill för att göra den som bjuder glad. Kanske det skulle hjälpa dig att jämföra med veganer, de skulle aldrig äta animaliska produkter för att göra den som bjuder glad, och där handlar det inte ens om hälsa i normalfallet. Hoppas du får många bra tips om hur du ska göra för att stå emot på ett sätt som passar dig.
 4. Ser fram emot din bok "Biokemi för idioter" 😊 Jag uppskattar verkligen din förklaringar och att du förklarar alla begrepp du använder så att även en lekman kan få viss förståelse för vad det handlar om. Tack!
 5. Jag brukar också leka Fido. Vågar inte låta katterna fördiska eftersom de inte ska ha så mycket salt. Men som ensamstående kan man unna sig att vara lite excentrisk. 😋
 6. Du har redan fått en massa utmärkta råd, men något som jag inte ser att någon annan har nämnt är gröna bönor. Jag har tidigare haft IBS-symtom, men de försvann när jag hade ätit LCHF ett tag. Jag har alltid varit extremt känslig för bönor och linser, och undviker dem helt. De ingår också i FODMAP, dvs de här kolhydraterna man bör undvika om man har IBS. Hoppas du får ordning på välbefinnandet, och kan övergå i njutarstadiet.
 7. Min erfarenhet är att i akademiska feministiska sammanhang har veganism blivit en ej ifrågsatt standard. Jag var på konferens för ett antal år sedan, hade angett LCHF-kost, men såg inte tillstymmelse till LCHF (kökspersonalen var helt frågande). När det var vegetarisk lasagne till lunch, serverad med knäckebröd, margarin och lite sallad (tomat, sallat, rivna morötter och en fettfri dressing) tog jag fram baby bell-ostar och bregott-paket från min väska som jag smaskade i mig, och lämnade demonstrativt förpackningarna på min tallrik. Till saken hör att jag haft IBS-besvär, och fastar hellre än jag tar konsekvenserna av att vräka i mig kolhydrater. Inte kul att drabbas av IBS-symtom när man står och presenterar ett konferensbidrag.
 8. I en musstudie för ett antal år sedan där man ville visa på fettets skadeverkningar visade det sig att för att mössen över huvud taget skulle äta fettet ifråga blandades det med socker. Kanske det förhåller sig på samma sätt i studien ovan. Och då är det ju svårt att veta om det är sockret eller fettet som är farligt. Oavsett är fett inte artegen föda för möss.
 9. Inget mos här, men strålande sol. 😀☀️ Däremot blir det fredagspizza för mig ikväll 😋
 10. Jätteintressant. Har du möjligen några forskningsstudier som man kan hänvisa till?
 11. Godmorgon! Jag tänkte be om er hjälp. Igår påstod en bekant att bönor, linser och fullkorn är bland det nyttigaste vi kan äta. Personen i fråga hänvisar ofta till forskning, så jag tänkte höra om någon av er sett några sådana studier. När det gäller fullkorn har jag förstått att det är nyttigare med fullkornsprodukter är produkter gjorda på vitt mjöl. Däremot har jag inte sett några studier där man jämför fullkornsätande med LCHF. Det man kan fundera över är hur man kan komma fram till att bönor och linser är så nyttigt, vad jämför man med? Hur genomför man en sådan studie? Jag är mycket tveksam till att min bekant har rätt, men om jag hamnar i en diskussion någon gång skulle det vara bra att ha kunnat bedöma kvaliteten på sådan studier i förväg. Själv äter jag, som ni kanske förstår, varken bönor, linser eller fullkorn. Det påverkar min stackars IBS-mage alldeles för mycket i negativ riktning. Jag tror snarare att kött (och att äta "alla" delar av djuret) är det nyttigaste vi kan äta.
 12. Något som jag tror jag skrivit om tidigare är Karl Hulténs förklaring till varför man kopplar ihop rött kött och cancer (bloggen Paleoteket). Han menade att det handlar om kombinationen rött kött och spannmål, som tillsammans bildar något som kan ge upphov till cancer. Om detta stämmer (Karl verkar veta vad han talar om) så är det ju intressant att det är köttet som får skulden, och inte spannmål. 🤔
 13. Jag har liknande erfarenheter som några skrivit om här. Senast jag var förkyld var i september 2017. Jag har varit förkyld högst 3 gånger de senaste 6 åren, jag minns helt säkert två gånger, men kanske jag har glömt bort någon gång. De gånger jag varit förkyld har det snabbt gått över, så det har alltså varit rätt lindrigt. Jag har inte direkt några ledbesvär, men hade för några år sedan lite känningar av artros i ett finger. Nu är det helt borta och jag tror faktiskt att jag vid snart 60 år är vigare och mjukare i kroppen än när jag var i 30-årsåldern. Det är tack vare LCHF 😀
 14. Jag vet inte hur bra det fungerar, men under videon finns en transkription på engelska (https://www.dietdoctor.com/se/diet-doctor-podcast-14-dr-robert-lustig). Den kanske du kan "köra" i google translate för att få svensk text. Jag har inte testat själv, så jag kan inte garantera något.
 15. När Zepp generaliserar har jag svårt att inte reagera Själv är jag 3 månader från min 60-årsdag, och vägde imorse 7 hg (700 gram) mer än i 20-årsåldern. Så det är inte omöjligt att väga som när man var ung även om man är en gammal tant Och jag själv har lätt att bortse från vad män i allmänhet och vissa specifika män tycker är snyggt och inte snyggt. Jag bryr mig mer om vad som känns bra för mig själv. 😋