-
Innehållsantal
591 -
Gick med
-
Besökte senast
-
Dagar vunna
11
SGK hade det mest gillade innehållet!
Anseende bland gemenskapen
3 105 EnaståendeOm SGK
-
Rank
Gammal i gården
Profile Information
-
Gender
Female
-
Location
Umeå
Senaste besökare till profilen
4 334 profilvisningar
-
Angående kolesterol så verkar det dels vara bra med högt kolesterol i Corona-tider. Dels är också högt kolesterol förknippat med längre livslängd. Uffe Ravnskov är en bra källa till kunskap om kolesterol. Han har skrivit några inlägg här på forumet (@Uffe ) och han har en webbsida med information man kan titta på. Han är alltså forskare och har publicerat många vetenskapliga artiklar.
- 6 svar
-
- 2
-
-
Livsmedelsverket väljer mellan smör och margarin - vad tror ni?
SGK svarade på Nils Engström's ämne i Övrigt
Jag är ingen expert, men inser att det är lätt att blanda ihop olika kategoriseringar av fetter. Vi har det här med omättade och mättade fetter där vi har tre sorter: - mättade fetter - enkelomättade fetter (har en ledig plats i molekylkedjan) - fleromättade fetter (har flera lediga platser i molekylkedjan) Mättade fetter är stabila, och det är därför exempelvis kokosolja förvaras i rumstemperatur eftersom det inte härsknar (reagerar med omgivningen). Innehåller kring 90 % mättat fett. Omättade fetter har en benägenhet att reagera med omgivningen (fylla i den lediga platsen). O- 18 svar
-
- 9
-
-
Jag gör det ju enkelt för mig, jag har några små plastburkar med salt lite överallt, doppar fingret i burken och slickar av fingret. Men vet inte om det är en bra metod.
- 63 svar
-
- 3
-
-
Jag hör till dem som tycker att tillvaron är trist om jag inte får äta en supergod middag. Jag har ganska länge tillämpat OMAD, dvs. jag åt bara middag, men en stor och god middag. Nu när jag är ålagd att arbeta hemifrån är det mycket svårare, så jag äter frukost, och lite lunch och middag. Jag har lyckats med att fasta 2-3 gånger per år i 3 dagar, första gången 2015 tror jag, och vid några tillfällen har det blivit 5 dagar. Det som då gjort att jag lyckats är dels att jag jobbat på jobbet, dels att jag haft aktiviteter på kvällarna. Men nu är jag alltså hemma nästan jämt, och jag har ing
- 63 svar
-
- 4
-
-
Hej Ellie! Jag vet inte vad andra tänker, men min egen syn på vad processad mat skulle kunna vara är sådant som jag själv inte kan laga till, åtminstone inte hemma i mitt eget kök. Smör skulle vara möjligt för mig att göra genom att vispa grädde, ost skulle jag antgligen också kunna göra även om den inte skulle bli lika god som den köpta. Korv skulle jag också kunna göra själv om jag hade rätt utrustning och tålamod, och den skulle nog bli nyttigare än den man ofta köper i affären. Jag köper helst korv från lokala gårdsbutiker eftersom jag tror det är nyttigare än "ICA-korv". Fö
- 7 svar
-
- 7
-
-
-
Jag tror det viktigaste för dem som vaccinerar sig (förutom att de förhoppningsvis slipper bli sjuka) är att komma ihåg att även om man själv inte blir sjuk kan man ändå bli smittad och föra smitta vidare till andra. Det här är det jag ser som en fara med vaccinet, att människor inte verkar medvetna om att vaccinet inte hindrar från att föra smitta vidare. Det kan eventuellt göra människor mindre försiktiga. Jag hoppas att det finns möjlighet för min 91-åriga mamma att få vaccinet genom hemsjukvården, och då kan jag känna mig lugnare, kanske hon då också vågar gå utanför dörren.
-
Jag blandar i en mugg med lock, tror den är 0,5 liter, sen dricker jag ur den under dagen. Tipset kommer från Annika Dahlqvist.
- 125 svar
-
- 1
-
-
Jag blandar alltid askorbinsyran med bikarbonat (1 tsk askorbinsyra och 0,5 tsk bikarbonat), och när man googlar så står det att detta neutraliserar askorbinsyran och därmed blir det inte samma frätning på tandemaljen. Sen kan man för säkerhets skull inta drycken med sugrör och sedan skölja munnen med vatten.
- 125 svar
-
- 2
-
-
Om man läser på Martina Johanssons blogg, inlägget från 18 januari, tolkar jag det som att svaret på din fråga är att det inte är farligt eller negativt för kroppen att äta LCHF (eller keto) 1-2 dagar i veckan. Men gå gärna in och läs själv vad hon skriver där (om du inte redan gjort det).
- 23 svar
-
- 3
-
-
Jag håller helt med Effie, du har bra värden på HDL och triglycerider, de viktiga värdena. LDL kanske sjunker med tiden. Men det jag reagerade på är det du skriver om din vikt. Du väger 49 kg och är 160 cm lång, vilket ger ett BMI-värde på 19,1 vilket är strax över undervikt. Kanske keto-dieten ger dig en vikt som din kropp tycker är lagom.
- 125 svar
-
- 3
-
-
Jag har ju vissa besserwissertendenser. Och om nu professor Cederholm vill framstå som trovärdig (vilket många här inte anser) så är det ju viktigt med detaljerna. Om han nu påstår att smör innehåller "bara mättat fett" har han helt enkelt fel. Enligt matkalkyl.se är 64,7% av fettet i smör mättat och det är visserligen mer än 50%, men det är inte enbart mättat fett i smör. Bakläxa på den Tommy. Jag fortsätter äta smör
-
Jag tänker att det aldrig kan vara farligt att äta supernyttig mat 1-2 dagar per vecka, förutsatt att man tolkar LCHF som nyttig mat, vilket jag gör. Själv äter jag kött och fisk av god kvalitet (exempelvis ekologiskt gräsbeteskött från en relativt närbelägen gård), ekologiskt smör, grädde och crème fraiche, och en massa ekologiska grönsaker. Det bör inte finnas skäl att tro att det ska vara farligt. Sen beror det naturligtvis på vad som äts övriga dagar, om man t.ex. äter mycket kolhydrater skulle det kunna vara mindre bra för hälsa och välbefinnande. Så är det för mig, och därför ä
- 23 svar
-
- 5
-
-
En riktigt GOD JUL önskar jag alla forummedlemmar! Jag hoppas få en glimt på distans av mina barnbarn (nr 2 är drygt 3 veckor). För övrigt blir det LCHF-varianter av julmaten, och ostbricka till efterrätt