SGK

Medlem
  • Innehållsantal

    467
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    7

SGK vann senast 12 Juli 2018

SGK hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

2 378 Enastående

Om SGK

  • Rank
    Stammis

Profile Information

  • Gender
    Female
  • Location
    Umeå

Senaste besökare till profilen

2 830 profilvisningar
  1. Jätteintressant. Har du möjligen några forskningsstudier som man kan hänvisa till?
  2. Godmorgon! Jag tänkte be om er hjälp. Igår påstod en bekant att bönor, linser och fullkorn är bland det nyttigaste vi kan äta. Personen i fråga hänvisar ofta till forskning, så jag tänkte höra om någon av er sett några sådana studier. När det gäller fullkorn har jag förstått att det är nyttigare med fullkornsprodukter är produkter gjorda på vitt mjöl. Däremot har jag inte sett några studier där man jämför fullkornsätande med LCHF. Det man kan fundera över är hur man kan komma fram till att bönor och linser är så nyttigt, vad jämför man med? Hur genomför man en sådan studie? Jag är mycket tveksam till att min bekant har rätt, men om jag hamnar i en diskussion någon gång skulle det vara bra att ha kunnat bedöma kvaliteten på sådan studier i förväg. Själv äter jag, som ni kanske förstår, varken bönor, linser eller fullkorn. Det påverkar min stackars IBS-mage alldeles för mycket i negativ riktning. Jag tror snarare att kött (och att äta "alla" delar av djuret) är det nyttigaste vi kan äta.
  3. Något som jag tror jag skrivit om tidigare är Karl Hulténs förklaring till varför man kopplar ihop rött kött och cancer (bloggen Paleoteket). Han menade att det handlar om kombinationen rött kött och spannmål, som tillsammans bildar något som kan ge upphov till cancer. Om detta stämmer (Karl verkar veta vad han talar om) så är det ju intressant att det är köttet som får skulden, och inte spannmål. 🤔
  4. Jag har liknande erfarenheter som några skrivit om här. Senast jag var förkyld var i september 2017. Jag har varit förkyld högst 3 gånger de senaste 6 åren, jag minns helt säkert två gånger, men kanske jag har glömt bort någon gång. De gånger jag varit förkyld har det snabbt gått över, så det har alltså varit rätt lindrigt. Jag har inte direkt några ledbesvär, men hade för några år sedan lite känningar av artros i ett finger. Nu är det helt borta och jag tror faktiskt att jag vid snart 60 år är vigare och mjukare i kroppen än när jag var i 30-årsåldern. Det är tack vare LCHF 😀
  5. Jag vet inte hur bra det fungerar, men under videon finns en transkription på engelska (https://www.dietdoctor.com/se/diet-doctor-podcast-14-dr-robert-lustig). Den kanske du kan "köra" i google translate för att få svensk text. Jag har inte testat själv, så jag kan inte garantera något.
  6. När Zepp generaliserar har jag svårt att inte reagera Själv är jag 3 månader från min 60-årsdag, och vägde imorse 7 hg (700 gram) mer än i 20-årsåldern. Så det är inte omöjligt att väga som när man var ung även om man är en gammal tant Och jag själv har lätt att bortse från vad män i allmänhet och vissa specifika män tycker är snyggt och inte snyggt. Jag bryr mig mer om vad som känns bra för mig själv. 😋
  7. Det går alldeles utmärkt. LCHF kan man äta på väldigt många olika sätt. Själv äter jag i princip OMAD, dvs jag äter bara ett mål mat per dag på vardagarna. På helgen äter jag även frukost. För andra passar det bättre att äta frukost, lunch och middag, eller lunch och middag. Ibland blir det 5:2 för mig också.
  8. Välkommen till forumet Lillaji! Så här tänker jag, du har ett BMI som ligger inom det normala. Du har jojo-bantat, vilket ställer till det, som DRAKULLA skrev. Det är tyvärr inte säkert att din kropp håller med ditt huvud om att 65 kg är idealet för dig. Men misströsta inte. Håll fast vid LCHF (som jag tror är den bästa kosthållning man kan ha, och dessutom njutbar), kanske din kropp till och med slankar till sig utan viktnedgång. Sen när du kommit in i den här livsstilen kan du så småningom prova att lägga in fasta. Det är väldigt mycket enklare att fasta med en LCHF-adapterad kropp än när man huvudsakligen lever på kolhydrater. Så tålamod rekommenderas Lycka till!
  9. SGK

    Tunga Täcken

    När kommer filmen? Jag tror inte jag kommer att uppskatta boken 😁
  10. Vi "fick" Erik Hörstadius, han verkar bra 😀 Inte lika känd som Oprah, men ändå känd 👍
  11. Hej, och välkommen till forumet Charlotte! Ja, enligt Uffe Ravnskov m.fl. är högt kolesterol associerat med längre liv, och lågt kolesterol med kortare liv. Så högt kolesterol ska man generellt inte oroa sig för. Det som dock sticker ut är värdet för triglycerider, som väl helst ska ligga under 1. Jag har inte kunskap för att förklara detta eller tipsa om hur man kan åtgärda det, men det finns säkert andra här som kan ge bra förklaringar och tips.
  12. SGK

    medlem

    Jag har ganska lätt för att komma ihåg datum, speciellt de oviktiga 😉 Idag är ett sådant datum, för idag har jag varit medlem på forumet i tre år. Jag kom med långt efter er veteraner, men jag läste här i flera år innan jag blev medlem. Tja, det var dagens "bagatell" 😊
  13. Om Feng Shui utgår ifrån drakar och lejon är det nog inte min grej För mig räcker viljan att ha det trivsamt och praktiskt för att jag ska sporras att rensa. Det senaste halvåret har en ombyggnad och en nyinköpt tvättmaskin "tvingat" mig att ta tag i "röror" i mitt hus. Och igår ringde elektrikern på och jag insåg att jag behövde se till att han hade tillgång tilldelar av mitt vindsförråd för dagens insats. Jag gjorde en hel del fynd när jag flyttade om en massa där, bland annat husritningarna som jag sökte inför bygglovsansökan bland annat 😀 Ska försöka ta tag i rensningen när han är klar. 👍
  14. Västerbottensost är kolhydratfri, och därmed laktosfri
  15. Det är något otäckt på gång i vår värld idag, något som oroar mig mycket. Det är naturligtvis kopplat till det som den här tråden handlar om, livsmedelsproduktion och miljöpåverkan. Det oroar mig att rapporter som stöds av särintressen – personliga och kommersiella – så okritiskt rapporteras av media som absoluta sanningar. Det oroar mig att komplexa samband i vår natur beskrivs i alltför förenklade modeller och gissningar om hur man ska göra beräkningar kring miljöpåverkan. Det oroar mig att vissa aspekter av livsmedelsproduktion och miljöpåverkan verkar ignoreras helt och hållet, exempelvis den påverkan som industriskalig odling av vegetabilier har på miljön. Det oroar mig att verktyg som är tänkta att användas av vanliga människor för att ta reda på deras personliga miljöpåverkan är så schablonartade att de inte säger någonting alls. Men det som oroar mig mest är hur man bemöts när man vill diskutera något av ovanstående. Om man så bara uttrycker något litet kritiskt beskylls man för att vara klimatförnekare, faktaresistent eller något annat nedsättande epitet. Även om man argumenterar sansat och logiskt med forskningsrapporter att hänvisa till hjälper det inte. De underkännande epiteten har blivit accepterade av etablissemanget, och stoppar en sund och utvecklande debatt kring svåra och invecklade frågor. Jag kan inte låta bli att associera till tider och platser där människor tystats och samhällen har kännetecknats av människors rädsla att uttrycka sina åsikter. Och det är det som oroar och skrämmer mig mest av allt. Trots detta ger forumet mig hopp om en bättre framtid än den som de politiskt korrekta åsikterna antyder.