Gå till innehåll

SGK

Medlem
 • Innehållsantal

  598
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  11

Inlägg postad av SGK

 1. Precis vad jag upplevt. Sen jag började med LCHF har mina magbesvär försvunnit helt. Trodde under några år att jag var laktosintelarant, men numera påverkar inte laktos mig alls. Och när jag tänker efter har jag inte haft några besvär med magkatarr på många många år heller.

  • Gilla 7
 2. Jag är inte medicinare, men ska ändå dela mina tankar om detta.

  Jag tror inte att "vätskebristen" när man börjar med LCHF är så stor att det krävs vätskeersättning. Som iAnna skriver räcker det att inte snåla med saltet och att dricka när man är törstig.

  Jag skulle inte använda vätskeersättning eftersom den ingrediens som står först i innehållsförteckningen är glukos. Salter kommer inte ens på andra plats.

  Så lite extra vatten och salt bör fungera för den som är orolig för att man tappar lite vätska när man börjar äta LCHF.

  • Gilla 3
  • Tack! 2
 3. Jag sa just i dag till min mamma att jag tycker att det är oetiskt att rekommendera en kost som är enbart växtbaserad. Om det ska fungera måste man veta vad man gör och man beöver vara ordentligt påläst. Man kan inte bara utesluta köttet och fortsätta äta som vanligt för övrigt. Man måste förvissa sig om att få i sig vitamin B12 och att hitta den perfekta mixen av vegetabilier som täcker in de essentiella aminosyrorna. Den typen av information har jag aldrig hört från veganförespråkare.

  • Gilla 4
 4. Angående kolesterol så verkar det dels vara bra med högt kolesterol i Corona-tider. Dels är också högt kolesterol förknippat med längre livslängd. Uffe Ravnskov är en bra källa till kunskap om kolesterol. Han har skrivit några inlägg här på forumet (@Uffe ) och han har en webbsida med information man kan titta på. Han är alltså forskare och har publicerat många vetenskapliga artiklar.

  • Gilla 3
 5. 1 timme sedan, ThereseMariaH sade:

  För att få i sig salter, hur blandar ni, salt vatten. Hur mkt salt vs vatten och kan man dricka buljong om huvudvärken smyger sig på? Blandar man en vanlig buljongtärning eller är det någon speciell buljong?

  Jag gör det ju enkelt för mig, jag har några små plastburkar med salt lite överallt, doppar fingret i burken och slickar av fingret. Men  vet inte om det är en bra metod.

  • Gilla 4
 6. Jag hör till dem som tycker att tillvaron är trist om jag inte får äta en supergod middag. Jag har ganska länge tillämpat OMAD, dvs. jag åt bara middag, men en stor och god middag. Nu när jag är ålagd att arbeta hemifrån är det mycket svårare, så jag äter frukost, och lite lunch och middag.

  Jag har lyckats med att fasta 2-3 gånger per år i 3 dagar, första gången 2015 tror jag, och vid några tillfällen har det blivit 5 dagar. Det som då gjort att jag lyckats är dels att jag jobbat på jobbet, dels att jag haft aktiviteter på kvällarna. Men nu är jag alltså hemma nästan jämt, och jag har inga aktiviteter på kvällarna, så jag får nog bita ihop och planera ordentligt om jag ska lyckas. Och jag kan inte vara stressad för något, för då är ju middagen min "tröst" som jag ser fram emot, som blir min belöning om jag jobbar flitigt.

  Har en uppgift nu som måste bli klar, sen kanske jag också satsar på 3 dagars fasta. 😊

  • Gilla 4
 7. Hej Ellie!

  Jag vet inte vad andra tänker, men min egen syn på vad processad mat skulle kunna vara är sådant som jag själv inte kan laga till, åtminstone inte hemma i mitt eget kök.

  Smör skulle vara möjligt för mig att göra genom att vispa grädde, ost skulle jag antgligen också kunna göra även om den inte skulle bli lika god som den köpta. Korv skulle jag också kunna göra själv om jag hade rätt utrustning och tålamod, och den skulle nog bli nyttigare än den man ofta köper i affären. Jag köper helst korv från lokala gårdsbutiker eftersom jag tror det är nyttigare än "ICA-korv".

  För övrigt håller jag helt Morgonsol.

  Hoppas det inte blev mer förvirrat. Enklast är ju att köpa sådant som inte har innehållsförteckning, eller bara 2-3 ingredienser som man känner till och vet vad det är.

  • Gilla 6
  • Tack! 1
 8. 2 timmar sedan, Tr0llet sade:

  Bara för att klargöra: det här är en semla

  Alltså, jag har inte koll. De jag har bakat ser ut ungefär som på bilden (en LCHF-variant). Betyder det att så länge man inte delat bullarna och fyllt dem med mandelmassa och grädde är det en semla, sen blir det en fastlagsbulle? 🤔

  • Gilla 1
  • Haha 1
 9. 2 timmar sedan, copecca sade:

  Jag tar inte vaccinet för min egen skull utan för att när livet ändå är så kort att vill nu använda alla möjligheter till att få träffa mina barn och barnbarn igen med gott samvete att jag har gjort allt i min makt för att slippa få koronan. vill livet annat så får det bli så.

  Jag tror det viktigaste för dem som vaccinerar sig (förutom att de förhoppningsvis slipper bli sjuka) är att komma ihåg att även om man själv inte blir sjuk kan man ändå bli smittad och föra smitta vidare till andra.

  Det här är det jag ser som en fara med vaccinet, att människor inte verkar medvetna om att vaccinet inte hindrar från att föra smitta vidare. Det kan eventuellt göra människor mindre försiktiga.

  Jag hoppas att det finns möjlighet för min 91-åriga mamma att få vaccinet genom hemsjukvården, och då kan jag känna mig lugnare, kanske hon då också vågar gå utanför dörren.

  • Gilla 4
  • Tack! 3
 10. 2 timmar sedan, Nils Engström sade:

  En liten fundering. Du påpekade 1 tsk askorbinsyra och ½ tsk bikarbonat. Hur mycket vatten använder du till det och hur mycket av detta tar du åt gången?

  Jag blandar i en mugg med lock, tror den är 0,5 liter, sen dricker jag ur den under dagen. Tipset kommer från Annika Dahlqvist.

  • Gilla 1
 11. Jag blandar alltid askorbinsyran med bikarbonat (1 tsk askorbinsyra och 0,5 tsk bikarbonat), och när man googlar så står det att detta neutraliserar askorbinsyran och därmed blir det inte samma frätning på tandemaljen.

  Sen kan man för säkerhets skull inta drycken med sugrör och sedan skölja munnen med vatten.

  • Gilla 3
 12. Jag håller helt med Effie, du har bra värden på HDL och triglycerider, de viktiga värdena. LDL kanske sjunker med tiden.

  Men det jag reagerade på är det du skriver om din vikt. Du väger 49 kg och är 160 cm lång, vilket ger ett BMI-värde på 19,1 vilket är strax över undervikt. Kanske keto-dieten ger dig en vikt som din kropp tycker är lagom. 🙂

  • Gilla 3
 13. 2 timmar sedan, Nils Engström sade:

   kakor gjorda på vitt mjöl  och smör får underkänt. Vi har ju en smörtrend i Sverige som det är varning på. Bland mejerifetterna är det  smöret som sticker ut. Det innehåller bara mättat fett - kanske det enskilda livsmedel som konsumeras i Sverige, som har det sämsta näringsvärdet.

   

  Jag har ju vissa besserwissertendenser. Och om nu professor Cederholm vill framstå som trovärdig (vilket många här inte anser) så är det ju viktigt med detaljerna. Om han nu påstår att smör innehåller "bara mättat fett" har han helt enkelt fel. Enligt matkalkyl.se är 64,7% av fettet i smör mättat och det är visserligen mer än 50%, men det är inte enbart mättat fett i smör. Bakläxa på den Tommy.

  Jag fortsätter äta smör 😋

  • Gilla 5
  • Tack! 2
 14. Jag tänker att det aldrig kan vara farligt att äta supernyttig mat 1-2 dagar per vecka, förutsatt att man tolkar LCHF som nyttig mat, vilket jag gör.

  Själv äter jag kött och fisk av god kvalitet (exempelvis ekologiskt gräsbeteskött från en relativt närbelägen gård), ekologiskt smör, grädde och crème fraiche, och en massa ekologiska grönsaker. Det bör inte finnas skäl att tro att det ska vara farligt.

  Sen beror det naturligtvis på vad som äts övriga dagar, om man t.ex. äter mycket kolhydrater skulle det kunna vara mindre bra för hälsa och välbefinnande. Så är det för mig, och därför äter jag LCHF alla dagar i veckan.

  • Gilla 5
 15. Och ett 1,5 veckor försenat grattis till dig Maria 💐

  Och apropå födelsedagar kom barnbarn nummer två för 6 dagar sedan, en lillebror till Benyamin. Tyvärr har han inte riktigt förstått än att man sover på natten och är mer vaken på dagen. Men det rättar nog till sig. Söt är han. 💖

  • Gilla 5
 16. Förslag: Ta med dig artikeln som jag länkar nedan, och fråga läkaren om han har bevis för att den har fel.

  • Gilla 1
  • Tack! 2
×
×
 • Skapa nytt...