Gå till innehåll

Thomas16

Medlem
 • Innehållsantal

  18
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  1

Thomas16 vann senast 8 Maj 2016

Thomas16 hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

23 Bra

Om Thomas16

 • Rank

 1. Det går upp ett ljus för mig när detta fungerar om hur vi är skapta. Just som du säger att varför äta så många gånger om dagen när det inte egentligen inte behövs om vi bara äter rätt.
 2. Jag tror jag åt för lite protein för att hålla mig mätt. Jag fick klart för mig med hjälp av appen att det är mindre protein i kött än vad jag trodde. Nu äter jag fler ägg och mer rent kött tillsammans med lagom mycket fett och lite kolhydrater. Ibland räcker det som du säger med mat en gång om dagen för att jag ska stå mig, men oftast blir det två. Annars kommer hungern tidigare nästa dag istället. Nötter verkar inte vara något problem för mig. Det äter jag nästan varje dag som mellanmål. Oliver har jag också som mellanmål.
 3. Jo jag har skärpt till allt ännu mer. Jag bestämde mig för att fortsätta med LCHF när jag fick svaret på min glykosbelastning. Jag hade inget fel alls på värdena visade det sig. Då kändes det inte längre som att LCHF gjort mig sämre. Jag har börjat minska kraftigt i vikt och allt flyter på fint. Alla mjölkprodukter är uteslutna utom smör och 1 dl grädde om dagen. Viktminskningen är det primära i mitt liv just nu.
 4. En sak jag fundera på. Om jag registrerar att jag dricker 2 kaffe och 2 te per dag så går det åt 5 kolhydrater av de 20 jag ska äta med strikt LCHF. Det är en fjärdedel av hela dagsransonen. Betyder det att jag måste avstå från att dricka detta för att kunna äta mer grönsaker under dagen?
 5. Jag har noterat era tips och råd och tackar för det. Proteinet är bra, fettet i överkant.
 6. Jag laddade ner appen Lifesum. Jag har registrerat min mat idag och kom fram till att jag ätit totalt: 3325 kcal, utav det utgjorde 3% (24g) kolhydrater, 14% (117g) protein och 83% fett (306g). Räcker det med grundnivån för att registrera maten för utvärdering eller måste jag få fram fler uppgifter, då genom att vara guldmedlem?
 7. Tack för ditt engagemang! Jag tar till mig av det du säger. Intressant det där med proteinmängden kontra målvikt. Förklara gärna vad du menar med macronutrient.
 8. Ingen som kommenterat menar på att det är fel på LCHF utan att det är fel på mig (krasst). Antingen är jag sjuk eller så äter jag LCHF på fel sätt. Någon ny sjukdom är det inte. Jag har alltid varit överviktig mer eller mindre och perioder har jag lyckats hålla mig i de lägre översiktsnivåerna. 1 gång sedan jag lämnade tonåren har jag varit normalviktig (49 år idag). Det lyckades jag med i ett år under fasansfull psykisk påfrestning. Men nu har jag passerat tidigare viktrekord med några kilo och detta med LCHF-kost. Dessutom har jag för inte så länge sedan tagit en massa prover och inga f
 9. Det låter bra om det är så. Men att äta LCHF i några år för att sedan gå ned i vikt låter väldigt långt bort satta mål för min del. Min vikt är idag den högsta jag någonsin haft. Jag har ett BMI på 42.
 10. Inget mig emot. Men jag måste få tag i dem först.
 11. Hälsoeffekter... Jo min högsta dröm är att få bli smal, absolut. Men jag har snarare ökat i vikt och när jag öppnade brevet från min läkare blev jag rädd. Även proven går åt fel håll. Jag törs inte äta LCHF längre. Om LCHF handlar om en så smal väg att gå för att det ska fungera så klarar inte jag av det. Jag kan inte bara äta ägg och smör.
 12. Resten - Att äta så mycket fett istället. Jag ville prova något nytt. Jag hade testat LCHF en kort tid för några år sedan men då avbröt jag pga att jag fick sådan magkatarr av bacon. Det har jag uteslutit denna gång.
 13. Vad nivån heter vet jag inte. Men se vad jag ätit i tidigare inlägg. Positiva effekter finns. Jag är mindre stel och klarar mig längre mellan måltiderna utan att tappa humöret eller få huvudvärk. Kroppsformen har blivit värre. Thomas är en man . Ja proverna togs fastande. De exakta värdena har jag inte, men de går nog att få vid besök hos läkaren. Det var läkaren som kallar det för "lätt förhöjt" Jag har inte tidigare haft något förhöjt värde. Jag körde VV för två år sedan. Det var en lucka mellan det och detta.
×
×
 • Skapa nytt...