AGF

Medlem
 • Innehållsantal

  134
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  1

AGF vann senast 23 Mars 2016

AGF hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

187 Utmärkt

Om AGF

 • Rank
  Stammis

Senaste besökare till profilen

287 profilvisningar
 1. Det är så märkligt att detta anses nytt. Läs på varför Otto Wahrburg fick nobelpriset i medicin 1931. Har denna utnämning tigits ihjäl av matindustrin kanske? Men i så fall bör den inte tigas ihjäl av oss som gillar LCHF och Keto.
 2. Jo, jag tänkte på reningen, men frågan är hur det ska gå till om man har svårt att få i sig det som behövs.
 3. Ghee var ett bra förslag, men varför fasta om man har svårt att få i sig nog med kalorier som det är? Kan du utvidga resonemanget?
 4. Jag har en kompis som just har frågat mig om att ta bort sockret. Personen har dock en del problem som jag inte kan svara på, men som kanske någon eller några här kan hjälpa mig med. Personen är opererad för et bråck i magsäcken. Resultatet blev tyvärr dåligt, med många ärr i magen. Ett blockerade tarmen så att hen fick akutopereras igen på senhösten. Det är alltså inget att leka med. Frågorna är i första hand dessa: 1. Om man inte har någon gallblåsa kvar, hur hanterar man då fettdriften utan att få diarré? 2. Om man inte tål mjölkprotein, vad ersätter ni då smör, grädde och creme fraishe etc. med? 3. Jag känner att personen borde låta magen vila i en mild form av periodisk fasta, men med en liten magsäck (som tydligen vägrar töja sig, kanske på grund av ärrbildningen) är det svårt att få i sig tillräckligt ven med täta måltider. Hjälp tas tacksamt emot! Jag vill verkligen hjälpa den här vännen, som lider mycket av allt hen inte kan äta och som dessutom äter jättefel i dag, typ ris och läsk (medveten om det, men inte vad man kan göra åt det). Många dietister har tydligen gått bet, men de brukar heller inte föreslå att ta bort kolhydraterna ...
 5. AGF

  Bloggen flyttar

  Eftersom det är så lite interaktion här flyttar nu bloggen till en ny adress: https://ketomotcancer.wordpress.com/
 6. AGF

  Glassbilen

  Utanför pinglar glassbilen, eller om det är hemglass. Är mätt och belåten, men det vattnades i munnen när jag tänkte på en ananassplit. Tror inte ens att de har såna längre. Tror att jag bara är törstig. Men det var lite märkligt, eftersom jag inte känt sötsug på länge. Nå, det är ganska lätt att inte gå ut i det här vädret.
 7. AGF

  Symässan och annat

  17/2 I dag var jag hela dan på symässan. Grundade med bacon och ägg, men insåg när alla andra tog lunch att det skulle bli en för lång dag för att gå helt utan något. Men vad? Fanns typ bara mackor. Kände mig sur för att jag var så dåligt förberedd, har ju omelettmuffins i frysen, men ... De ställde fram paj och då kom jag på att jag kunde skrapa av pajfyllningen från brödet. Fortfarande lite osäker på vad de kunde ha haft i den, men tillsammans med ett lass grönsallad fick den mig i alla fall att gå fyra timmar till på mässan. Innan vi gick hem fikade vi, men nu var det inte svårt att avstå och bara dricka te, så helt tokigt var väl inte pajinnehållet i alla fall. Åt en bit hemgjord pizza på äggbotten när jag kom hem och fick min"fika" i form av 1 dl vispgrädde med lite hallon i. Ibland måste man belöna sig för att man har varit duktig också. Nu till en fundering. Min mage "låter" ofta rätt mycket när jag har ätit. Det har den inte brukat göra förr. Ibland är det nog bara ljudet av ett jag kan ha fått bättre tarmrörelser av LCHF, men ibland liksom kluckar det också. Inte obehagligt, mår bra, men jag funderar på vad det är, eftersom det är nytt. Fortsättning lär väl följa.
 8. AGF

  Blodtryck?

  Alltså, jag har aldrig tagit blodtrycksmedicin, så det är inte det jag frågar om. Verkar dock som om många, oavsett start, får sänkt. Det är inte så kul att känna att man inte riktigt kan stå still utan att känna sig "lätt i huvudet", så frågan är alltså fortfarande vad man kan göra åt det?
 9. AGF

  Blodtryck?

  Någon annan som har upplevt lite lågt blodtryck på LCHF? Kanske dricker jag lite för lite, eller äter för lite salt. Men jag försöker verkligen att göra båda delarna ordentligt. Tar gärna del av era erfarenheter kring detta.
 10. AGF

  Blodtryck?

  Någon annan som har upplevt lite lågt blodtryck på LCHF? Kanske dricker jag lite för lite, eller äter för lite salt. Men jag försöker verkligen att göra båda delarna ordentligt. Tar gärna del av era erfarenheter kring detta.
 11. AGF

  Hittat LCHF-kompis

  11/2 Men så skoj, på väg hem från min dans upptäckte jag att en annan person också har tagit bort sockret ur kosten och lagt till fett, mår toppen och äter gott. Vi började nästan omgående byta tips på goda saker med grädde eller smör i. Det gläder mig varje gång någon inte bara förstår vad jag gör, utan också har provat själv. Blir peppad av sånt.
 12. Oj, tjosan. JA, då förstår jag att de inte ville tala om vad som var i den. Fast jag tror inte att de visste. Killen som kom ut från "köket" började surfa efter en bild på en avocado ...
 13. Vad äter man som snabbmat på stan? I alla fall inte en sallad på Subway. Läs varför i min blogg och kommentera gärna i den.
 14. AGF

  Mätt

  9/2 Börjar hamna i det där läget där det sällan känns speciellt angeläget att äta. Eftersom jag inte gör det här för att gå ner i vikt funderar jag på att ställa klockan. Jag har valt att inte äta frukost, eftersom jag vill åt reningen som några extra timmars fasta efter natten är bra mot olika sjukdomar, men sen ... Nå, det innebär väl att kroppen har ställt in sig på lchf, helt enkelt. Nu gäller det att gå vidare med balans mellan rening och energi. Har tyvärr inga nya recept att dela, eftersom jag har fastnat lite i sån där frusen bit lax i sås med creme fraishe och majonäs, samt broccoli med grädde, gratinerad med lite ost på. Då får jag fett från flera olika typer av källor och dessutom är det varmt och gott i ruskvädret. (Givetvis äter jag inte enbart detta, men det har också varit en hel del rester från frysen. Snart är det dags att börja se på nya påhitt i matväg. 8/2 Vad äter man som snabbmat på stan? I alla fall inte en sallad på Subway. Upptäckte jag den så kallade hårda vägen. Dels tar de mer för en sallad än för en halv macka, trots att innehållet är detsamma (ska jag testa igen köper jag en halv macka och slänger brödet!), dels hade jag siktat in mig på en sån där med skinka, kyckling, bacon och ost, samt med majonäs och guaccamole på. De har ingen aning om vad det är i deras guaccamole, så den går bort. Det finns däremot en lista över dressingar, där det framgår att det är lättmajonnäs. Hur dumma får man vara? (Nå, okej, de säljer ju vitt bröd ... ) Men det värsta är att det inte finns någon som helst kontaktväg till dem där man kan be dem utbilda sin personal kring ingredienserna i den mat de serverar, samt be dem ha helfet majonnäs. Vill de inte bli kontaktade slipper de ha mig som kund. Annars hade väl deras salladsalternativ varit en trevlig snabbmat på stan. Så.
 15. AGF

  En chokladbit

  3/2 Träff med kollegor. Någon har med en chokladask. Jag tänkte att jag skulle testa mina smaklökar, så jag sökte upp en bit mörk choklad med mycket nötter i. Men urk vad söt den var. ingte god alls. Sen hade jag dessutom magknip hela kvällen. Men okej, då har jag testat då. Får jag sockersug någon dag ska jag återvända till det här inlägget och bli påmind om magknipet.