Gå till innehåll

AGF

Medlem
 • Innehållsantal

  140
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  1

Allt postat av AGF

 1. Jag åt så tidigare, men har mer och mer gått över till att bara äta en gång om dan, till lunch. För att stå mig ser jag till att det är ordentligt med fett i måltiden. Mängden protein spelar mindre roll. Istället för potatis/pasta/ris har jag oftast broccoli som fått gå ett varv i grillen i micron med riven ost och grädde (snabbgratäng, typ). Sen äter jag också alltid efterrätt. Hallon har ett lågt påslag av kohydrater, så jag fryser in hallon i gamla Creme fraishe-burkar, en deciliter i varje. Sen tinar jag, vispar 1 dl 40% grädde och rör ihop. Det smakar himmelskt och ger måltiden en avrundn
 2. AGF

  Fel Majo ...

  har använt lite till, det är ju inte så mycket i förhållande till maträtten (en matsked som jag rör ut i en halv burk _fet_ Creme fraishe och häller över en bit lax. Strör över rikligt med fet riven ost och har även ost och grädde på broccolin som jag äter till. Så jag tänker att det kanske inte är hela världen. Men kanske ska jag läsa ingredienserna ... fast inte förrän jag har ätit dagens lunch (som också brukar bestå av efterrätt med 1 dl hallon i 1 dl vispgrädde, så det är gott om fett - käkar oftast bara en gång om dan)
 3. AGF

  Fel Majo ...

  Möööp, jag har köpt Lättmajonnäs. Alltså fel. Det är så världsfrämmande att det ens kan finnas Lättmajonnäs att jag inte läste på burken, bara tog det vanliga märket. Vad gör man nu då? Tar mer? Tar mindre? Slänger? (fast det suger när man inte har så bra ekonomi) Eftersom jag dessutom har både öppat den och tagit ur den kan jag inte lämna tillbaka. Upptäckte för att jag tyckte att den var så märkligt rinnig, trots att den står i kylen. Hur hade du gjort?
 4. AGF

  Sjukhusmat

  Det här är SÖS variant av strikt ketogen kost (som jag hade meddelat att jag äter) Torsk - okej okänd sås - ? rotfrukter - fel potatismos - kalasfel kan inte ladde upp telefonbilden - superfel, men jag har den om någon är intresserad av att följa upp.
 5. Tänkte bara rapportera in: Övergick till ketogen kost på juldagen 2018, alltså drygt fyra månader nu. Har haft regelbundna återbesök hos läkare. Inget återfall, trots att jag har vågat vägra strålning som förebyggande mot återfall. (Är opererad för en icke metastasgivande hudcancer i ansiktet, inklusive transplantat av hud.) Har haft ett fåtal "fuskdagar" som att jag åt Janssons frestelse på påskafton hos min pappa, dock med direkt efterföljande 24 timmars periodisk fasta för att komma tillbaks till ketos. Mår utmärkt. Går inte ned i vikt för att jag inte behöver. Styrketränar och danstränar.
 6. Som de andra skriver om vatten etc, det är ingen snabbfix utan en livsstil. Väg dig aldrig mer än en gång i veckan, och då gärna samma tidpunkt på dagen och i samma kläder (eller utan). Var noga med att du har fattat det där med mycket fett, lite kolhydrater och bara måttligt med protein. Det sista går många fel med och tror att man lever på stora biffar och en klick smör, men även protein i för stor mängd omvandlas till socker av kroppen, så var som sagt rejält måttlig med det. Däremot inte rädd för fettet. Se också till att du får fett från flera olika källor så att du kanske har olja på en
 7. Det är så märkligt att detta anses nytt. Läs på varför Otto Wahrburg fick nobelpriset i medicin 1931. Har denna utnämning tigits ihjäl av matindustrin kanske? Men i så fall bör den inte tigas ihjäl av oss som gillar LCHF och Keto.
 8. Jo, jag tänkte på reningen, men frågan är hur det ska gå till om man har svårt att få i sig det som behövs.
 9. Ghee var ett bra förslag, men varför fasta om man har svårt att få i sig nog med kalorier som det är? Kan du utvidga resonemanget?
 10. Jag har en kompis som just har frågat mig om att ta bort sockret. Personen har dock en del problem som jag inte kan svara på, men som kanske någon eller några här kan hjälpa mig med. Personen är opererad för et bråck i magsäcken. Resultatet blev tyvärr dåligt, med många ärr i magen. Ett blockerade tarmen så att hen fick akutopereras igen på senhösten. Det är alltså inget att leka med. Frågorna är i första hand dessa: 1. Om man inte har någon gallblåsa kvar, hur hanterar man då fettdriften utan att få diarré? 2. Om man inte tål mjölkprotein, vad ersätter ni då smör, grädde och cr
 11. AGF

  Bloggen flyttar

  Eftersom det är så lite interaktion här flyttar nu bloggen till en ny adress: https://ketomotcancer.wordpress.com/
 12. AGF

  Glassbilen

  Utanför pinglar glassbilen, eller om det är hemglass. Är mätt och belåten, men det vattnades i munnen när jag tänkte på en ananassplit. Tror inte ens att de har såna längre. Tror att jag bara är törstig. Men det var lite märkligt, eftersom jag inte känt sötsug på länge. Nå, det är ganska lätt att inte gå ut i det här vädret.
 13. AGF

  Symässan och annat

  17/2 I dag var jag hela dan på symässan. Grundade med bacon och ägg, men insåg när alla andra tog lunch att det skulle bli en för lång dag för att gå helt utan något. Men vad? Fanns typ bara mackor. Kände mig sur för att jag var så dåligt förberedd, har ju omelettmuffins i frysen, men ... De ställde fram paj och då kom jag på att jag kunde skrapa av pajfyllningen från brödet. Fortfarande lite osäker på vad de kunde ha haft i den, men tillsammans med ett lass grönsallad fick den mig i alla fall att gå fyra timmar till på mässan. Innan vi gick hem fikade vi, men nu var det inte svårt att av
 14. AGF

  Blodtryck?

  Alltså, jag har aldrig tagit blodtrycksmedicin, så det är inte det jag frågar om. Verkar dock som om många, oavsett start, får sänkt. Det är inte så kul att känna att man inte riktigt kan stå still utan att känna sig "lätt i huvudet", så frågan är alltså fortfarande vad man kan göra åt det?
 15. AGF

  Blodtryck?

  Någon annan som har upplevt lite lågt blodtryck på LCHF? Kanske dricker jag lite för lite, eller äter för lite salt. Men jag försöker verkligen att göra båda delarna ordentligt. Tar gärna del av era erfarenheter kring detta.
 16. AGF

  Blodtryck?

  Någon annan som har upplevt lite lågt blodtryck på LCHF? Kanske dricker jag lite för lite, eller äter för lite salt. Men jag försöker verkligen att göra båda delarna ordentligt. Tar gärna del av era erfarenheter kring detta.
 17. AGF

  Hittat LCHF-kompis

  11/2 Men så skoj, på väg hem från min dans upptäckte jag att en annan person också har tagit bort sockret ur kosten och lagt till fett, mår toppen och äter gott. Vi började nästan omgående byta tips på goda saker med grädde eller smör i. Det gläder mig varje gång någon inte bara förstår vad jag gör, utan också har provat själv. Blir peppad av sånt.
 18. Oj, tjosan. JA, då förstår jag att de inte ville tala om vad som var i den. Fast jag tror inte att de visste. Killen som kom ut från "köket" började surfa efter en bild på en avocado ...
 19. Vad äter man som snabbmat på stan? I alla fall inte en sallad på Subway. Läs varför i min blogg och kommentera gärna i den.
 20. AGF

  Mätt

  9/2 Börjar hamna i det där läget där det sällan känns speciellt angeläget att äta. Eftersom jag inte gör det här för att gå ner i vikt funderar jag på att ställa klockan. Jag har valt att inte äta frukost, eftersom jag vill åt reningen som några extra timmars fasta efter natten är bra mot olika sjukdomar, men sen ... Nå, det innebär väl att kroppen har ställt in sig på lchf, helt enkelt. Nu gäller det att gå vidare med balans mellan rening och energi. Har tyvärr inga nya recept att dela, eftersom jag har fastnat lite i sån där frusen bit lax i sås med creme fraishe och majonäs, samt brocc
 21. AGF

  En chokladbit

  3/2 Träff med kollegor. Någon har med en chokladask. Jag tänkte att jag skulle testa mina smaklökar, så jag sökte upp en bit mörk choklad med mycket nötter i. Men urk vad söt den var. ingte god alls. Sen hade jag dessutom magknip hela kvällen. Men okej, då har jag testat då. Får jag sockersug någon dag ska jag återvända till det här inlägget och bli påmind om magknipet.
 22. AGF

  Mandelmjöl?

  Vad har detta med kolhydratmängden i mandelmjöl att göra? Snälla, håll det hela till min fråga, utan att blanda in Californien (sånt gör man typ på Flashback).
 23. AGF

  Historisk mat

  2/2 Var på en härlig historisk fest i lördags kväll. Frågade redan innan om maten och de var supergulliga och hjälpsamma. Jag hade med lite i reserv, men de tog med mig ut i köket, läste innehållsförteckningar och så kom vi fram till vad jag skulle få på min tallrik. Underbart med förståelse och service, trots att det var helt ideella krafter. För övrigt är historisk mat betydligt mer LCHF än vår moderna föda, eftersom den lagas från grunden.
 24. AGF

  Mandelmjöl?

  Se egen post med receptet.
 25. AGF

  Mandelmjöl?

  Det är det här receptet jag gillar. Brukar göra små brödbullar och äta med en smör eller en fet mjukost. Äter jag det som en smårätt (brukar äta en stor och en liten måltid om dan) räcker det med en, eller kanske två. Resten klarar sig fint i frysen tills jag behöver en igen. https://www.dietdoctor.com/se/recept/lchf-frallor
×
×
 • Skapa nytt...