Gå till innehåll

Ulla

Medlem
  • Innehållsantal

    8
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

11 Neutral

Om Ulla

  • Rank
    Nyanländ
  1. Ja, det vore bra om de höll sina fobier för sig själva och lät oss andra använda förnuftet.
  2. Exakt, vilket är bäst importerad majs och soja eller kött från gräsbetande kor och får?
  3. I senaste Vi i Sollentuna: Vegetarisk mat kan rädda klimatet". Vidare: "Och kommunens största klimatbov är faktiskt maten. Men det finns ett enkelt sätt att åtgärda det – genom att servera vegetarisk mat ett par dagar i veckan på till exempel skolor och äldreboenden." Så äldre människor som ofta har svårt att få i sig tillräckligt med näring ska äta vegetariskt. Har de inte hängt med alls i de senaste rönen? Kommunen och konsultbyrån Miljögiraff lever kvar i klimatskräcken. De anser att miljöpåverkan (nåt som inte är bevisat) är viktigare än barns och äldres hälsa. Och i krönikan på samma
  4. jag fortsätter min mejl-konversation med Mark Mattson. Han sände mig ytterligare två studier: Evolutionary Adaptations to Dietary Changes F. Luca, G.H. Perry, and A. Di Rienzo A high-fat diet impairs cardiac high-energy phosphate metabolism and cognitive function in healthy human subjects Cameron J Holloway Är det nån som har läst dem? Speciellt Holloways studie tycks visa att hjärnan påverkas negativt av högfet-diet.
  5. Det var också min tanke. Var det verkligen den mat råttor normalt äter? Vi har ju däremot alltid ätit animaliskt fett.
  6. Jag mejlade Mark Mattson, som forskar kring åldrandet, och frågade om det inte fanns råttstudier där man skilde på kolhydrater och fett. I hans experiment fick råttorna fett och fruktos. Han svarade med att skicka en studie: Cognitive Impairment in Rats Fed High-Fat Diets. Där framgår det att råttor som åt mättade fetter fick sämre resultat på kognitiva test än råttor som fick fleromättade eller enkelomättade fetter. Det var ju lite nedslående, mengäller det samma för människor? Råttor är ju omnivorer, precis som vi. Men jag tror att vår matsmältningsapparat mer liknar vargens än råttans. Ha
  7. Jag hade problem med magen och skulle göra en koloskopi. I instruktionerna stod att jag itne skulle äta fibrer som t.ex.linfrö innan undersökningen. Det gav mig en tankeställare. Det visade sig att jag hade divertikulit och jag fick antibiotika. Jag avråddes från att äta fibrer innan undersökninge eftersom det lätt fastnar i tarmen, så jag drog slutsatsen att jag gjort fel som vräkt i mig fibrer. Ju ondare jag fick i magen desto mer fibrer åt jag. Efter undersökningen slutade jag med grovkosten och började äta LCHF. Magen blev lugn, smärtorna försvann och jag gick ner 8 kilo.
  8. Ulla

    Palmitat

    Jag läste om bukhjärnan (nervcellerna vi har i matsmältningskanalen). Där stod det att dessa nervceller, som liknar dem i hjärnan, dödas av fettsyran palmitat, som finns i animaliskt fett bl.a.. Jag tycker att det lät konstigt, eftersom animaliskt fett ju alltid har ingått i vår kost, eller i alla fall hos de flesta folkslag. Är det något du har stött på? http://www.vetenskaphalsa.se/bukhjarnan-nastan-lika-smart-som-hjarnan/
×
×
  • Skapa nytt...