Jump to content

Christinah60

Medlem
 • Posts

  16
 • Joined

 • Last visited

Christinah60's Achievements

(2/7)

15

Reputation

 1. Till alla. Min lilla fråga om smör blev ganska stort. Tack alla för era synpunkter och både positiv och negativ (alltså sånt man blir orolig över) information. Av alla inlägg drar jag nu slutsatsen att om man mår bra och har bra värden så äter man en bra kost. Enkelt va? Sköt om er alla och ha en riktigt underbar vår. Kram från mig
 2. Zepp. Ordet ketogen hade jag aldrig hört förut men nu läste jag lite om det. Man kan alltså säga att om man inte orkar/vill/kan köra en jättestrikt lchf är det ändå bra om man håller sig under 100. Rolf. Jag vågar inte se filmen, inte nu i alla fall. De ggr jag sett den typen av film blir jag så arg och känner sån maktlöshet att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Likadant om man ser filmer om djurhållning i andra länder; boskapen i USA, hundar som flås levande i Kina o Thailand osv. Det är så himla sorgligt. Tur att jag har en far som är älgjägare.
 3. Zepp. Hahaha "baciluskerna som mumsat i sig laktosen"? Det lät ju inte så trevligt. Jag har jämfört mjölk, grädde och fil och i alla är det lägre kolhydr. Ja det finns många faktorer som ökar riskerna för hk-sjukdomar och det är det jag menar, att man inte behöver utsätta sig för ytterligare en risk. Men ang smöret har jag blivit lugnad nu. Och ja, en sak är då hur bra som helst med lchf. Det sockerbegär jag hade tidigare har försvunnit helt (det blev bara ett löjligt återfall med nogger) och det är SÅ skönt att bara kunna gå förbi godishyllorna utan att ens tänka på dem, spec under storhelger när godispriserna dumpas. Det slog mig igår kväll att varför jag blir sugen på kvällen och då kört med mandlar är för att jag egentligen är lite hungrig. Och då är det ju bättre att jag värmer upp nån restmat med kött o fett i.
 4. MariaF Du har hittat din modell, du verkar äta nyttigare än du gjort tidigare och kör med en "mindre strikt" lchf 30-50 g. Det gjorde jag förra våren och gick ner 8 kg men så hade Willys extrapriser på GB Glass Nogger 0,5 liters i höstas. Hahahaha det blev inte så bra för kilona. Gud så jag älskar den glassen. Sen skärpte jag till mig och är nu på väg neråt igen. Man måste ju lägga sig på den nivå man trivs med, annars blir vardagen inte så rolig. Jag blev bara orolig över smöret för något som ökar hjärt- och kärlsjukdomar är inte bra för vi har sån skit i släkten. Men jag ska öka en sväng till och senare gå och kolla alla värden som någon här tipsade om. "En kopp" mandlar tipsade Kost-doktorn om i en av filmerna men bara 1 dl mandlar innehåller 9 g kolhydr!! Det är ju hur mycket som helst av dagsgränsen. Så det är några grejer som jag har svårt att ta in. Ibland känns det som om jag inte får äta nånting förutom smör och kött och ovanjordsgrönsaker (lite överdrivet sagt). Laktosfria produkter innehåller mindre mjölksocker och därmed färre kolhydr, t ex fil är bara ca hälften. Han borde tipsa om det till den som gillar t ex fil.
 5. Rolf. Steven Kings skräckfilmer är ju som barnsagor jämfört med den artikeln. Riktigt obehagligt. Man känner sig ganska så liten o betydelselös. Lipofil. Det verkar som om du oxå har svårt att hålla dig under 20-gränsen. Jag tycker det är jättesvårt och när jag kollar mina dagar på kostbevakningen så blir det alltid runt 25.
 6. Det är mindre kolhydrater i komjölk. Även laktosfria produkter innehåller färre kolhydrater.
 7. Och vem är du sponsrad av? Nä, jag skojar bara. Det där låter som bra o logisk info. Jag ska testa en period igen med bara smör o känna hur det känns. Det är så svårt att öka något som man tycker känns fel. Tack snälla för din info.
 8. Totto. Margarin har jag aldrig ätit, det är rent äckligt. Bregott har vi kört med o det känns lite bättre, bara runt 35%.
 9. Trollmormor. Ja man får göra det men det irriterar mig något mycket att vi inte ska kunna få känna oss trygga med de undersökningar som görs. Lycka till du med. Totto. Då kanske vi kan se på dig som resultatet av ett "är smör farligt"-test?
 10. Angelico. Nej jag vet att de säkert är partiska men än en gång, hur ska vi kunna lita på någon undersökning alls? Finns det någon som är helt opartisk? Som inte sponsras av någon?
 11. Trollmormor. Du hänvisade till en nederländsk undersökning som testat 36000 pers men det är det jag syftar till. Det har gjorts så många undersökningar om allt möjligt då resultaten motsäger varandra. Hur ska vi kunna lita på någon av dem?
 12. På vissa sidor står det så och på andra står det så. Man blir nästan schizofren. Trollmormor, det var på becel.se.
 13. Ja Anna, det som det bästa o jag kommer oxå att återgå till det. Men nog är det jobbigt att känna att man inte kan lita på det som rek. Lycka till.
 14. Ja men där står oxå att det är bevisat att mättat fett ökar risken både för hjärt- och kärlsjukdomar och diabetes. Det att det är bäst att blanda de olika typerna av fett. Alltså är det ju inte bra att lchf rek typ bara smör. Jag har kört med lchf i drygt ett år nu o mår så bra utan kolhydrater att jag inte vill sluta men blir oroad över fettbiten.
 15. För mycket mättat fett höjer kolesterolhalten. Enkelmättat o fleromättade fetter bränner fett bättre än mättat. Mättat är bättre än transfetter men inte bra. Om du googlar på mättat fett kan du hitta mycket fakta. Jag förstår inte varför vi då rek det.
×
×
 • Create New...