Jump to content

ema

Medlem
 • Posts

  10
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

ema last won the day on April 29 2016

ema had the most liked content!

ema's Achievements

(2/7)

31

Reputation

 1. Den ligger väster om ExCel. I riktning mot Royal Victoria station. Där finns också en Tesco Express såg jag, vilken lär ha lite bättre utbud. Det är typ som en liten ICA.
 2. Hej, åter igen tack för alla era tips och råd. Jag har bestämt mig för att äta liberal LCHF / Paleo + mjölk eller vad man än vill kalla det. Mitt fokus ska ligga på att inte äta gluten eller socker. Givetvis kommer jag inte att vräka i mig frukt eller potatis, men jag har kommit fram till att det känns bättre att inkludera det. Under min semester åt jag till exempel en del ris och frukt. Jag känner inte alls att det är något som triggar mig. Jag har inte heller haft några som helst problem med magen. Huvudsaken för mig är att plocka bort gluten och socker, samt att sluta småäta. Jag har ingen brådska med att gå ner i vikt så jag ska ge detta 3 månader och se vad som händer. Jag startade den 8 maj och mitt mål för tillfället är 90 dagar på detta vis! Efter det ska jag se över hur jag mår och eventuellt justera.
 3. Hej! Jag bor i London och var av en slump på ExCel tidigare i år. Det finns flera olika alternativ för mat inne i hallarna. Det är nog mest matvagnar eller café, men det brukar funka. Till exempel kan du ju enkelt äta en hamburgare utan bröd. På café har de för det mesta sallad och nötter. Om jag inte minns fel finns det även en restaurang där inne, så i det fallet är det ju väldigt enkelt att anpassa. Min erfarenhet är att folk är väldigt tillmötesgående så det brukar aldrig vara några problem. Gillar du hamburgare så kan jag tipsa om Prime Burger som finns inne på ExCel. Deras kött kommer från gärsbetande engelska kor London kryllar av mat så du ska inte behöva ha några problem alls! Cirka 5 minuters promenad utanför ExCel finns en liten livsmedelsbutik. Om du inte har lust eller tid att lämna området. Den kanske kan liknas vid en större Pressbyrån. Där kan du eventuellt köpa lite snacks om du behöver. Det finns nästan alltid ost och nötter.
 4. Du kanske kan köpa färska örter såsom basilika, persilja och oregano och sedan göra äggmuffins med olika "smaker" för att få lite mer variation? Kanske till och med dra till med olika salter som till exempel vitlökssalt och örtsalt? Annars älskar jag att steka ägg med massor av färsk persilja på. Om du tillåter smör är det också väldigt gott att göra äggröra med en rejäl klick smör. Alltså istället för vatten eller grädde/mjölk.
 5. Hej HelenaB! Wow, du har nog träffat helt rätt med det du beskriver. Jag har gått till Al-anon regelbundet under det senaste året. (Dessvärre bjuds det alltid på fika ) Under en tid testade jag även terapi, men jag kände att jag inte riktigt klaffade med min terapeut och valde att avsluta det. Plus att det var så oerhört dyrt så jag kände mig pressad att få ut så mycket som möjligt av det, vilket bara ledde till hjärnsläpp. Däremot hjälpte det mig att få upp ögonen för hur jag har blivit påverkad under min uppväxt och jag insåg hur viktigt det är att faktiskt be om hjälp. Det där med egentid är intressant. Det stämmer att jag inte äter mackor eller godis när jag underhåller mig med olika saker. Jag har inga större problem under dagen när jag är på jobbet. Jag har många goda LCHF-vänliga lunchalternativ nära till hands, eller så fastar jag. Mina kollegor är också väldigt intresserade av kost och hälsa, så det är något vi delar på jobbet. Till exempel brukar vi köra på ostbricka och nötter, istället för fika Problemet är när jag kommer hem direkt efter jobbet och inte vet vad jag ska göra. Då börjar jag gå i skåpen direkt, eller så bakar jag något. Nu har jag testat av och på så länge att jag nästan inte har något att hitta i skåpen, men sötsuget i mig lyckas alltid komma på något. Jag ska ta till mig detta och försöka klura på vad jag kan hitta på för något i form av egentid! Nu åker jag på semester idag så det finns väl inget bättre tillfälle än det att känna efter. Två hela veckor av egentid utan måsten. Förutom min sambo såklart
 6. Kanske att jag ska testa det istället. Jag har funderat på det ett tag efter att jag såg här i forumet om ett amerikanskt program, "My diet is better than yours". En av deltagarna äter "Warrior diet", vilket verkar som att det skulle kunna liknas vid liberal LCHF. Det är fokus på mycket fett, men även någon frukt och rotfrukt ingår. Jag ska på semester idag så jag ska klura på det och se hur det känns när jag är tillbaka.
 7. ema

  Bönpasta

  Oops, det visste jag inte! Klantigt av mig att inte tänka på det. Haha Jag gillar edamamebönor, men jag är inte så förtjust i andra sojaprodukter såsom tofu, sojamjölk osv. Hur som helst tycker jag den gröna bönpastan är toppen! Svarta bönor är snäppet godare, men jag blir lätt uppsvälld och gasig i magen av dem.
 8. ema

  Bönpasta

  Min favoritbönpasta är Edamame- & Mungbönsfettucine. Jag tycker den är riktigt god! Svarta bönor-spaghettin är god den också. Jag har inte smakat den gjord av sojabönor, men kan tänka mig att den inte är särskilt god. För mig har soja en konstig smak.
 9. Tack så mycket för att ni har delat med er av era erfarenheter, och tack så mycket för alla svar och goda råd. Eftersom jag inte är kraftigt överviktig så är jag rädd att en del av mitt problem beror på att jag snabbt blir ganska bekväm och nöjd med mig själv då jag har kommit en liten bit på vägen. Dock leder det sedan till att jag "fuskar", eller saboterar för mig själv och går upp kilona igen. Det har gått cirka 4 år och vikten är såklart densamma som när jag först hittade LCHF, om inte ett par kilon mer. Däremot har jag blivit allmänt hälsosammare och numera är mina stora cravings typ knäckebröd och gröt. Visst älskar jag fortfarande godis, men det är lättare att stå emot. På ett sätt så vet jag ju att jag kan äta så här utan att gå upp i vikt, men jag vill verkligen hitta nästa växel för att komma dit där jag trivs med mig själv.
 10. Hej! Jag tror att det nu är cirka 4 år sedan jag upptäckte LCHF som ett bra medel för viktminskning. Under dessa år har jag läst väldigt mycket om kosten och tror verkligen det är det bästa för mig. Jag har alltid haft problem med magen och det har hjälpt något enormt då jag ätit bra. Jag är 27 år och har cirka 10 kg övervikt som är väldigt obekvämt. Men varför fortsätter jag att misslyckas? Jag faller konstant tillbaka till socker och gluten. Den längsta perioden jag har gått utan var 60 dagar. Ur ett psykologiskt perspektiv så har jag många gånger läst att detta betyder att jag inte vill det tillräckligt mycket. Jag har svårt att acceptera eller tro på det då jag inte kan minnas när jag senast hade en sommar utan att känna mig extremt obekväm och missnöjd. Jag känner att jag behöver tydliga strategier för att få det att fungera men vet inte vad jag ska prova denna gång. Har ni erfarna typer några tips ni kan dela med er av? Praktiska tips som jag kan tillämpa när suget smyger sig på? Jag har testat med att bocka av i kalender, att ha tydliga mål och delmål med belöningar (aldrig mat), att tala om det för alla i min omgivning, olika former av träning... osv Vad gjorde ni för att lyckas?
×
×
 • Create New...