HansB

Medlem
  • Innehållsantal

    3
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om HansB

  • Rank
    Nyanländ
  1. En liten detalj bara: Appassimento-metoden, där druvorna torkas efter skörd, används i norra Italien där syratillsats inte är tillåten enligt EU:s regler, se http://eur-lex.europa.eu/legal-content/SV/TXT/HTML/?uri=CELEX:51998PC0370&from=SV
  2. Restsocker - det som blir kvar efter alkoholjäsningen - i viner varierar. Tillsättning av socker (chaptalisering) är förbjuden nästan överallt utom bland annat i Tyskland där de lägsta klasserna av (vita) viner ibland får en sockertillsats för att uppnå inom EU laglig alkoholhalt. Tysklands vindistrikt ligger för långt norrut för att druvorna (vissa säsonger) ska uppnå stipulerad sockerhalt. Ingen producent av kvalitetsviner chaptaliserar sitt vin och det är som sagt förbjudet nästan överallt. Sockerhalten i vin handlar alltså om socker från druvor (vilket iofs inte gör det nyttigare). Appassimento- och Amarone-viner görs på torkade druvor vilket höjer sockerhalten och ger mer alkoholhalt och restsocker men man tillsätter inget socker.