Jump to content

altoflaka

Medlem
 • Posts

  5
 • Joined

 • Last visited

altoflaka's Achievements

Nyanländ

Nyanländ (1/7)

7

Reputation

 1. Låter som ett utmärkt tillfälle att göra eget smör ifall bristen skulle infinna sig?
 2. Jag kan också rekommendera Stronglifts, fick mig att börja gymma på en mer seriös nivå. Jag har vänner som talar gott om Starting Strength också. De här programmen är bra för de säger vad som egentligen är självklart, det vill säga att det är helt OK att köra med lätta vikter. Detta för att du ska kunna öva upp tekniken utan att dra på dig en massa skador. Det är ofta ett problem på gymmet att folk lyfter tyngre än vad de egentligen borde bara för att imponera på andra. Av min erfarenhet är så kallade källargym bättre än SATS eller F&S när det gäller att sköta sitt. Folk har en tendens att försöka se så snygga ut som möjligt på de stora kommersiella kedjorna (ja, där är F&S inkluderat) medan man i källargymmen kan se ut som fan för poängen är att gå dit och lyfta skrot. En annan fördel är att du kan fråga folk på källargymmen om hjälp med formen för chansen är större att de har koll på vad de håller på med. PT är nog bra det med (har aldrig provat dock), men det viktiga är att du har ett hum om vad du faktiskt ska åstadkomma när du väl är på gymmet. Därför är det skönt med exempelvis Stronglifts. Däremot har jag slutat med det nu eftersom det blir lite tråkigt och den progressiva ökningen är ohållbar i längden. Men som sagt är det utmärkt för nybörjare. Jag körde både 16:8 och 5:2 under en period och det fungerade inte alls särskilt bra för träningen (numera löpning) i motsats till när jag inte tränade. Så nu kör jag endast 5:2 och tränar de dagar jag inte fastar.
 3. Som du beskriver det ska du prova 5:2, och då är det "förbjudet" att få i dig olivolja. Tanken är att du inte ska få i dig kalorier under 24 timmar två dagar i veckan. Frågeställningen antyder att du tror att det kan vara svårt att kasta dig rakt in i fastan och självklart kan du välja själv om du vill mjukstarta genom att bara dricka olivolja. Fast renodlad fasta är det inte.
 4. Då bör du vid det här laget veta att kolloidalt silver är kvacksalveri? https://sv.wikipedia.org/wiki/Kolloidalt_silver
 5. Jag gjorde jordnötssmör med en exakt likadan stavmixer. Lade ner jordnötterna i den medföljande skålen och det funkade utmärkt...ungefär 2-3 gånger. "Knivpropellern" roterar med hjälp av något kugghjul av plast som givetvis gick sönder.
×
×
 • Create New...