Gå till innehåll

Lutt

Medlem
 • Innehållsantal

  13
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

3 Neutral

Om Lutt

 • Rank

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. Jag opererade mig för två veckor sedan, fick gå hem samma dag och hade höga tankar (eller hade inte ens tänkt ngt annat ) om att jag skulle äta som vanligt dvs LCHF. Det var bara att lägga ner, det enda jag lyckades få i mig de närmsta dagarna var lite bröd (utan smör) allt annat kväljde mig. Kapitulerade och åt även lite mjölkchoklad när jag ändå "var igång". Jag äter aldrig bröd annars och har inte gjort det på ca 2,5 år. Men tänk jag har överlevt utan några men eller biverkningar och nu är jag tillbaks på banan ingen. I vissa lägen är det nog bara att acceptera läget och att lyssna på si
 2. Naturligtvis har dietister hjälpt många människor! Det handlar ju inte "bara" om LCHF? De handhar även allergier och ex njursvikter, och inte ska vi väl beskylla ALLA dietister bara för att Eva inte svarar på sin blogg? Så svar på din fråga: ja, jag har blivit mycket hjälpt av dietist tidigare i livet, men inte just i viktminskningssyfte.
 3. Det låter inget vidare! Jag googlade lite snabbt på gurkmeja och en känd biverkan är just diarré. Jag rekommenderar att du går tillbaka till en sort av magnesium du haft tidigare. Du tappar en massa salter när du har diarréer vilket gör att du blir trött och förvirrad, även yrsel och fall kan förekomma. Lycka till!
 4. Är hopplöst morgontrött och har svårt att äta frukost innan jag åker till jobbet. Har hittat en variant som passar mig rätt så bra. På kvällen gör jag i ordning en smoothie, blandar 1dl grädde, 1dl fet youghurt, 1dl bär och 1 dl "bubbelvatten" kör detta sen med mixerstaven och sparar till morgonen efter. Är jag frusen på morgonen så kör jag det i mikron en stund. Det brukar räcka till 2 gånger. Om jag ska dricka den på en gång blandar jag även i en äggula, men inte om den ska stå över natten.
 5. Och kostråden för förstoppning, ät mer fibrer så blir allting bra... kan ta en ända med förskräckelse
 6. Tycker det här är jobbigt, att tvingas att äta av sociala skäl trots att man inte vill. Jag brukar klara mig ifrån mjölet, jag säger att jag inte tål gluten vilket inte är en lögn trots att jag inte är glutenintolerant, min mage slår bakut efter lite mjöl. Någon som har bra tips på hur man trasslar sig er dessa sociala tillställningar på ett bra sätt? Det borde vara enkelt att bara säga nej tack, men det är det inte. "Men ta en kaka, jag har bakat dem till dig, ta en kaka till..."
 7. Visst finns det en del nyttigheter i frukt, men de finns ju i grönsaker med, men de har ju betydligt färre kolhydrater. Jag har alltid tidigare farsinerats över hur hungrig jag alltid blivit efter ett äpple, det är världens bästa aptitretare för mig. Så det handlar nog inte bara om kolhydraterna i sig, för mig triggar det till att äta mer. Nu håller jag mig till grönsaker och lite bär då och då, de ger mig inte alls hunger på samma sätt som frukt.
 8. Jag fick min galla bortopererad -88, efter det har jag varit jätterädd för fett och skytt det som pesten. Det samma med mycket ägg, och paprika vågade jag inte äta alls. Har nu ätit LCHF i över två år och idag är ägg, fett och paprika min basföda. Min mage mår hur bra som helst och jag har ingen känning alls av gallan. Men det är nog individuellt, ta det lugnt och lyssna på vad din kropp säger. Lycka till!
 9. Mina barn var laktosintoleranta när de var små, jag vet att det inte alls är samma sak som mjölkallergi men jag tog bort alla mjölkprodukter under många år. Åt ju dock inte LCHF under den tiden . Vill bara förmedla att det går att byta ut det mesta i smörväg till rapsolja. Jag vill även rekommendera kokosprodukter som kokomjölk, (går att vispa till grädde) och kokosfett. Jag använder detta i kaffet i stället för mjölk.. Jag är annars inte så glad i "ersättningsgrejer" de brukar aldrig smaka som originalet som man vill åt. Jag tycker att det är bättre att prova något helt annat. Och LCHF har
 10. Lutt

  D-vitaminbrist

  Du kan läsa lite mer här http://www.kostdoktorn.se/d-vitamin/
 11. Lutt

  D-vitaminbrist

  Det bästa är nog att ta regelbundet som varje dag. Men D-vitamin är fellösligt och lagras i kroppen så det funkar att ta det var tredje dag, eller tex att ge sin gamla mormor på äldreboendet hela veckodosen på en gång när man hälsar på Hur snabbt man kommer upp i bra nivåer vet jag inte, men jag skulle tro att det är väldigt individuellt.
 12. Lutt

  D-vitaminbrist

  Kanske ska tillägga att sonen väger närmare 65 kg och är över 175 cm lång Jag fick ingen angiven dos av läkaren på barnmottagningen, bara en uppmaning att handköpa D-vitamin på apoteket. Köpte en förpackning som angav 800E per dag, började läsa på själv och gav honom första veckan 10 000E för att sedan backa till 4000E vilket han nu har fått i några månader. Pga infektioner har det inte tagits några uppföljningsprover än. Uppföljningsprover är bokade till slutet på Januari, ska bli spännande att se vad de visar.
 13. Lutt

  D-vitaminbrist

  Har en son som under hösten varit mycket hängig, efter lite utredning konstaterades grav D-vitaminbrist. Har sedan dess gett honom ordentliga doser med D-vitamintillskott dagligen. Undrar över om solariesolning kan hjälpa till att höja hans värden? Tycker att jag får olika svar på frågan när jag tittar på olika ställen? Kan du Andreas hjälpa mig att bringa lite klarhet i frågan?
×
×
 • Skapa nytt...