Jump to content

Gemma

Medlem
 • Posts

  598
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Gemma last won the day on January 6 2017

Gemma had the most liked content!

Recent Profile Visitors

1,058 profile views

Gemma's Achievements

Gammal i gården

Gammal i gården (4/7)

543

Reputation

 1. Stämmer det att sockerföreningar, glutamat osv, som finns i lågfettprodukter, inkl. allt bröd.. omvandlas kemiskt, till fett bl.a fettlever? Att äta konsekvent minimalt med fett över hela linjen och över tid, är det vad som skapar diabetes T2? Att för mycket socker i kroppen, omvndlas till fett och göder fettceller, nybildar fettceller tills de blir egn organeller med cellkärnor? är det så så är det djupt skrämmande vad den antagonisten Ancel K gjorde mot Yudkin, djupt skrämmande. Lustig som möter mycket feta barn, spädbarn, unga individer, deras föräldrar och deras ofta kamp mot "den mystiska fetman" , dock vet Dr Lustig vad och hur mediciner eller drugindustry gör i komb. med högrafinerade produkter, djupt skrämmande!! men keto-rörelsen har verkligen gjort helt enorma insatser som kommer förndra allt till det bättre, en dag, eftrsom typ alla älskar riktig mat, finns inga "naturliga" godistroll. Allt är settings och framings, ofta i strategiska syften men den eran kommer en dag att helt upphöra, Corona eller Covid, kan vara ett funktionellt globalt första steg, hoppas.
 2. Det känner jag också till. Samma med gluten. Samma med laktos... (som jag i och för sig, inte riktigt tror på.. men helt annan diskussion.) Själv är jag nästan hyperallergisk mot damm, helallergisk mot katt - men har ändå fått leva i höga dammabsorberande miljöer för att inte tala om katter, och råttor ska tilläggs. Alla miljöer beaktar inte vikten av sanering.. men totalt off topic. Apropå hur allerrgisk människa är idag. Jämfört med igår. Idag är tror jag 200% befolkning llergisk mot sbest, men så var det inte alltid. D gick det helt ypperligt fint att kasta och sparka ner folk i giftbad, precis som det passade, utan mobiler att printa varenda millimetersekund av krfjereaktionerna, idag går man tiklväga på annat sätt med vår överkänsighet, man försöker lite grand, åtminstonde. Så nu med lchf, tvingas man inte älska varken potatis eller nypotatis , man har bara sitt autoimmuna tillstånd , men det gäller faktiskt inte överallt ändå, dammallergi som är ganska allvarligt för dem som är känsliga, förorenade miljöer med skadedjur, helt och hållet fullblodsignorant, men gluten då ramlar jhimlen ner, nej mn ska definitivt inte jämföra olika farliga toxiska påverkansbara ämnen eller sätta dem mot varandra, medan man samtidigt, faktiskt måste det. Beroende på HUR FARLIGT är skadeinsekter, som man planerar att använda i livsmedelsindustri, som ersättnin för kött. Visserligen labbodlat, men ändå. Så är det skrämmande vad man ser mellan fingrarn, och vad som säljs på hyllorna och hur man gjorde superfina försök, som kommer göras om, att sjukförklara köttätare, per se. Samtidigt som råttorna gnagarna reptiler och annat kryp, sprang framför ögonen på folk, med mandat , "att förändra" , mandatet i handen, ändå förvirrade. annan diskussion jag vet. Inget med din intolerans eller autoimmuna reaktion att göraRnbart kände för att passa på att nämna att det troligtvis är individens absolut egna ansvar, så måste man själv agera i de kritiska lägen, om det går och när det går, vilket det inte gör alltid, p.g.a olika saker. Dr Ted Naiman, menar att en individ som är aktiv, fysiskt aktiv kan äta så mycket protein den orkar, så det vet bara individen själv, så länge den har förmågan att tänka på hur den mår. Man kan ju äta enbart begränsad mängd. Med kolhydrater är det annat, med socker ytterligare annan visa. Denne doktor menar också. att den redan fete gör bäst i att fokusera på proteinet, så mycket du orkar! så länge kolhydrater hålls på låg nivå, vilket det ju gör i ditt fall, 100 g kh är enl. mig för mycket om man önskar tppa osunda kilon på kroppen eller om buken blivit fet. Smalfetman, har zepp tagit upp, och det gör också de andra sakkunniga, bl.a Martina Johansson, som skriver i sin bok, att man i lugn och ro kan fortsätta äta gott om proteiner, utan att räkna, väga eller mäta, bara ät vad du tåler.
 3. Verkligen, kan man äta bönor så är det guld värt. Mättar också. Enl Dr Longo skulle kikärter vara extra bra, och kikärtsbiffar med lök är inte sämst men bönor i alla former, om mn klarar det och låt säga.. inte har råd att köpa kött eller inte vill av miljöpolitiska eller etiska skäl. Jag äter bönor endast i undantagsfall eftersom jag fortfarande är på en slags infasning/etablering, men måste säga att när jag i vintras åt en hel del bönor, så inte märkte jag någon hälsoförlust på något enda sätt. Men min mage är ju också av stål , mage som tålt rätt extrema mängder crap under så många dumma år, det tackar jg gudarna för, att ändligen det fått ett slut , för alltid. De smarta diabetikerna, sitter nog inte och rekommenderar något som skulle skada direkt, indirekt kanske.. mot den mage som har lite färre tarmludd eller annan medicinsk komplikation, det finns massor och åter massor av magåkommor av olika slag.. så de har det inte så lätt att diagnosticera alltid. Själv trodde jag att det var magkatarr då jag haft den smärtan några gånger, men i och med novaluzid inte hjälpte alls och den andra medicinen jag tog.. då blev man rädd. Men men, det hade ingenting med bönor att göra alls. Inte med kött heller för den delen.
 4. Dextrosol tog jag ett par gånger, sedan glömde jag att det var så funktionellt - mitt problem är att jag är fruktansvärt invand, på raffinerat socker som smakar på vissa sätt. Ta t.ex lösgodis, de sorter som varit utbud sedan hur länge? I starten när lösgodiskonceptet debuterade på öppna marknaden var man observant (jag var, kan eej tala för andra) , men vad tiden gick och hur lössläppt både folk och auktoriteter var.. direkt patetiska och uttalat korkade, så hade man ett så massivt motstånd och sågs som "paria" , dvs "lite dum i huvudet" , om inte mycket borta.. "där något, fattades... enligt DEM, observera nu att samhället varit enligt mig, synnerligen urholkde när det gäller bl.a detta och forumet här är väl medvetna om hur en förälder kan reagera med koncepten, inget nytt idag men jag vet ju också att jag inte är ensam, att otroligt många människor men föräldrar i utsatta situationer totalignorerts - marknaden går först, "follow the money stupid-koncept" , det är på den vägen man FULLSTÄNDIGt och cfullfjädrat lagt in sina arsenaler, för att försöka tämja, varenda en medborgare oavsett vem. Det lyckades. Så Helge, jag glömde... eller fick helt enkelt inte, hade jag fått eller gått ner på knä och tyst och fint bett, då kanske ja sluppit "glömma" att ett äpple är ordentlig smakligare och samtidigt faktiskt godare än godis kakor glass och resten av skiten, men.. så var det inte på varken 30-talet, 40-talet, 50 , än mindre 60-talet och kanske så än idag, att man lurar in människor att "tjäna samhället", inte sig själv, en slags essentiell jantelag. I dagarna har jag lyssnat på Shoshana Ruboff, men också lyssnat lite på den alltid intressanta Nina Teichholz men remarkabla upptäckter och svinbra journalistik med grymma data.. man har ju inte tid att sitta konstant med deras material och data, men klokt att åtminstonde försöka att deinitivt inte lämna LCHF, det är huvudsaken för mig, lämna inte klok matplan, men gör allt för att successivt däremot lämna bl.a godisträsket, kakträsket.. så långt det går - så för mig går det numera hyfsat bra, jag klarar av att passera både kakhyllor, brödhyllor godishyllor utan att trilla dit som en liten hjälplös unge. Vilket betyder att man får egenmakten i sitt liv, men barnen.. saknar egenmakten.... det skrämmer mig ibland. Den här råa jakten på varenda varelse man kan komma åt. Nanoteknoligns era, på gott och ont va?
 5. Generös halt tycker jag. Hur man sedan processar det har väl med aktivitetsnivå att göra, man blir ganska hungrig av att jobba, träna, sova eller plugga. En gammal vetskap är förstås att fett och kolhydrater i kombination är den s.a.s värsta kombinationen om man lider av fetma. Vilken kombination proteinet jobbar bäst med, beror kanske på vad för kropp man har. För mig måste grönsaker vara med, så jag kan t.ex inte köra karnivor-diet med fett, mer än ett par tre dagar sedan mår jag dåligt. Så man känner hur man mår, jag vill bli pigg av mat, det är det som är ledstjärnan för mig. Så också med min svaghet för socker att när jag bli alltför låg då måste jag in med socker , rent raffinerat socker, eller erytrytol osv. Men kan ju ta åratal att förstå och anpassa sig efter förmågan att känna när det är ett mer genuint behov som fyller funktion för hälsan istället för negativt tomgångsbeteende där smaksensationen är styrande, alltså dopaminberoende.
 6. Ja det kan man, men jag kan inte det alltid, därför fortsätter jag äta industrikött, i form av gris- nöt- kyckling , men äter också makrill lax och sardiner räkor , men med tanke på att jag ätit kött sedan barnsben, är det ganska svårt för mig att förhålla mig till gräsbetat för hela slanten, jag anser dessutom att det råder överpris på gräsbetat. Alla vet, att priset är det som gör att många rent ut sagt inte kan anamma precis det som de behöver - fråga Dr Eric Westman, vilket klientel han jobbat med i hundra år.. inga trygga med fredgsmys och råd att "avvara" så värst mycke mer än sin överlevnad, som alla vet är det ovärdigt att ENBART överleva.. vi lever inte p 1700-talet. Ursäkta, jag går lite off topic, men vill enbart säga, att ja du har rätt.. men hur bra det än är att äta ensidigt, så är vanorna också det som sitter som berget i kroppen på en. Vanorn r svårast att få ur sig, liksom ränder i DNA, man kan tvätta och ha sig, ibland hjälper det inte ändå.. ränderna. de sitter där de sitter, om du förstår mig?
 7. Och som 19-åring kan man ha fått p-piller. p-stav, p-spruta osv. Det kan också påverka kroppsformen så kvinnan ser lite mulligare ut och känner behov att banta, men då kan en så kallad ond cirkel starta, såvida man inte har god profession som upplyser riktigt och ordentligt , inte för att forum är dåligt tvärtom, men att bara tycka sig "inte se normal ut" , och som följd av det äta för lite fett eller för mycket fett är två utfall som kan göra många olyckliga. Hade t.ex jag som 19-åring inte fått äta havre, eller råg eller pasta , då hade jag nog gått under helt och hållet - fö mig var det alltså livsnödvändigt att laga mina pastarätter, potatisrätter och goda smörgåsar, sirapslimpa ibland men mestadels "riktigt" bröd (utan sirap). Men som alla i tråden vidhåller, så är var och en unik, vi är olika på kostfronten, kroppar är olika, någon bebis måste ha viss mängd bröstmjölk, men att kstegorisera för hårt, kan bli en backlash, för både baby och moder. Det är detta med vad resp. individ, resp. moder , ackumulerat , som går över resp. inte går över till avkomman och som redan sagts så är det väldigt, väldigt individuellt. Däremot med lchf, kanske det är annorlunda, jag har ätit enl. lchf så kort tid att jag inte kan uttala mig, egentligen. Men som nybörjare ska man se till att bli mätt. Regel nr ett. Hellre extra klick smör, än att stå och väga på grammet. Grovhugget : du tar hellre och häller smält smör över maten, än att precisera fran den magiska gränsen, DEN FINNS INTE!
 8. Precis, det är helt ofarligt att äta kött, däremot är industriköttet som alla vet, problematiskt.. med tanke på div. tillsatsämnen och hela det köret inkl. socker - men köttet i sig är nyttigt. Vi som inte kan betala tusen spänn kilot för köttet, vi måste chansa , chanstagandet har ju skett på årsbasis, för majoriteten säkert sedan barnsben när man är bitfärdig - idag är. Kött, är om jag gissar fortfarande bättre än proteinpulver, men är man i sin tur uppvuxen med pulver och inte ens har tid att äta mat eller kött, då är det förstås en helt annan match. Jag anser att det är konstigt och udda, att ha kommit så långt.. att inte ens laga mat längre, medan dem som inte sitter vid bord och äter än mindre står vid kstrull och grytor och lagar mat, tycker det är knäppt att man gör det. Att laga ett hål på en strumpa t.ex framstod som helt wacko av en person en gång, så nål och tråd är också något man icke befattar sig med, inte för att det hat med kolhydrater att göra men, är man rädd att få för många kh i sig, ofta socker.. så kan man avvärja eller minimera risken med att göra något man inte är direkt förtjust i att göra eller, något man aldrig gjort.. så går DEN tiden... om man vill hålla kh nere på låg nivå-- och vet med sig att fällorna är många. Nu är jag defiitivt iinte hemma i vilken gräns en t.ex epiileptiker behöver, men det lär vara mycket individuellt. Med keto , där kh-gränsen tjänar ett annat syfte än att se snygg ut.
 9. Det är alltid läge att försöka börja cykla igen men man känner ofta själv om, och när man orkar det. Enda läget jag skulle avråda är vid mycket halt väglag och vid snöfall, möjligtvis avråder jag också vid kraftig vind och ösregn, det borde vara totalförbud att cykla i dessa väderlekar men som sagt så är människor olika, att tänja på gränser tycks vara hur roligt som helst för somliga, men jag menar att det är förenat med livsfara. Så om du tvivlar på om det är läge.. tänk då på att torrt väglag är det säkra läget, vått väglag då tycker jag man kan säga nej det är typ olämpligt för cykling. Men ska man 3 km för att handla på CYKELVÄGAR då är det väl annat, men i trafiken blnd fartdårarna?
 10. Det här är superfascinerande. Åta för att ha mysigt, men mysigt är väl ändå att vara lite mätt istället för tom.. Jag känner igen mig i Effies upplevelse, helt och hållet, den bottenlösa tristessen och den skriande tomheten som är så satans obarmhärtig så man nästan smäller av, ingen fin liten andlig upplevelse alls, när jag nästan tvingar mig att nu ska jag fasta, behöver komma spontant med magkänsla för mig, annars gör fastan mig ingenting nämnvärt som inte går att orrdna på annat sätt än att totalförvägra sig mat, blir kanske en automatisk anti-effekt kroppen slår bakut lite för mycket och fastan passar ju inte heller alla, jag tror man kan nästan dö av att tvångsfasta, tror inte det är bra att tillämpas åtminstonde inte i starten av en kostomställning, låt säga att du är fet, frligt fet så organen lider men har inte fastat på åratal, kanske aldrig.. men Dr Fungs koncept är ju inte att folk på eget bevåg bara ska "dra igång" en fasta, tycker man har noga instruerat att följa ett program där deras medicinska konsulter är uppkopplade mot den som fastar. De vet att tomheten är rätt grym, men jag vill bara tillägga att religiös fasta ofta är påtvingad, det enda jag inte förstår i hans annars het briljanta kunskap i detta, en mästare, men de tvingar ingen. kan jag aldrig tänka mig! De enbart föreslår. Personligen föredrar jag lchf strikt, för då kan man äta nästan hur mycket som helst, äta sig mätt innan man blir proppmätt men vill man proppmätt, så kan man det, det som är magiskt med lchf. Det är lchf som mysigt, haha (äta bör man annars dör man)
 11. Nice viktigast är nog att du har kontroll och VET att du faktiskt kan fasta hur många dagar som helst, när den manicken i kroppen väl kickat igång, guppet.. därefter kan man köra som vissa i veckor, i alla fall dagar. Dr Fung är stensäker men det var ju indierna också det är ju deras grej där i fjärran östern, att tillämpa allt som inte vi gör i väst, t.ex gör tvärtom, van vid att läsa? bort med boken och gör något du aldrig gjort. Van vid mat? bort med maten, bort med helst allt. "för reningens skull" - nu köper jag inte det rakt av och de flesta tror jag inte gör det, men samtiigt är den matfilosofin ganska införlivad ändå, minst sagt i vården : den minimalistiska metoden. Som jag tycker är rå och missunsam, i botten.. men går att försvaras... med lite vilja och belöning , för mödan. Om nu vikttapp är belöningen, så är det allt en snål belöning rent matematiskt alltså. Men Fung hänvisar ju lite konsekvent mot religionernas tillämpning eller attityd gentemot mat, men det gör Al Hotra också , rätt stram. Lustig kan också vara lätt elak. Nu jobbar ju Lustig med mycket utsatta barn och unga individer, att han är ursinnig frustrerad och förbannad det förstår man ju, så inte det. Man känner ju ofta själv var en lagom vikt ligger, det är alltid en fördel att ge sig lov att känna, inte att FÅ känna , inte att unna sig sina känslor, din känslor är dina. Du vet vilken luft du behöver och det vet baske mig al Hotra också, resorna till medelhavet var inge engångsföreteelse alls. Me Hotra är väl inte D.D:s dietfoktor? Har ingen aning vilken linje man följer inom vården i landet, men man sk nog ha BMI 40 för att ens få ynnesten till ett skräcklöst samtal med kompetens som fattar vad det handlar om. ndå så har också min VC definitivt konfererat med lchf-förespråkare, det märkte jag, vilket var trevligt!
 12. Det sägs att man ska äta långsamt, alltså normalt.. inte stressäta och helst inte på stående fot , så det är omställning ang.livsstil absolut, de flesta nu levande generationer lever ju tämligen kroppsförstörande eftersom människor åläggs att tänka som maskiner, som datorer.. rätt destruktivt, men alla erkänner inte utan karriärkarusellerna slukar alltid de allra flesta oavsett, så det är jobbigt. Här också att fullt ut som du säger , leva sådär underbart "RÄTT" , men odlingssaker låter trevligt! Det kräver väl åtminstonde lit sinnesro och tankero, långt ifrån de där fysiska spadtagen som mattar ut kroppen tills den inte kan sova. Det är i och för sig inte likadant industriabete som det var för några år sedan i post-industriella tiden men herregud,. efterverkningarna av de snurrande hjulen då, sätter ändå sina spår, på olika sätt i olika människor. Intressant och spännande. Men tråkigt hur många som faller, rakt in i sjukdomar, stressrelaterade och dagen innan totalförnekades.. sedan ska man visa sig på styva linan och komma med sin fantastiska fullprofessionella vård, som floppar så ofta ändå.. vad jag läst - antalet som redan informeras att insulinsprutorna ä redo och laddade, bara kom.. om "du inte orkar" typ.. "äta normalt" , får sluta skriva, jag blir sååå arg när jag tänker på förolämpningarna. (från vårdsektorn)
 13. Inte lchf-sätt nej, däremot behöver kroppen tillförsel av vatten, kontinuerligt. Jag tänker att vid vikttapp för en passiv individ, krävs annan tilförsel än vid vikttapp för aktiv individ - vilket så tacksamt också skrivs om i länken du skickade in, att bl.a maratonlöpares fysiologiska kretslopp sällan kan jämföras med icke-sportande individer. Särskilt vi som är feta, varit feta eller ständigt står på en slags kritisk gräns att tippa över till den usla mat, som prackats på oss, med vårt medgivande visst.. men samtidigt inte - se t.ex dem som behöverr gnomgå gastric bypass och det där.. har de valt sin mat kanske? Det tror jag knappast om jag får säga det rakt och ärligt. Tacksamt nog vet D.Doctor detta också, varför forumet är Sveriges bästa för också dem som lugnt är på väg rakt in till metabol komplikation, p.g.a väldigt fräcka tag och hefräcka missvisande "råd". Vatten är nyttigt, men patient-situation är ju inte detsamma som icke-patient-situation, bara för att jag är klassad som Diabetiker T2, betyder det iingaunda att jag är någons patient. Väljer själv om jag ska ta en merformin eller inte och kan själv läsa innehålsförteckningar, och tror knappast att det är förenat med fara eller livsfara.. om jag dricker 1 liter vatten mer än vad random personal på VC tycker att "man ska".
 14. Hej, så det är en Vallhund, så gulligt. Att hunden tyr sig till dig och ni till varandra, så det måste vara -hur skulle annars en vallhund kunna ens valla? Min katt är nästan som din hund, enormt lyhörd för mig, och det är obeskrivligt men tyvärr är hon inte en vallkatt, utan en innekatt. Det är lite sorgligt men hon tycks faktiskt njuta av sitt liv att vara innekatt, med tillgång till mycket hafsluft! ska tilläggas och tittar på massor av fåglar och andra djur, värre för innekatter vilka har enbart bilar att lystra till.
 15. Det stämmer väl att vatten sköljer kanalerna i kroppen, eller inre dusch, vätska har jag lärt mig, är kritiskt viktigt att få i sig, mat nr 2. men vätska nr 1, kan man säga. Vatten då alltså, inte mjölk eller grädde eller kaffe 8 koppar om dagen. Väldigt generellt sett. Aå måste man få i sig vätska. Vissa behöver 20 glas, det är individuellt. Somliga behöver ju dessutom saft och blir så gott som sjuka när de inte få sina obligatoriska intag.
×
×
 • Create New...