Gemma

Medlem
 • Innehållsantal

  530
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  2

Gemma vann senast 6 Januari 2017

Gemma hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

486 Enastående

Om Gemma

 • Rank
  Gammal i gården

Senaste besökare till profilen

604 profilvisningar
 1. Patetiskt , tack o lov kommer sådana fullblown-paranoida-borderline scenarion inte ske här hemmavid. Du kan andas lugnt.
 2. Hear hear.. 😅 men du vet att fåfänga är förnuftets kvicksilver. Det går liksom undan lite med en dos fåfänga.Så släpp inte den för allt i världen! Tänk sedan när det är dags att köpa snygga bälten i alla de former och färger, för att hålla byxorna uppe.. essensen! av hela ekvationen
 3. De tre viktigaste homeostatiska mekanismerna är 1. termoreglering 2. osmoreglering (elektrolytbalans) 3. blodsockernivåerna. Flera mekanismer och processer reglerar den interna miljön i syfte att behålla homeostas. Rasar du för snabbt.. kan regleringen aldrig riktigt etablera sig och risken för automatisk viktuppgång eller snabbare sådan, ökar. Utöver det, ska huden också hänga med.. man kan träna jämsides viktregleringen men.. går det för fort blir väl varken huden eller träningen särskilt gynnsam.. tänker jag. Ok, kan ha betydelse huruvida man uppnbått medelåldern, som jag.. iom att jag gick ner så fort.. så har jag gäddhjäng att behöva jobba med, rumpan har också fått sig en törn, och det svider faktiskt.. man vill ju ha muskelgrupperna någorlunda kvar.. så akta dig så inte musklerna åker ut med badvattnet.. s.a.s Med andra ord ; stora muskegrupper ryker först vid alltför snabbt viktras, så har du mage riskerar du att få en lätt "ocharmig" mage med lös hud och att strama upp det.. kan bli etter värre. Därför är lagom takt inte alldeles fel. Många som rasat för fort i vikt, går och gör magplastik, ett lätt ingrepp kan tyckas. Men ändå.. kan det vara lite onödigt när man endast behöver ta de lite lugnt.. så är det ordnat helt gratis!
 4. Tänker att, när man med fingrarna griper tag om sin nos för att fräsa ut snor i luften, då är hela handen kontaminerad - sedan tar handen och torkar av lite vidhängande snor mot jacka eller i sin ficka.. mot byxa.. och ingen vare sig engångsnäsduk eller tanken att i brist på näsduk sprita händerna, utan fortsätter sin passage och om man presumtivt räknar med att vederbörande har något ärende som innefattar att händerna läggs på bordet eller disken.. eller vidrör något allmänt i den kollektiva sfären.. så är det nog inget ovanligt beteende ändå som cirkulerat och uppenbart ännu cirkulerar - att näven på reflex åker upp mot mun i näsa i ögon i öron i skrev. Lite som det kommer.
 5. Märks tydligt överallt.. (kompakt domedagsstämning, och avfolkat till max) - men idag vid middagstid var det ändå många åldringar ute, ca 70-80 år , kunde räkna till 5-6 st på ett och samma ställe omkring Hemköp.. Samma igår, inne io affären tidig e.m stötte jag på 3-4 åldringar en bra bit över 70. En av dem hostade rätt kraftigt och såg lite oroväckande sliten ut i ansiktet runt ögon. Timmen därefter korsade en man ca 75 år gammal gatan, och fräste ut snor i luften via ena näsborren rakt ut i vinden.
 6. Innan Corona kom till "politisk" kännedom, har man systematiskt ignorerat ett tämligen stressat arbetsliv, där folk systematiserat dyker upp på arbetsplatser med hosta feber snuva harklingar och nysningar, i årtionden... sedan som sköten ur kanonerna så får man "pedagogiska" steg-för-steg-anvisningar om "hur, man tvättar händerna" , och repetitiva mantran stannahemmastannahemma, stannahemma.. om du nyser om du si om du så.. jag anser det säga en hel del om en starkt subversiv allmän attityd, där den politiska aspekten direkt sanktionerat arbete med-lite-lätt-sjukdom -i-kroppen, inget att klagas över.. du är produktiv lilla vän, jobbapå! " som ju aldrig är såå farligt.. men nu är det livsfarligt, men utan corona är det OK? Det säger väl sig självt, att personlig hygien som innefattar underförstått att varje medborgare tillägnat sig civiliserad hygienteknisk hantering i sin vardag, sedan barnsben.. samhällsstrukturen undergick urbanisering för nu rätt så länge sedan.. men man talar-till-folket - liksom vi nyligen stigit ur det vilda skoglivet.. för den skull ska man inte minimera riskerna med virus som man ej har stor kännedom om, men man ska nog ha det i åptanke PÅ FÖRHAND, och inte politiskt sanktionera sjuk personal att infinna sig så systematiskt på arbetsplatser som de senaste minst tjugo åren eller mer. Man lär inte heller vara febril förrän vid 38 grader.. (nåt sånt..) det kanske inte är allmänt känt att en feber över 37 grader i sig redan är indikation... att man bör ta till försiktighetsåtgärd.. men nej. (då kommer moralen .. hur lat får man bli, och hur klemig får man bli.. 37,6 grader och vill stanna hemma.. bara en latmask.. - men då är väl samhällspaniken på plats, bättre sent än aldrig.
 7. Javisst, man får göra dagliga avvägningar.. ibland omvärdera och vikta lite.. det bästa är nog att inte låsa fast sig vid en föreställning, i tron att man därmed "är i hamn klappad och klar" , detta eftersom allt.. är föränderligt. Plötsligt kan man en dag inse sig ha mognat (en mening med livet, eller?) och då inse, att den där kakan på födelsedagsfesten den vill jag faktiskt ha, men att jag faktiskt klarar av den också.. nåt man kanske inte klarade av för en tid sedan, men det var då.. då hade man inte samma erfarenheter som idag och imorgon.. kommer man förhoppningsvis till ytterligare insikter om vad man kan klarar vill och måste, och inte måste. Socker, behöver inte.. vara förhatligt.. här just nu enbart ventilerar jag min dagsstatus på sockerfronten, att jag i justnu-läget.. varken vill ha, eller mår särskilt bra av t.ex karamelliserade popcorn, men likväl.. gick jag å köpte mig sockerfria werthers smörkarameller igår.. klarade av(kors i taket!!!) att låta tre sådana lugnt och fint smälta i munnen, det gjorde min dag!!!! Jag har således avancerat... nu ska jag klara av att ha resterande karameller i påsen där.. i lådan.. några dagar.. men ibland behlver man, dock får man se upp med den kritiska gränsen.. den, som gör att det tippar över och att man dippar.. själv, testar jag mig fram nu.. då det är dags att rumstrera om lite.. men vanligt socker undviker jag så mkt det bara går. Även sockerfritt godis, som jag har för avsikt att äta enbart i väldigt begränsad omfattning. Medan vanligt socker, kakor bakverk glass osv, typ vid extra högtidliga tillfällen alt. 1gng/kvartal, men helst egentligen inte ens det. Helst.
 8. Finns inget PK när det kommer till personlig hälsa & välmående. Det finns också en helhet att ta hänsyn till, den är helt och hållet individuell. Dels är kroppsfysiologi inte heller en exakt vetenskap mer än att det är bra att känna till kroppsmassa i förhållande till t.ex narkos och läkemedelsdoser i kritiska sammanhang men allt utöver det.. kan du enbart själv bedöma. Att människan till skillnad från många andra djur dock inte alla! Har ett estetiskt utvecklat sinnelag.. det kan man ha synpunkter på.. alla är olika och var och en har olika syften & mål med sitt mående men också med utseendet. Alla inreder sina bostäder som det passar en och var, så kan man också pyssla och pynta sitt utseende allt utifrån sinne och smak. Man kan vilja uppnå viss vikt utifrån styrka, smidighet, snabbhet men det utesluter INTE att det kan.. råka.. sammanfalla med "snygg silhuett" , vem är man att döma? Fortsätt du med fåfängan den står ändå inte ensamt isolerad den heller , och låt de avundsjuka fortsätta dras med sin sjuka under vad de tror : PK-normen. (fuck normerna! det är ditt egenvärde som står i fokus.. andra skiter nog högaktningsfullt i hur många centimetrar du VILL ha bort för att känna dig nice! och vill du.. så är det upp till var o en att sträva mot sitt-bästa-jag. Jag är jag, men du är du, och dom är dom.. låt dem "skita i konsten ingen tvingar dem inordna sig i estetiska kriterier.. så skiter jag i deras andefattiga pk-valser (som däremot VISSA.. gärna tar till.. när de inte längre orkar bry sig och lägger på en moralaspekt i det. Bekommer inte mig! Vill jag ha jeans som sitter fint över röven och vill slippa fettvalkar över midjan som hänger ut.. så är det bara så, oavsett vilken siffra som visar sig på våg eller måttband. Det bara är så. (men förstod exakt vad du menar, besserwisser-kärringar, dom finns.. man ska bara hantera dem rätt.. men när de figurerar i vården kan en å annan faktiskt utgöra en fara inte minst för att de kan ha såp medicinskt uppåt väggarna fel.. så.. se till att inte bli vårdkrävande haha!! Det är f.ö bra att inte vikten rasar för snabbt. 👍
 9. RIGHT ON SPOT! 💥 💫 ...att inte vara eller uppleva sig som en slav under ett kost-koncept livsstilsomläggning.. utan känna att det är hållbart och gott/jättegott! god mumsig mat.. i vått & torrt , man bemästrar det, kontrollerar det och kan justera det utefter ens behov utan att världen rasar - men ändå vara vaksam på "principerna"
 10. Genomtänkt... älskar det ordet! 😊 Så många genomtänkta människor genom detta lchf-forum, blir helt matt över vilken styrka och genomtänkt planering t.ex denna kvinna t.ex.. som Halvalindha : Har gjort en viktresa på minus 70 kg på 18 månader, mer än halva min startvikt. Hoppas kunna inspirera andra till ett hälsosammare liv genom Lchf-kost och motion. Det kan hon sannerligen!!! En inspirations-drottning de luxe En sån snygging, lyfter lchf till faktabaserad livsstil som man kan ta på allvar och inte alls någon liten bantardiet-i-mängden. När stora mängder socker, ju är så giftigt.. alla vet det men ändå låtsas fortf. många att man ändå "ska unna sig lite.. lite till jul, lite till påsk, lite under semestern, lite fredagsmys lite här o där.. för att underhålla industrins behov.. hm. NEJ
 11. Precis.. man ska nog inte säga ja och amen till allt som statliga vården rekommenderar.. se det som rekommendation, och försöka undersöka vad som undersökas kan.. men alla kan inte det tyvärr. Det är en en stor apparat detta vårdkomplex med många och långa armar. T.ex så som Lars Bern tacklade sin cancer, är rektigenom beundransvärt, men hur många cancerdrabbade skulle våga.. när så många äter paracetamol ibuprofen och acetylsalicylsyra som godis, så fort det harklas lite.. bombarderar sig med medicin vid lite mensvärk.. (dvs inte svåra smärtor, utan vid "obehaget") Kanske, det övermedicineras rent generellt, i välfärdsstaten. Många som går till doktorn, men inte får något recept utskrivet.. menar att något är fel , man ska ha medicin.. som att gå till enarmad bandit, när man drar i sjukvårdsspaken ska det baske mig komma ut mediciner och helst i massor för då tror man att man blir automatiskt, botad. Med minsta möljliga ansträngning/motstånds-lagen.
 12. Om "bantasönder" tror jag ungefär så här : så länge man inte besitter exakta biomedicinskt kliniska data om individen PER SE, kan man egentligen inte uttala sig, anekdotisk utsago om att man/jjag försöker å försöker men kommer ingenvart.. det räcker inte. Eftersom det finns en del psykologisk försvarsmekanism inkl negligering minimering sublimering osv, omkring det hela, också. Alltså, ska du komma åt en slags biokemisk förklaring, då ska du också ha tillgång till hard facts.. m.a.o en del blodprovsdata och kännedom om anamnesen hos resp. individ. Intill dess, populärvetenskaplig spekulation - vad jag tror ur min synvinkel. Ibland krävs att parametrar ändras i ens omkringliggande , för att en konkret kostomläggning ska kunna ta plats, på riktigt, jag tror att det är lätt att förbise de parametrarna, sedan stressen i sig .. som tendentiöst så ofta totalt ignoreras, både inre självinducerade stressen liksom den utifrån kommande in- stressen. Att stress låser, det ser jag också som hyperintressant, så otroligt förnekande attityder, och trots att det är så välkänt skadligt sedan årtionden tillbaka! Se nu också corona.. innan coronan började härja, har jag sett en klar och tydlig kultur därlite feber eller halsont eller kroppssmärtor eller snuva, absolut inte hållt folk borta från jobbet, åh nej.. nästan sport att visa hur tålig man är.. fast!!! man borde ha fattat att man inte ska iväg till jobb med uttalad förkylning i kroppen.. nu, andra bullar och nu är man så förbaskat överdriven åt andra hållet.. nu verkar man visst fatta att man ska stanna hemma när man är krasslig och sluta vända på kronorna, när hälsan kan drabba en så pass att "man dör" .INTRESSANT, vilka kraftsignaler som ska behöva tas till, för att fler ska fatta varför det inte är sportigt starkt och duktigt, att klara av att jobba med feber och halsont och hosta osv. Kanske lite samma med "bantning" , det komplex som medföljer, allt-eller-inget-scenario.. kan jag inte hålla mig till min diet, då-är-allt-förstört.. men om igen, var är DATAN?? Mer än den egna utsagan?
 13. Kära Tr0llet... utifrån vad jag läser så har du seriöst nått insikt.. gripit tag i sitsen och applicerat en slags intermittent fasta, i komb. med redan genomgången flerdygnsfasta - detta koncept borgar för en spikrak väg rakt ned mot din idealvikt! Så sant jag sitter här. Din kropp responderar ju ypperligt med kontrollerad leptin/ghrelin signal.. du vet att du har en alltför lättvindlig relation till socker, men nu.. behöver du inte ens socker, och sockret ger dig oavsett noll och zero näring! Fantastiskt! Vad mer kan man säga, att det ska bli enormt roligt, att få läsa här.. hur du steg för steg stiger in i dina jeans, och det med vetskap.. om att du håller en LYCKOSAM kosthållning som gynnar din optimala ämnesomsättning, dvs du omsätter det överflödiga fett på din kropp, som din kropp inte behöver, och ändå går du mätt och belåten. Det är alltså en spikrak väg mot ett idealiskt tillstånd, där du kan göra dig kvitt sockersug-helvetet inte bara en period i ditt liv, men att du ÄGER styrningen när du nu vet vad det är värt att leva mer hälsosamt, och mycket mycket snart.. också kommer att din slanka silhuett, som får endorfinerna att gå i taket.. för att inte tala om att du längtar till att röra dig ledigt och lätt, eller hur.. Precis som du resonerar, så resonerade jag , för att öht komma någonvart, och det resonemanget gäller ännu, det var gränsdragningar å det strängaste.. för att öht få bukt på socker-svullandet.. jag vill aldrig mer ha det tbx.. att ge sig en liten godis-fylla typ 1 gng/kvartal.. är en teori,, jag filar på.. utifrån att jag för min egen del, tyvärr vet.. att jag måste ge mig det sällsynta gånger, bl.a nu när jag snart ska på födelsedagsfest.. kan säga nej, vill... men vet ännu inte om jag fixar det, jag har ju blivit lite benget nu.. varför jag tänker att jag får plats med en creme brulee om de nu är så taskiga att skapa en sådan, bara för att jag kommer.. min bror funkar så.. den gamla syskonrivaliteten gör sig påmind ibland. haha! Men, jag vill inte ha, inte ens creme brulee.. jag hoppas å önskar, att isf ta en mycket mycket mindre bit.. sådana små bitar som "alla andra" kan, men inte jag.. att komma dithän, vore ju en önskedröm, istället för att året om försaka.. varenda litet sockerkorn... så, man får vara vaksam på sockret.. om man med handen på hjärtat kan säga att "det är så jääävla gott.. " , men äcklas man av socker, då är det väl annat...
 14. al@j , har du haft diabetes länge? har det inte blivit utrett om det är typ 1 eller 2 ? Reglerar du blodsockret enbart via kost då? Isf ganska sträng kost? och i så fall.. gynnsamt? Vad säger den offentliga vårdgivaren om det? Om du ev. behövt kontakta dem nu i karantärstiden...