Jump to content

Tommy H

Medlem
 • Posts

  164
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Tommy H

 1. Titta på videon i så fall, för det pratas enbart om typ 2 diabetes och prediabetes. Och jo, det finns anledning att vara oförskämd när man trots 10 förtydlingar, ändå får bemöta argument om "LIVSFARLIGA konsekvenser", ovanpå en generellt aggressiv ton.
 2. Herregud, du kan ju inte jaga upp dig för att du inte förstår vad han säger! Alla som har en någorlunda uppfattning om hur vetenskapliga argument förs förstår att man mäter och jämför saker i vetenskapligt relevanta mått, t.ex. antal kalorier i detta fall. Bara för att du inte förstår det så innebär det inte att resten av befolkningen inte heller gör det.
 3. Den känslobaserade utgångspunkten syftas till det här forumet? Om du bara skummar igenom den här tråden så blir det väl ganska uppenbart vilka som är känslostyrda och som kommer med både ohederlig argumentation och personliga påhopp. Eller menar du att "läkemedelsbolagen och livsmedelsjättarna" driver någon sorts vegan-agenda? Hur menar du att en sån agenda motiveras rent finansiellt?
 4. Kan du förklara HelgeK hur insulinresistens-teorin motbevisar kolesterol-teorin när det kommer till hjärt- och kärlsjukdomar? Jag tror du kommer inse att de överlappar varandra väldigt konsekvent, eftersom man huvudsakligen blir insulinresistent av mättade fetter/kolesterol.
 5. Vet du hur mycket andra kemikalier människokroppen producerar och använder som inte skulle vara hälsosamt att inta som föda? Nej, jag sa inte att mättade fetter är lika farliga som cigaretter, jag sa att mättade fetters relation till insulinresistens går att jämföra med cigaretters relation till cancer. Vad har fasta med mättade fetter att göra?
 6. Hyperinsulinemia är ett brett omfattningsområde, men man skulle kunna jämföra det med cancer och mättade fetter motsvarar väl då cigaretter. x) Min poäng är att när jag säger att A orsakar B och Zepp försöker motargumentera med att B också kan orsakas av C, så måste man göra extrema dumförenklingar.
 7. Vilken tur att du hjälper till att reda ut vad jag har fel i sak om, och vad som vore rätt beskrivning av händelseförloppet. Du glömde bara båda delarna!
 8. Zepp, det kommer komma en dag när Hyperinsulinemia kommer att kallas "mättad fett-orsakad insulinresistens" i folkmun.
 9. Kollade du på klippet? Det inleds med studier kring enbart dieter, varav diet-studierna följs upp av tester med direkt-injektering av FFA. "f you take young, healthy people and split them up into two groups, half on a fat-rich diet, and half on a carb-rich diet, within just two days, this is what happens. The glucose intolerance skyrockets in the fat group." Har du någon källa på "Detta scenario sker i verkligheten enbart hos kraftigt överviktiga personer, som redan har insulinresistenta levrar". För studien du hänvisade till klargjorde inte det.
 10. Jag vill nog påstå att "Ja, jag vet inte, kanske det bara var veganer som opererades i buken under dessa år. " bekräftar en raljerande ton. Jag har inte förklarat att det är köttmolekyler, jag har antydit att det kan vara det.
 11. Nej Albert, du verkar inte förstå hur insulin fungerar och vad insulinresistens är för något. Bara för att potatis innehåller mer kolhydrater än kött och därmed ökar behovet av insulin för behandling av blodsockret, så betyder det inte att kött förbättrar insulinkänsligheten. För att göra en rättvisare mätning så bör man jämföra mellan två dieter som innehåller lika mycket kolhydrater, men den ena är köttfri och den andra innehåller kött.
 12. Det är det mättade fettet i köttet som gör våra muskelceller insulinresistenta och därmed ökar behovet av insulin. Se 5-minuters klippet nedan och "Sources Cited" för forskningskällor: http://nutritionfacts.org/video/what-causes-insulin-resistance/
 13. Först och främst så har Michael Greger riktat sina råd till grupperna "prediabetiker" och "typ 2-diabetiker". Sen utelämnar du information ifall du, när du äter potatis, pasta och ris även äter kött, för det skulle i så fall visst styrka Michael Gregers teori om att kroppens insulinresistens ökar vid köttintag.
 14. Så frågor kan inte vara en del av ett argument? Du fortsätter dessutom argumentationen med att raljera kring hur du och kollegor aldrig sett köttbitar i tarmar. Jag måste ställa en fråga för jag förstår verkligen inte hur du tänker. Tror du att något för tarmen ohälsosamt, vad som helst, måste anlända i tarmen i "större bitform" för att orsaka skada? Tror du inte att det räcker med att intakta molekyler, bakterier eller celler av föremålet räcker för att orsaka skada? Vem har påstått att vissa individer har kilovis ruttet kött i tarmen?
 15. Det är precis det som har varit min poäng hela tiden. Köttet hinner inte ut bakvägen eftersom människan har en längre tarmkanal jämfört med kött- och allätare. Vi har en ca 7 meter lång tarmkanal i förhållande med den ca 60 centimeter långa bålen, och dessa proportioner (12:1 ratio) återfinns bara hos andra växtätande däggdjur men inte hos kött- och allätare. Jag hänvisar till Charlotte Erlanson-Albertsson.
 16. Det som kroppen inte lyckas smälta börjar ruttna. "– Rött kött är svårsmält. Ungefär tio procent av köttet vi äter kommer ner osmält i tjocktarmen. Där angrips det av bakterier och då bildas nitrosaminer – kväve­haltiga ämnen – i tjocktarmen som kroppen uppfattar som främmande, förklarar Charlotte Erlanson-Albertsson. Det kan leda till ­inflammationer i tarmen och i slutändan cancer." http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16923814.ab
 17. Jättekonstigt argument f.ö. Känner du någon som kan urskilja t.ex. ett nedbrutet protein och ett intakt protein med blotta ögat? Argumentet påminner mig om när jag gick i femman och påstod att ABBA maler ner hela fisken när de tillverkar fiskbullar, och fick som motsvar: "Varför har jag aldrig sett ett fisköga i fiskbullen då?"...
 18. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10235221 "CONCLUSIONS:The low prevalence of colon cancer in black Africans cannot be explained by dietary "protective" factors, such as, fiber, calcium, vitamins A, C and folic acid, but may be influenced by the absence of "aggressive" factors, such as excess animal protein and fat, and by differences in colonic bacterial fermentation."
 19. Jag förstår inte varför så många av er vill dra in Coca Colas intressen i veganforskning och antyda att det är en relevant jämförelse med köttindustrins intressen i kött-baserade dieter. Läsk är först och främst inte något man baserar en måltid på, sen utgör som sagt inte läskindustrins intressen något motsatsförhållande till köttindustrins, de skiljer sig bara. Har ni bevis på att det finns en väsentlig Vegan-lobbande industri så får ni gärna jämföra med det.
 20. Hur överlevde LCHF-communityn det här? http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4668672 "Men när Ekot granskar de studier som bland andra Eenfeldt och Dahlqvist förlitar sig på, visar det sig att flera av dem är sponsrade av organisationer och företag som har ett direkt intresse i lågkolhydratkost eller ökad köttkonsumtion. Bland finansiärerna finns amerikanska nötköttsbranschen genom National Cattlemens Association, mejeriföretag som Swissmilk och organisationer som är knutna till den amerikanska bantningsgurun Robert Atkins, numera död, men vars fru driver Atkinsrörelsen vidare med storsäljande bantningsböcker, skrifter och föredrag."
 21. Då är vi överens om att vi tror att han gör sitt bästa. Det sa du inte från början.
 22. Hur ska du ha det? Bryr han sig eller bryr han sig inte om folket? Den där tråden är ett praktexempel på hur man bygger halmgubbar. Jag kan själv säga att just den studien inte är 100% applicerbar på Svenska LCHF-definitioner, så varför låtsas debattörer i tråden som att dr. Greger påstått att studien är det?
 23. Du talar i mössan. Han har aldrig förespråkat veganism på några andra grunder än folkhälsan.
 24. Det är en dålig egenskap att inte presentera några vetenskapliga underlag till sina påståenden också. Har du några underlag Tor H, eller ska du fortsätta basunera ut ideologiska floskler?
 25. Så om jag ifrågasätter dina påståenden så ligger bevisbördan på mig? Tack och adjö.
×
×
 • Create New...