Gå till innehåll

paddur13

Medlem
 • Innehållsantal

  11
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

8 Neutral

Om paddur13

 • Rank

 1. Den egentliga förändringen var att jag tog bort alla spannmål vilket gjorde en enorm skillnad på kroppen väldigt snabbt. Min bubbliga mage försvann och buksvullnaden likaså. Däremot gick inte mina diarréer över förrän jag gjort min FT. När jag började med LCHF kände förmodligen både min Crohns och min galla av det så jag fick smyga in fettet. Sen har jag aldrig överdrivit fettintaget men liksom du har jag inte haft några problem med gallan förutom rå lök eller lök i större mängder, förrän det började strula i vintras och nu har jag alltså gallstenar som inte kan passera eftersom de är för sto
 2. Tack almasilver: Det stämmer att det inte är samma problem men jag hoppas jag fortfarande kan få svar från någon med crohns eller kanske en kostrådgivare som känner till problemet.
 3. Ja kära nån, inte vet jag om jag blev nåt klokare: Ingen med Crohns här inne på forumet som äter Lchf och fått gallproblem?
 4. Magnesium hade jag överskott av enligt prover utan att ha ätit tabletterna. Kalium dippar lite ibland eftersom jag äter Normorix som är en snällare blodtrycksänkande medicin, egentligen urindrivande. Det sistnämnda gör att kaliumet blir för lågt ibland. Jag äten 1 tablett om dagen. Natrium är bra. Alla mina prover har varit helt fantastiska efter jag började med Lchf, Gallsaltsmalabsorbtion har aldrig diskuterats och jag vill faktiskt inte ha fler diagnoser. Räcker så bra med de jag har. Har testat questran och det har ju hjälpt lite ibland tidigare.
 5. Jag anser att min IBS är i stort sett borta men jag tror att gluten och sockret i alla former som försvunnit ur mitt liv hjälper till att hålla den borta. Misstänker att min IBS var antibiotikarelaterad efter flera svåra streptokockinfektioner i halsen när jag var 13 år.
 6. Jag har ätit magnesium hela vintern och trodde först det var de tabletterna jag fick diarré av . Epsomsalt ? Fotbad tänker jag då. Papaverin menar du det? Nej föredrar att ta bort stenarna och när jag får kramper så bor jag samtidigt på toaletten så något kommer ju ut, Stenarna är stora så mest troligt kan de inte passera. Har man haft diarre mer än halva sitt liv tar man inte gärna något som ger en mer av den skiten. Vad gör Epsomsaltet?
 7. Ja det var mot IBS och jag gjorde det med en veckas mellanrum via en slang ner i tolvfingertarmen och jag tog två "cocktails" eftersom min ibs gjorde mig till fånge i mitt eget hem, Jag gjorde det hos dr Peter Benno i Stockholm i samarbete med Karolinska Institutet.
 8. paddur13

  Gallblåsan

  ja det funkar för en del men inte för alla.
 9. Jag ska försöka sen men nu går det inte för då kan jag inte förflytta mig från mitt hem. Sen vet´e sjutton om det går att köra strikt. Däremot en strängare normal lchf hoppas jag att jag kan fortsätta med. Crohns gör ju att man inte tål lika mycket fett och det vet kostdoktorn också. UC däremot, om man har det, så är det oftast lättare att köra strikt.
 10. Jag vet ju allt detta men jag har ju fått stenar under min tid med lchf. Hade inga före det, vilket ultraljud bevisar. Det är det som gör mig lite orolig för om jag kommer att kunna fortsätta med lchf efter operationen. Jag menar, även om jag alltid haft problem med att äta vissa saker så har det inte funnits några stenar.
 11. Jag började med Lchf i april 2014 p.g.a hälsoskäl. Var desperat då mina ständiga skov av Crohns och IBS avlöste varandra och fick mig att tappa livslusten. Mitt blodsocker hade också varit något förhöjt under en längre tid, Egentligen var det en väninna som "tvingade" mig att börja då hon blivit helt frisk från en svår Ulcerös Colit med hjälp av Lchf. Jag startade således med hennes hjälp och fick recept och länkar att läsa den första tiden Jag var skeptisk men ville ju bli frisk. Jag fick ta det lugnt i början med fettet eftersom jag haft "gallkramper" sen 20-årsålder d.v.s de kunde inte
×
×
 • Skapa nytt...