Helgonet

Medlem
  • Innehållsantal

    42
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

51 Utmärkt

Om Helgonet

  • Rank

Profile Information

  • Gender
    Not Telling

Senaste besökare till profilen

238 profilvisningar
  1. De var nog någon annan. Gissar att du svarar på lite frågor här och där
  2. Jo men i detta fall så har jag ju faktiskt bra HDL. Så ration blir ju faktiskt riktigt bra för mig , från tidigare post. Och i den aspekten ligger jag ju faktiskt bra till. Dvs 1.2 trig /2.4 hdl = 0,5. Från webb: TG/HDL-C ratio less than 0.87 is ideal TG/HDL-C ratio above 1.74 is too high TG/HDL-C ratio above 2.62 is much too high
  3. Så de är ingen som hört talas om vikten av TG/HDL ration? Låter ju som den är av stor vikt. Som ex de står här: https://www.docsopinion.com/2014/07/17/triglyceride-hdl-ratio/
  4. @Xiro det finns fler som nämnt detta. Men ex https://www.docsopinion.com/2014/07/17/triglyceride-hdl-ratio/
  5. Alltid intressanta svar från dig Zepp Och sant är som du säger. Vi är ju friskare och lever längre än någonsin. Men utifrån det så vill man, läs jag, såklart optimera det och leva än längre. Leva än bättre här och NU. Därav kostvalet och all fysisk träning. Jag vill tro att vi/jag är på rätt spår med den kost vi äter. Men nu då visar vissa värden lite fel gentemot svenson värdena. Dock tror jag inte att de kanske är så illa. De viktigaste värdet om man ska tro de som kan är ju trig/HDL. Och i den aspekten ligger jag ju faktiskt bra till. Dvs 1.2/2.4 = 0,5. Som jag tolkar många är det värdet de enda som eg spelar roll alls. Från webb: TG/HDL-C ratio less than 0.87 is ideal TG/HDL-C ratio above 1.74 is too high TG/HDL-C ratio above 2.62 is much too high Så saker borde ju vara "optimala". Och jag menar vad är alternativen. Lyssna på herr doktor och ta piller??? Njaa...
  6. Tack Xiro för ditt svar! Jo läste på lite runt FH osv. Men har ju ändå inte det. Men men.. Vi har faktiskt ingen sjukdomshistoria i familjen heller. Har faktiskt aldrig tänkt i de banorna som läckande tarm eller matöverkänslighet? Har ju varit lite under viktnedgång iom Carnivore om det påverkat siffror vet jag dock inte. Och nej jag vet långt ifrån allt men är väldigt intresserad av att lära mig så mycket som möjligt! Så keep it coming
  7. Intressant. Traditionellt dricker jag mycket kaffe. Men har faktiskt börjat dra ner på de nu. De kanske kan få utslag i framtida test. Och försöker äta så rent de går. Dvs utan tillsatt fett. Äter som sagt enligt Carnivore nu.
  8. Ja de jobbar ju utifrån protokollet. Det förstår jag. De gör ju rätt i sak. Men man önskar att de hade en lite mer vidare syn ibland. En helhetssyn. Gällande just blodtrycket så har det varit detsamma sen jag började mäta det.. Dvs med tot kol på 5 till dagens. De mesta är ju bra i alla avseenden. Och då även HDL är ju i topp. Varför så är fallet vet jag icke. Träning kan påverka? Jag har sneglad lite på Dave Feldman. Och LMHR. Och de skulle kunna vara nå. De enda som inte stämmer i det facket är då att mina trigs är lite över den gruppens. Men annars finns likheter. Hur som haver. Vore intressant att veta orsaken till de värden då som är "out of range" .
  9. Ja visst är de lite lustigt... men jag har mailat dem och läkare. Med förhoppning om nå annat svar än detta. Har tagit med lite mer fakta åt dem.
  10. Tack Zepp för långt och uttömmande svar. Näe de är ju exakt det jag reagerar mot. Att de bara drar upp de ur rockärmen utan att kolla något runt min Kol när jag var ung. Så FH är det nog icke som sagt. Eller då andra åkommor vi diskuterat tidigare i tråden. Såsom metabolt syndrom osv. Så man kan ju då funderar på vad som är fel. Om något ens är fel. Men gentemot dagens läkarkår så är något ju fel. En sak är då säker att Statiner kommer jag aldrig ta.. Läkaren från Werlabs säger även: Det kan bli aktuellt med blodtryckssänkande läkemedelsbehandling. Även detta måste jag undra vad som menas? Utan att de vet mitt blodtryck? Som du även är inne på är det ju helheten som är viktig. Och i alla andra aspekter av livet är det bara ljust och fint!
  11. Jo jag har läst texter av han. Just därför jag lade till detta i min post där uppe Måste även få lägga till ett viktigt värde. Nämligen B-Trombocyter. Alltså Koagulationsförmåga: B-Trombocyter: 222 Ref. 145-348 10E9/L Så även den är väl bra? Så även om jag hade FH , vilket jag nog inte har, så bör ovan värde "rädda" upp det. Dvs värdet är ju inom normalen för koagulering. Eller vad säger du/ni?
  12. Jo tidigare åt jag vanlig LCHF medans jag då idag senaste 3 mån ungefär har ändrat till Carnivore. Jag tolkar oxå de som att FH inte bör vara aktuellt för mig?
  13. Innan detta så har jag ätit LCHF i 3 år. Tester från tidigare period kan du se i tråden.
  14. Hej Igen! Länge sen jag skrev ovan post. Men vill dela med mig av nytagna värden nu. Jag har dessutom ändrat kosten lite. Äter idag mer utifrån Carnivore. Sedan 2-3 månader. Vilket jag tycker är fantastiskt. Träningen går ännu bättre. Än lättare hålla vikt. Mental stabilitet i top. Osv. Men här har ni värdena. Taget hos Werlabs: Blodfetter fS-Triglycerider 1.2 mmol/L P-Kolesterol 13.6 mmol/L P-HDL-kolesterol 2.4 mmol/L fP-LDL-kolesterol 9.1 mmol/L S-Apolipoprotein A1 1.7 g/L S-Apolipoprotein B 2.5 g/L P-Apo B/Apo A1(kvot) 1.4 Blodsocker B-HbA1c (IFCC) 29 mmol/mol Vad säger ni? Ex @Zepp @Xiro med flera! Werlabs läkare tycker jag ska gå till min lokala läkare för att utredas för FH. Skriver så här: "Med tanke på ditt kraftigt stegrade LDL bör din vårdcentral även ta ställning till om man bör utreda vidare för eventuell familjär hyperkolesterolemi. Det kan bli aktuellt med blodtryckssänkande läkemedelsbehandling. " Det där känns fel för mig. Då jag som nämnt tidigare i denna post hade lågt tot kol för 3,5 år sedan. Runt 5 alltså. Då kan de väl så vitt jag förstår inte vara det?? Låt höra vad ni tycker! Måste även få lägga till ett viktigt värde. Nämligen B-Trombocyter. Alltså Koagulationsförmåga: B-Trombocyter: 222 Ref. 145-348 10E9/L Så även den är väl bra?
  15. Hej Igen, Då har vi fått ta nya prover igen via arbetsgivaren. Tänkte jag skulle delge dem här. Det är egentligen inte några större skillnader förutom Trig som ju faktiskt blivit betydligt bättre. Så något har ju hänt där. Samt faktiskt lite högre tot kol. Nå här är de: (Inom parentes föregående värden) Trig: 1,1 (1,8) ApoKvot 1,1 (1,1) ApoA1: 1,8 (1,9) ApoB 1,9 (2,1) TotKol 10,7(10) HDL 1,8 (1,8) LDL 8.1 (7,3) CRP 0,36 (0,6) Vad säger de lärda? Känslan är väl att något positivt hänt ändå iom lägre trig? Dock högre kol då.. Låt höra