Gå till innehåll

shakespeare

Medlem
 • Innehållsantal

  32
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

23 Bra

Om shakespeare

 • Rank

Senaste besökare till profilen

360 profilvisningar
 1. Tackar för svaret. Nej, hittills har det varit en fin balans och viktnedgången har fortsatt under veckorna. Dricker inte heller whiskey varje vecka, men skönt att kunna göra det ibalnd utan att känna att det är en katastrof.
 2. Hej! Jag tar mig gärna 1-3 glas whiskey på fredagskvällen efter veckan. Någon annan som gör liknande under lchfdieten? Har inte upplevt att det har påverkat vikten, utan som mest bara att jag står still de dagarna. Hur har era erfarenheter av alkohol och lchf varit?
 3. Tackar för svaren! Uppskattar det verkligen. Har gått på LCHF sedan i juni och har själv inte märkt av försämrad hjärnkapacitet eller direkta blodsockerfall. Lite omställningsbesvär första månaden som mest. Det är därför jag blir förvirrad av alla dietister som säger att man bör äta var tredje timme och att kolhydrater är viktigt för hjärnan och träningen. Är det någon som vet om det är farligt att hamna på ett för lågt kcalintag på en dag? Jag äter som sagt två gånger per dag, och ibland blir det inte många kcal på en dag. Känner mig dock pigg.
 4. Hej, jag har gått på LCHF en tid nu. Det fungerar bra, men jag har några frågor. Har ni märkt av att er hjärna och förmåga att tänka klart har påverkats av kosten? Sägs ju att hjärnan går på kolhydrater eller då främst glukos, men att det räcker med den mängd vi får i oss genom LCHF-maten. Upplever ni att det stämmer? Tränar relativt intensivt varannan dag. Bör jag äta lite mer kolhydrater när jag tränar? Är ganska strikt just nu med max 10 g kolhydrater. Äter just nu bara frukost och middag. Går ibland 12 timmar mellan måltiderna. Kan det vara skadligt med så långa uppehåll mella
 5. Tack för svaret! Fast då kan man väl fortfarande inte gå upp i vikt om man äter sig mätt på LCHF sålänge man inte överstiger sitt kaloriintag? Du går väl inte upp bara för att du äter dig mätt?
 6. Jag har läst i kostdoktorn Andreas Eenfeldts bok och på andra platser att underviktiga går upp i vikt på LCHF. Stämmer det, och hur kommer det sig isf? Man ska väl inte kunna gå upp i vikt om man inte överstiger sitt kaloriintag?
 7. Tack så mycket för alla svaren! Uppskattar det verkligen. Kan vara att jag äter för lite fett. Ska också börja variera mer för att det här ska hålla i längden, finns ju många alternativ till rätter men har dålig fantasi ibland. Så tack för recepten!
 8. Hej! Jag har problem med att jag inte känner mig tillfredsställd på kvällen. Känner ofta ett starkt sug efter att kroppen behöver mer mat efter sista måltiden. Kan det bero på vad jag äter? Äter jag fel eller för lite? Eller för lite variation? Har också problemet att jag börjar bli väldigt less på lax och ägg. Äter inte rött kött eller kyckling, så blir mycket upprepningar. Har ni några tips på hur jag kan komma runt det? Så här ser en vanlig dag ut för mig: Frukost: 180 gram laxfilé stekt i olivolja Spenat 1 msk smör Lunch: 4 ägg stekta i olivolja spenat Midda
 9. Ja, som sagt, en gång är ingen gång. Kör på! En fråga bara på ämnet: hur stor inverkan har det på dieten om du plötsligt äter mycket kolhydrater en dag? Stannar hela viktnedgången ner några dagar, eller fortsätter den igen så fort du går tillbaka till strikt LCHF-kost?
 10. Tack för tipsen! Att pyssla med något annat är en bra idé. Kan tillägga att jag inte har som vana att äta framför tv:n, är bara vid speciella tillfällen. Sökte därför tips om vad man kan välja vid de tillfällena. Sedan jag började LCHF äter jag väldigt sällan på kvällarna.
 11. Hej, Är det någon som har tips på bra snacks eller plockmat som passar strikt LCHF? Saknar att ha något att plocka med framför en film på kvällen som popcorn eller chips. Nötter innehåller också för mycket kcal för att jag ska kunna äta det i en större mängd. Som sagt, gärna något som man kan äta en större mängd av och helst inte bara grönsaker då min mage blir uppsvälld om jag äter för mycket av det. Tacksam för tips!
 12. Jag har också upplevt att min IBS försvann så fort jag började med LCHF. Har dock den senaste veckan ätit mer broccoli och upplever genast att jag är mer uppsvälld i magen. Någon som har samma problem med broccoli? Vilka grönsaker kan ni äta utan att ballongmagen kommer tillbaka?
 13. Tack för alla svar! Har börjat äta mer broccoli (cirka ett huvud om dagen) och upplever genast att min IBS kommer tillbaka och att kroppen samlar mer vatten. Någon som har upplevt liknande? Broccolin ökar ju iaf mitt kolhydratintag ganska kraftigt.
 14. Hej, Jag undrar hur mycket grönsaker ni äter på en dag? Vilka grönsaker äter ni? Jag har ätit ganska begränsat med grönsaker eftersom det snabbt drar upp antalet kolhydrater per dag, men tror att jag har varit för snål då kroppen verkar behöva mer. Äter just nu mest bara spenat till alla måltider. Äter just nu max 20 gram kolhydrater per dag (oftast under 10). Kostdoktorn skriver ju att man gärna får äta av många grönsaker, men jag tycker själv att de har ett högt innehåll kolhydrater. 100 gram broccoli är ju 3 gram kolhydrater och en tomat 4 gram, så det drar iväg fort. Tacksam för sv
 15. Har testat att minska protein och bland annat äta lite mer vispgrädde för att få i mig mer fett. Har dock läst att vispgrädde innehåller mjölksocker (?) och att det stoppar viktnedgången hos vissa. Någon som har upplevt det? Någon som äter vispgrädde utan problem också?
×
×
 • Skapa nytt...