Gå till innehåll

TobiasO

Medlem
 • Innehållsantal

  9
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  1

Allt postat av TobiasO

 1. Jag och min fru började för ett år sen. Vi började med recepten i tvåveckors-utmaningen, vilket verkligen hjälpte. Och det har gjort skillnad. Första halvåret så kan man väl säga att vikten rasade. Tappade sexton kilo första sex månaderna. Tyvärr stannade det av efter det, jag gick ner ett par kilo till. Så minus arton kilo första året. Gick upp ett par kilo över jul så det ligger på minus sexton just nu, men känner mig rätt säker på att det kommer vända nedåt igen. Min fru som inte alls var överviktig har också tappat en massa kilo. Hennes BMI var redan på den lägre delen av "normal" inna
 2. Jag får själv inga besvär av att äta tex bröd efter flera veckors ganska strikt lchf.
 3. Det är inte bra att äta gluten. Så långt är alla här överens. Att man mår bättre utan, visst, det är min erfarenhet också. Att spädbarn inte behöver äta välling är också väldigt okontroversiellt tycker jag, det ska inte leda till att man blir allergisk mot bröd. Men om man måste äta bröd ibland som barn, för att senare i livet tåla gluten, så är det ju ett allvarligt övergrepp att inte ge dem den friheten. Man gör ett livslångt val åt dem som inte går att ändra. Om det är så alltså. Det är därför jag vill veta. Måste man introducera gluten i tidigt ålder för att tåla det senare i liv
 4. Spädbarn ska leva på bröstmjölk anser jag, och om det krånglar med mjölken ska man ge ersättning. Inte välling. Men sen? Efter bebisåren? Ett barn som aldrig äter gluten. Kan det utveckla glutenintolerans? Har en kompis som påstår det, själv tycker jag att det låter långsökt och jag hittar inget vettigt när jag googlar.
 5. Frågan är: kan barn som äter lchf drabbas av glutenintolerans pga det? Kan valet att äta sund mat leda till att barnen i framtiden kommer få problem med "vanlig" mat? Hemma hos oss äter barnen måttligt med bröd och pasta, så jag är inte orolig för deras del. Men det vore ändå intressant att veta om det finns någon trovärdig information i ämnet.
 6. TobiasO

  Chokladmousse

  Har sett ganska avancerade recept på chokladmousse. Varför krångla till det? Så här gör jag. 2 matskedar kakao 2 matskedar canderel eller annat sötningsmedel 5 dl grädde Blanda ihop kakao och sötningsmedel i ett glas. Vispa grädden tills den fluffat upp lite. Häll över hälften av grädden i en ny bunke. Vispa färdigt den första bunken. Häll i kakao och canderel-blandningen i den andra bunken och vispa tills moussen tjocknar. Servera moussen med den vispade grädden i serveringsskålar. Lagom till två personer tycker jag. Ganska mättande.
 7. För mig har den dagliga vägningen varit till stor hjälp. Enskilda mätvärden betyder inte så mycket, det är trenden som är intressant. Det är mycket inspirerande att se hur kurvan pekar tydligt nedåt i diagrammet i Excel där jag lägger in vikten varje morgon.
 8. Tack! Är väldigt nöjd med resultatet hittills. Framförallt att det är så stressfritt. Inga krav eller måsten, bara god mat. Har inte ändrat någonting i mitt liv utom vad som hamnar på tallriken. Det är visserligen inte jättelätt att lägga om kosten men när man väl har kommit igång så är det enkelt. Känns också bra att ha bevisat för mig själv att träning inte behövs för att gå ner i vikt. Man blir starkare och kanske snyggare av tex styrketräning men fläsket blir man inte av med.
 9. Jag gillar att tänka på hur människan utvecklats genom årtusendena. Hur sannolikt är det att våra förfäder hade tillgång till mat hela tiden? Ganska osannolikt. Vi är inte gorillor som sitter mitt i maten hela dagarna, eller kossor som strövar omkring i sin middag. För mig har det visat sig funka att vänta tills jag är ordentligt hungrig. Det kanske man kan kalla periodisk fasta. Det blir oftast bara två mål mat om dagen. Frukost/lunch och en rejäl middag. Dessvärre dricker jag massor av Pepsi Max också, hela dagarna faktiskt, det är en ovana jag inte planerar att försöka bli av med. Har
×
×
 • Skapa nytt...