tinsan

Medlem
 • Innehållsantal

  34
 • Gick med

 • Besökte senast

Allt postat av tinsan

 1. Nej, jag löptränade på måndagskvällen, cyklade och promenerade på tisdagskvällen och mätte på onsdagen
 2. Nej, det är ju precis det..... Man vet inte säkert vad man ska göra/tro/tycka
 3. Var på löpträning på måndagen, promenader m hundarna och en cykeltur så då är det ännu värre med 7.3
 4. Innan jag åkte låg mitt fasteblodsocker på runt 5 efter en lång striktare period så jag hoppas det är så. Men innan när jag åt lite mer liberalt kunde det ligga högre.
 5. Så får det bli..... Testa varje morgon och se om det blir bättre. Kan ju ha med den kost jag plågade kroppen med i USA
 6. Det har jag verkligen funderat på.... Var och köpte potatismjöl nyss faktiskt Någon som har erfarenhet av detta?
 7. Nej det har jag inte provat. Men är nog inte heller så sugen på att testa nu när jag är på banan igen!
 8. Nån mer här som brukar mäta blodsocker och ketoner? Jag har gjort det lite då och då för att hålla lite koll. Jag har ofta legat lite högt på fasteblodsockret men ändå legat i ketos (1.2-3.5). I lördags kom jag hem från USA där det var lite svårt att hålla strikt LCHF. Idag mätte jag och låg på 0.6 i ketos (alltså på väg in i ketos igen) men 7.3 i fasteblodsocker!!!!! Vad sjutton!!! Nu undrar jag om det är någon annan som haft/har samma problem? Hur påverkar det viktminskning egentligen? Och vad ska jag göra för att komma till rätta med problemet?
 9. Nej, inga andra förändringar. Hade ätit LCHF och D-vitamin mer än ett halvår när vi började. Egentligen tänkte jag inte på det förrän folk runtomkring blev förkylda och då även min man. Vi brukar alltid smitta varandra och det var då jag tyckte det var konstigt att vi inte blev sjuka vi med. Vid några tillfällen har jag givetvis slarvat och inte tagit eller inte haft hemma och då har jag börjat känna i halsen eller börjat bli snuvig och genast börjat igen. Vips borta! Jag var väl kanske inte övertygad eller säker på att det skulle fungera från början mer att, visst varför inte, värt att testa....
 10. Jag och min dotter har tagit kolloidalt silver ca 9 månader tror jag, kanske upp till ett år (kommer inte riktigt ihåg när vi började). Vi har märkt en avsevärd skillnad!!!! Inte en enda infektion! Vi hade risigt immunförsvar med ständiga infektioner och det har helt försvunnit.
 11. Ja tack... :-) ska mäta på någon annan. Och tänker precis som du, skönt bara att "höra" någon annan säga det... Jag äter rätt varierat.... Men rätt så strikt just nu. Ett kokt ägg med majo, bacon och lite ost till frukost idag. Grillad karré, bea och coleslaw vid 16 och lite kvällsmys med ostchips o dip. Jag ligger ju i ketos mellan 1,1-2,5 och har gjort ett tag nu.
 12. Nej, ingen fasta eller träning. Jag mätte både på morgonen och då hade jag 8,5 och ca 18.00 ca två timmar efter måltid och då var det HI jag har inte haft några problem med högt blodsocker innan....
 13. Har ytterligare en fundering! Eftersom jag fortsatt har högt blodsocker så undrar jag om det kan ha något och göra med att jag inte har någon gallblåsa. Opererade bort den för ca 1 1/2 år sedan.
 14. Haha, jo jag taggade ner på vikten efter 30 kg och körde liberal LCHF ett år eller mer och koncentrerade mig mer på att må bra :-) höll vikten någorlunda 4-5 kg upp eller ner. Men nu känner jag att de 10 kg som jag vill bli av med (egentligen 15-17 kg enligt BMI-tabeller) är till besvär i mitt tränande t.ex. Jag tränar väldigt allsidigt, löpning, simning, styrketräning, cykling, pass och mycket promenader med mina hundar. Mitt största fokus ligger på att må bra men för att må ännu bättre så behöver jag gå ner några kilo till. Så nu har jag ätit rätt så strikt LCHF ett tag med begränsade mejeriprodukter
 15. När man bor på landet så har man inte så många val..... Har rätt långt till nästa vårdcentral! Ett problem faktiskt då man känner sig utlämnad och för att komma vidare till nästa instans så måste man helt enkelt gå genom vårdcentralen. Händer allt för ofta att folk blir hemskickade trots att det visar sig senare att det var något allvarligare som skulle skickas vidare. Konstigt att det är så 2013.... Som att läkarna tror att man kommer dit i onödan..... Jo, jag har börjat göra det och det sticker inte folk lika mycket i ögonen som att man säger det laddade ordet LCHF. Men det gör mig arg att jag ska behöva göra det!
 16. Jag körde 22:2 i fyra dagar och samtidigt som ketonerna steg så steg även blodsockret. Så nu tänker jag köra vanligt några dagar. Jag tror att jag äter för mycket så det är därför jag inte går ner mer i vikt. Jag har gått ner 30 kg men nu är det tvärstopp!! Och har så varit i ca ett år. Jag tänkte därför liksom sparka igång kroppen och få igång viktminskning igen. Men jag undrar.... Om jag har höga ketoner men samtidigt högt blodsocker är det möjligt att gå ner i vikt? Hur mycket påverkar högt blodsocker men höga ketoner viktnedgången? Nu gäller det ju att hitta lagom :-) lagom ketonhalt och lagom blodsocker. Tydligen blir min kropp stressad av för mycket fasta.
 17. Jo, så är det kanske, men det är samma vårdcentral jag gick till när jag ville ha hjälp och stöd med kosten. Då jag talade om LCHF så fick jag ett svävande svar om att det inte var något de kunde hjälpa mig med och så undrade dom om det var något annat jag behövde hjälp med... Rökning t.ex.
 18. Jag hade samma höga nivå på blodsockret även idag och ketonerna på 2,5. Ingen träning idag men efter en 18 timmars fasta. Kan det vara så att min kropp blir stressad av fastan och skickar upp blodsockret?
 19. Jaha, då har jag lärt mej nåt nytt :-)
 20. Japp, nya sockerstripes och nya ketostripes :-)
 21. Nu är jag här igen med mitt blodsocker ;-) Jag bytte batteri och nu fungerar den. Men igår när jag mätte så blev jag fundersam. Jag har kört 22:2 fasta några dagar nu och mätt ketoner och blodsocker och ketonerna har legat på 1,6 - 1,9 och blodsocker på runt 6. Så igår efter ca 19 timmars fasta och ett rätt tufft träningspass så lår ketonerna på 2,3 och blodsockret blinkade först på Hi...... Jag gjorde om det och hamnade på 8!!! Då har jag endast druckit kaffe,te och vatten under ca 19 timmar. Hur är detta möjligt?
 22. Hmm, en tanke! Man tänker ju för det mesta att det är bra med så bra immunförsvar som möjligt! Också en intressant tanke! Hon har ju faktiskt fått dessa symptomen efter hon gått mer på LCHF-kost.
 23. Är inte så himla snabb men jag började springa nyligen. Dock har jag förbättrat mig varje gång jag sprungit de senaste två veckorna. Och då går jag på fettdrift då jag även mätt mina ketoner och igår låg jag på 1,6 och förbättrade tiden med fyra minuter :-)
 24. Vi får försöka ta ett steg i taget och börja med att helt utesluta gluten. Hallon gillar hon och tar sig en skål ibland när hon blir sugen. Värre blir det med mejeriprodukter men vi kan ju försöka dra ner på dem till att börja med. Jätte intressant att höra andra med autoimmuna sjukdomar... Man ser ju verkligen här att det är så individuellt vad man tål och inte tål. Viktigt då att man verkligen lär sig lyssna på sin kropp. Men jag funderar på detta med tomater och auberginer (va det väl?) varför är det inte bra? Och äggen?
 25. Intressant.... Dock har hon inte varit sjuk sedan hon tog bort sina halsmandlar. Om det beror på avsaknad av dessa eller att vi börjat med LCHF eller att vi tar kolloidalt silver, B-vitamin och d-vitamin eller en blandning av allt vet vi inte.