Jump to content

badboll

Medlem
 • Posts

  37
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

badboll last won the day on November 27 2018

badboll had the most liked content!

Recent Profile Visitors

420 profile views

badboll's Achievements

(2/7)

116

Reputation

 1. Jag tror mig också läst det någonstans och därför kom min tanke upp, det är så lätt att glömma bort något så harmlöst som tuggummi......
 2. Att tugga på något håller många chaufförer mer fokuserad, det är något med tuggrörelsen som håller igång hjärnan/fokus - om du kör långt nån gång så prova tugga det hjälper. Jag håller mig till tuggummi, många andra tuggar på frukter, nötter, godis och annat jox. Poddar och ljudböcker kan bli lite sövande faktiskt - har provat.
 3. Hej igen. Jag har en liten fundering som bara dykt upp när jag satt och funderade på varför det är så svårt att komma av platån jag befinner mig i. Har dragit ned på mejeriprodukter och jag tror det har hjälp till faktiskt, men nu till min fundering - tuggummi....... Jag jobbar som yrkesförare och jobbar som sagt udda tider, tuggar mycket tuggummi för det hjälper till att hålla tristessen borta när man sitter och mängdar mil på våra riksvägar. Och fokus är ju något som är rätt viktigt i mitt yrke, jag lovar . Tuggar bara märket "Extra" sockerfritt och det går några påsar i veckan, kan det verkligen vara det som stör min förbränning? Det triggar väl igång insulinet gissar jag. Vad ska jag byta ut tuggummit med? Snart jul och då får jag äntligen äta ett gott vörtbröd!!!
 4. Jag kan säga att jag snarkade förut men med min viktnedgång så har snarkningen upphört, klart det kommer någon snarkning nån gång men inte "dra timmerstockar". Den äkta hälften säger att jag snusar som ett litet barn när jag sover. Vaknar inte med någon torr mun, upplever min sömn som tillräcklig, sover mellan 6-8 timmar/dygn vaknar utvilad. Andas med magen. Att tejpa munnen känns som en främmande tanke, allra helst om man är skäggig runt om..... tror inte jag vill praktisera den metoden.
 5. Har faktiskt provat att ändra på en del proportioner mellan de olika utan större resultat, åt ett tag mer fett och mindre proteiner, inget resultat. Mer grönsaker och mindre proteiner, inget. Mer kött och fett, inget. Då är det ren fasta som återstår verkar det som för att kicka igång systemet. Får inför nästa frivecka mentalt förbereda mig för att fasta, det ska bli intressant.
 6. Hmmm......kaffe verkar vara en intressant fråga som engagerar. När jag tittar bakåt i tiden så har egentligen inget ändrats i större utsträckning i mitt arbetsliv eller privatliv, har jobbat dessa udda tider i över 10 år så dygnsrytmen är förstörd sedan tidigare. När jag började min LCHF resa för ca 26 månader sedan så fungerade viktminskningen klockrent i ca 17 månader sedan hamnade jag på en platå som verkar hänga sig kvar, men i 8-9 månader?? Äter nästan identiskt sedan start, det som kan ha ändrats är att jag nu har längre tid mellan måltiderna. Dricker samma mängd kaffe med och utan grädde, äter mer rena grönsaker och kött än tidigare, mindre av charkuterier. Dricker ca 2-3L vätska (inkl kaffe) om dagen, bra färg och form på "utgifterna". Genomgick en större läkarundersökning med en mängd prover inför en axeloperation, där konstaterade läkaren (med lätt förvånad min) att jag var kärnfrisk, alla värden var spot on. Jag är tobaksfri, nästan alkoholfri, kan vid få tillfällen (1-3ggr/år) dricka några glas vin/sprit. Har ändrat i mitt jobbschema från att byta och bryta mellan nattskift och dagskift till att bara jobba natt, som resultat sover jag klart mer och bättre nu än tidigare, djupt och hårt. Tidigare innan bytet i schemat så var sömnen mellan 3-5 timmar/dygn nu ligger jag mellan 6-8timmar/dygn. Bokför allt i appen lifesum, har blivit en vana bara, och det har inte sprungit iväg på något område, har bra koll på vad jag äter. Jag mår bra i kropp och knopp, så bara det är ett stort plus, men lite tråkigt att vågen står stilla, kan tycka att kroppen minskar i omfång lite här och där iaf, också ett plus. Jag får fortsätta nöta på som vanligt och kanske släpper det nån gång eller så är det så här jag ska vara.
 7. Man kanske ska sluta helt med kaffet, får ta att ha ont i huvudet några dagar eller nått sånt........hualigen, hur ska det gå?
 8. Mäh.....kaffe utan grädde, går det? Började med grädde i kaffe för att få i mig lite mer fett, men får gå över till smööör i kaffet då.
 9. 100-150 gram kött/fågel/ägg per måltid, blev otydligt när jag skrev protein bara. Äter upp till 550-600 gram kött per dag, ibland mindre.
 10. Var ut på nätet och lade en beställning på boken, ska bli intressant läsning! Dricker ur en termos (0.5L) och då blir det med termosens lilla kopp under fastan, blir kanske 1-1½ normal mugg under fastan. Det kan ibland bli en mugg kaffe när jag vaknat innan arbetspassets början, runt 23.30. Dricker resten av kaffet efter lunchen och innan middagen, ska kunna somna efter 15.00
 11. Det blir en del periodisk fasta när jag jobbar, har riktigt dåliga tider 01-13....så när jag kommer hem så hinner jag fixa middag och äter den runt 15.00. Sen äter jag min frukost runt 03-04 så där blir det fasta med minst 12 timmar iaf. Övrig ledig tid så brukar det gå mellan 14-16 timmar mellan middag och frukost - räknas det in som fasta?
 12. Hej alla! Jag behöver lite feedback, för nu händer det inget alls längre med vikten(står still) och så har det gjort under minst 8 månader….. Jag: Man, 50 år, 179cm, 175kg, ingen diabetes eller annan sjukdom, jobbar 12-13timmars pass 3-4 dygn/vecka. Låg aktivitet av motion (vilar mig i form) Jag ska försöka beskriva hur en typisk dag kan se ut. Kaffe med grädde = 5 muggar och typ 5 msk grädde över dagen. Frukost vid ledighet: 1msk smör 3 ägg Varierande mängd mellan 100-200gram av t.ex. bacon, kassler, nötkött. Frukost vid jobb: 100-150 gram av, t.ex. kassler, kött eller 5-6 prinskorvar över 70% kötthalt. Lunch vid ledighet: Blandsallad = isberg, paprika, gurka, tomat, lök = 150-200gram och ibland 10 gr salladsost och 2 tsk dressing. 1 msk bea eller annan fet sås 100-150 gram, oftast fläskkött. Lunch vid jobb: 80gram vitkål 15 gram Creme Fraiche 10 gr smör 1 msk grädde 3 gram lök 3 gram paprika 1-2 cocktailtomat 150-200 gram fläskkött Middag vid ledighet och jobb: Blandsallad (se ovan) 3 stekta ägg 100 gram av nöt eller fläskkött. Äter enligt dessa nivåer: Fett 75% (184gr) kommer sällan upp till fettnivån….. Protein 21% (116gr) 580 gr kött/dag. Kolhydrat 4% (22gr) 550 gr grönt/dag. Kcal per dygn = 2200kcal. Använder appen Lifesum där jag för in allt och har så gjort sedan jag började. Enligt appen kommer jag sällan upp till de satta nivåerna, jag brukar ligga runt 1500-1900 kcal/dag. Ibland så händer det att jag fuskar och äter en (1) hårdbrödsmacka med smör och ost på, kan inträffa 1-2 ggr/mån, vet inte varför jag faller genom men kan det ha en sån förödande effekt?
 13. Det låter intressant, ska kolla upp Herr Fung och se om det lockar - det kostar inget att prova på.
 14. Men oj vad tiden går fort ibland! Såg nu att jag började min resa för över ett år sedan och då kommer frågan - hur har det gått? Har minskat med 35kg och i mått t.ex. midja -12cm, kul att kunna leta fram kläder som legat gömda i garderoben. Under året som gått har jag slaviskt loggat maten i appen Lifesum, många gånger av ren automatik för nu vet jag mängder och mått på min mat. Äter ungefär samma mat och mängd (2463 kcal) hela tiden av kött, kyckling, grönsaker och fett, unnar mig vispad grädde med hallon och riven 90% mörk choklad (halv ruta) nån gång i veckan. Har haft en del platåer som varat mellan 1-3 veckor, en del utan att förstå varför och en del efter mindre avvikelser men summan av kardemumman är ändå -35kg. Jag har inte motionerat alls, möjligt har livet blivit lättare så jag rör mig mer ändå. Nä nu ska jag inte tråka ut er mera - vi hörs nog på framöver - ha det gott!
 15. Jag tror mig veta vad som ligger bakom ökningen - alkoholen. Har under åren lagt märke till hur jag samlar på mig vätska vid alkoholintag, efter en fest så brukar kroppen ha en "tömmning" efter ca 3 dygn och då är det ett väldans spring på WC. Så även den här gången, igår kom det stora mängder.? Vet inte varför det är så, vaknar efter festligheter väääldigt sällan med huvudvärk och är det nån "värk" så brukar kaffe lösa det dagen efter.
×
×
 • Create New...