Gå till innehåll

np422

Medlem
  • Innehållsantal

    67
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    3

np422 vann senast 28 April 2017

np422 hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

186 Utmärkt

Om np422

  • Rank

  • Födelsedag 1973-09-24

Profile Information

  • Location
    Göteborg

Senaste besökare till profilen

520 profilvisningar
  1. np422

    Såser?

    Måste tacka för tipset om cream cheese, fantastisk ingrediens i såser. Min uppsättning såser jag äter till vardags har nästan fördubblats sedan jag började använda cream cheese. Ostsåser, bechamel-liknande såser, stuvningar och för all del även klassiska brunsåser gjorda med cream cheese. Jag åt precis frukost - vissa kanske hade sagt lunch - men det var faktiskt dagens första måltid ... fläskottletter med grönmögelost-sås och sallad/spetspaprika. Det blev supergott med den såsen till. Finns det inget man kan säga på svenska istället för cream cheese? Grädd-ost är ju redan en helt
  2. Jag funderar ofta på det här med kostrekommendationer och den stora hegemoni av läkare, dietister och myndigheter som ser till att de förblir desamma år efter år. Vi lågkolhydratsmäniskor har ganska bra vetenskapligt stöd i ryggen för det vi säger nu för tiden, men vi fortsätter ändå spela "whack-a-mole" hela tiden, "fett ger dig hjärtsjukdom", "kor fiser metangas", "rött kött ger dig cancer", "hjärnan behöver kolhydrater" och man står där och dunkar med klubban. Det är tur att man är i ketos så man orkar med det. Men på det hela taget så rör sig inte nålen särskilt mycket, i den här
  3. Ryktena fortsätts att spridas ute på da interwebbs - det här vore en verklig superbra grej att ha, stegräknaren, släng dig i väggen! https://mondaynote.com/apple-monitoring-blood-glucose-9e6f7bb0b467
  4. Det här kan säkert vara intressant för många LCHF'are som är intresserade av sitt blodsocker. http://www.cnbc.com/2017/05/18/apple-ceo-tim-cook-test-drove-glucose-monitor.html
  5. Ibland så hamnar man i en vikt-platå när man äter LCHF och fortfarande vill gå ner mer i vikt. Min personliga gissning är att det beror på att kroppen troligen håller på att laga någonting, troligen relaterat till metabolismen, som man har tagit sönder genom för många år av för stort kolhydratsintag. Det finns en hel påse med trix man kan ta till för att bryta igenom en platå. Olika former av fasta är de som oftast är framgångsrika. Fettfasta, intermittent fasta och helt vanlig fasta i någon form kan säkert göra susen. Strikt ketogenisk kost under en tid med mycket lågt intag av kolhydra
  6. Scotts senaste recept fick mig att inse att jag måste skaffa en köttkvarn, det där lät så jäkla gott och väldigt LCHF-igt ... när man självklart hoppar över hamburgerbrödet på slutet. Efter att ha tittat på de korvrecept tidigare så har jag redan bestämt mig för att skaffa en som har korvhorn.
  7. Tack till Zepp för den utläggningen! Jag har alltid varit lite förvirrad när man har lyssnat eller läst något från Amerikaner som talar om "net carbs" och inte riktigt kunnat relatera till de näringstabeller som finns på sakerna jag köper i butiken.
  8. Ganska likt de flesta andra ställen, de gillar carbage, mycket pommes frites, bröd och våfflor/pannkakor/kakor. Plus däremot för deras allmänna fetischism för mejeriprodukter och deras ostar i synnerhet som är underskattade. Vi får de sämsta/billigaste tänkbara varianterna av Edamer/Gouda-ost - men det finns lagrade varianter som är riktigt mumsiga. De har ett kolonialt inslag i sin mat som vi saknar i Sverige, rijstaffel verkar vara lite nationalsport - indonesisk fler-rätters måltid. Som namnet antyder antas man äta det hela med ris. Däremot ett perfekt land att cykla i, cykelbanor
  9. Jag gör allt vad jag kan för att hålla efter dem och kånkar ut flera stycken från skogen varje år, vildsvin är dessutom jättegott!
  10. Hejs! De som är matlagningsnerdar och faktiskt gillar att lägga 4 timmar i köket och laga en rätt från grunden kommer nog att gilla den här youtube-kanalen. The Scott Rea Project, en slaktare från Storbritannien som har 160000 subscribers, så något gör han uppenbarligen rätt. Alla hans filmer är inte relevanta för oss #LCHF människor, men förvånansvärt många är det. Hur du styckar ett vildsvin, gör egen korv, lagar en hamburgare med nötkind, hjärta och oxbringa eller vilka knivar som en slaktare använder och hur de ska slipas. Kanalen: https://www.youtube.com/channel/UCs_t4Om5siqq
  11. Japp, han har också haft med Arnold Schwarzenegger, hans mest lyssnade avsnitt. Och hundtränare, programmerare, investerare och en hel massa annat folk - det är ganska stor bredd på de ämnen som han talar om. Jag lyssnar inte på långa vägar när på alla hans avsnitt, men ibland surfar jag förbi och ser om han har pratat om något som intresserar mig.
  12. Carlanderska, de flesta av praktikertjänst röntgen-mottagningar och unilabs har svarat att de inte gör sådana undersökningar. Jag väntar fortfarande på svar från sophiahemmet, aleris annedalsklinik och några få ytterligare ställen - men jag börjar bli tveksam till att detta är något som går att göra i Sverige.
  13. Jag har mailat de praktikertjänst-mottagningar i Sverige som kan utföra DT, Carlanderska i Göteborg och Sophiahemmet i Tokhult och frågat om de gör en sådan undersökning. Jag återkommer med svaren.
  14. Det förefaller som det är svårt att få gjort i Sverige ...
  15. np422

    Tomatsås!

    Glömde säga, använd inte en gryta av gjutjärn. Vinet + tomaterna gör det för surt så det fäller ut järn. Du får en dålig smak och färg på tomatsås med gjutjärn.
×
×
  • Skapa nytt...