Jump to content

Vildma

Medlem
 • Posts

  10
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Stockholm

Recent Profile Visitors

381 profile views

Vildma's Achievements

(2/7)

28

Reputation

 1. Vildma

  Svart ris

  Tack, Elinor för din research! Jag är ju som du förstår skeptisk till uppgiften om att just svart ris skulle vara okej, men man måste ju fråga! Nu väljer jag bort det, för jag har ju egentligen inte ens saknat ris!
 2. Vildma

  Svart ris

  Hej! Jag har fått höra att svart ris funkar på LCHF pga av att stärkelsen är resistent. Någon som vet?
 3. Hej, Katerina och alla ni andra! Jag har inte kunnat läsa på forumet förrän ikväll pga dataproblem. Men nu har jag läst igenom alla kommentarer och har haft en trevlig stund. Ni är så kunniga och inlästa, så det är en fröjd att läsa! Jag började med LCHF för 5 år sedan och är inte alls tveksam om vilken kost som passar iallafall mig bäst. Men när man läser en sådan här ”tvärtomartikel” så kan man ju inte låta bli att visa er på forumet! Som någon skrev här i kommentarerna så hänvisas det inte till några källor. Tack för alla kloka kommentarer!
 4. Tack för bra länkar! Håller med om att det kan fungera med kolhydratrik mat om man är fysiskt aktiv, men med den moderna livsstilen där man ofta sitter i möten och vid skrivbord...så går det inte bra. Iallafall inte för mig. När jag lade om kosten till LCHF (normal) så blev mina allergier oväntat avsevärt bättre. Och jag är nästan aldrig förkyld, som jag var tidigare. Helt underbart! Jag tränar 3 gånger i veckan och det går alldeles utmärkt!
 5. Hej, Kickilotta! Ja, visst är det bakvänt! Det känns som ett uppochnervänt resonemang. Jag höll mig ordentligt i fåtöljen när jag läste artikeln..
 6. https://mamma.fit/2016/06/05/9-livsviktiga-skal-till-att-ata-kolhydrater/
 7. Hej! Jag tycker som många andra som kommenterat i tråden att SVT presenterar LCHF som LCHP Low Carb High Protein. Jag har alltid trott att SVT är seriösa, men det här är ju uppenbara felaktigheter! Det talas inte alls om att det är fettet som ökas, utan bara ägg, ägg, ägg! Jag mejlade in till SVT nu och det vore nog bra om fler gjorde detta. Här är deras mejladress: kontakt@svt.se Programupplägget var annars intressant tyckte jag .....innan jag såg programmet. Hälsar Vildma
 8. Tack för alla svar! Jag funderade mest på att muskelmassan minskat i LC-gruppen, men det står ju ingenstans om vilket fettintag gruppen haft. En nog så viktig del i LCHF! Kul det där ni nämner om "lagom" kolhydratintag! Jag har iaf bara märkt positiva resultat av att äta LCHF sedan jag började för 2 år sedan. Stor skillnad på bl A minskade allergier mot pälsdjur och är i stort sett aldrig förkyld längre! Mycket nöjd med detta!
 9. Hej! Jag hittade denna artikel i en tidning. Vad säger ni om forskningens resultat? Hittade artikeln i senaste numret av Träning och Fitness
×
×
 • Create New...