Albert

Medlem
  • Innehållsantal

    10
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

31 Bra

Om Albert

  • Rank

  • Födelsedag 1957-10-08

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  • Location
    Hässelby
  1. Ja, just det klippet. Om en nyfiken diabetiker hittar hit till denna tråden och kollar på Dr Gregers video i första posten och tror på vad han säger - då kan det bli LIVSFARLIGA konsekvenser! Man kan inte dosera insulin efter hur mycket kött man äter. Man måste titta på hur mycket potatis, ris, pasta och andra kolhydrater man får i sig och dosera insulinet efter det. Albert
  2. Johan, Dr Greger är en pajas! Se Bonus-klippet som Tommy H postade i #1 "Dr Michael Greger, MD discusses diabetes and the danger of low carb diets". I inlägg #674 svarade jag dig att det gällde "Dr Michael Gregers video i första posten i denna tråden". Är det något som fortfarande är otydligt för dig? Läs då också #658, #661 och #671. Albert
  3. Johan, Dr Michael Greger söger en sak men menar en annan?! Återigen, han säger ca: 3:50 in i videoklippet att äta nötkött genererar större insulinpåslag än potatis, pasta och ris. Ingenting sägs om "per kalori". Det är mycket tydligt att han ger falsk information. Du som är diabetiker och äter enligt tallriksmodellen. Om du ändrar dina kostvanor, tänk på att dosera insulinet efter kolhydraterna (potatis, ris, pasta mm) inte efter proteinerna (kött)! Lite kolhydrater = lite insulin, mycket kolhydrater = mycket insulin, inga kolhydrater = i princip noll bolus. Albert
  4. Nej det stämmer inte. I Dr Michael Gregers video i första posten i denna tråden så tar han inte upp något förhållande till antal kalorier. Han säger klart och tydligt att kött genererar ett större insulinpåslag än kolhydrater. Och det är fel. Alltså är Dr Michael Greger är inte pålitlig! Albert
  5. Inget du skriver ändrar på det faktum att Dr Michael Greger har fel! Ca: 3:50 in i videon säger han "att äta nötkött genererar större insulinpåslag än potatis, pasta och ris". Vilken pajas.... Albert
  6. Tommy H, Dr Michael Greger har fel! En tallrik med enbart nötkött ger inget eller möjligtvis något lite insulinpåslag, jag kanske behöver 0,2 - 0,3 enheter insulin. En middagsportion med enbart potatis, pasta eller ris innebär att jag måste dosera ca: 10-12 IE insulinenheter för att blodsockret ska vara under 10, två timmar efter måltiden. Och det slår aldrig fel, så är det varje gång. Ett faktum som gör att Dr. Michael Greger inte är trovärdig. Albert
  7. Dr Michael Greger har fel. I videon i första inlägget i denna tråden, ca: 3:50 in, säger han att äta nötkött genererar större insulinpåslag än potatis, pasta och ris. Det kan omöjligt stämma för jag, som typ 1-diabetiker, måste ta mer insulin för att hålla nere blodsockret när jag äter potatis, pasta och ris, än när jag äter enbart kött. Albert
  8. Zepp, jag är lite osäker på vad din poäng är. Jag undrade över bra saker att ta för att korrigera insulinkänning om man går på strikt LCHF som typ-1:a. Realisten svarade att det funkar bra för hen att ta röd mjölk. Och det har jag själv tidigare erfarenheter av att det funkar bra. Samtidigt har ingen annan föeslagit något annat, så jag drar slutsatsen att det inte finns några speciella LCHF-specifika råd när det gäller att häva insulinkänningar, alltså när blodsockret faller till akut farligt låga nivåer. Så jag kommer att köra på som vanligt när det gäller just den biten. -Albert
  9. Hej, Jag funderar på att testa ganska strikt LCHF. Är diabetiker typ-1 med pump. Förstår att jag ska sänka basal och anpassa bolus efter kolhydrat-intaget. En fråga: Om man blir låg och måste korrigera - vad rekommenderas att ta? Idag tar jag Dextrosol vid kraftig känning, annars ett glas mjölk eller frukt som banan eller äpple. Finns det bättre och sämre saker att ta för att få upp blodsockernivån vid behov enligt "LCHF-filosofin"? -Albert