Jump to content

JohanKarl

Medlem
 • Posts

  149
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by JohanKarl

 1. Detta var intressant och på samma gång både betryggande och väldigt skrämmande. Jag tror att det är bara nys att NCoV är isolerat - det kan redan finnas i alla länder eftersom det är så stor spridning på symptomen, vissa smittbärare verkar ju inte ens vara sjuka Tillägg: och att det då skulle vara en muterad variant som folk dör av.
 2. Läs storyn om Kain och Abel i Första Moseboken och kom sen och berätta om Gud verkar vara vegetarian...
 3. Liknar mina tidigare av läkare diagnosticerade "IBS-problem", som jag numera hanterar med glutenfri kost. Minns hur risig jag blev i kistan dagen efter en ölkväll.
 4. Klean kanteen är bra grejjer, lite dyra dock. Å andra sidan så håller de ett tag.
 5. Kinesisk icke-ekologisk ingefära med massa tungmetaller?
 6. Läste först "Vården är full av psykopater" (funderar sedan på att det nog är mer sant än jag vill att det ska vara )
 7. Men visst gillar jag kaffe och bitter choklad. Allt för att vara annorlunda.;-)
 8. <sarkasm> Har hört att engemensam egenskap för psykopater som skadar andra människor är att de andas. Andas du? Då kan du vara psykopat... <slut på sarkasm> Ja se kvällstidningarna...
 9. Är det jordnötterna tro?
 10. Kan inte annat än att undra om 'syftet' är att ändra de 'politiska beslut' som gör att svenska bönder har högre kostnader, dvs. avskaffa djurskyddslagar och annat liknande.
 11. Jag har för mig att jag har hört det förut. Minska dosen och trappa upp.
 12. Mera siffror: magnesium lätt lågt (0.67), B12 i underkant (212) Apo A1 1.31 Apo A2 1.27 Apo-kvot 0.97 Verkar som en positiv trend ändå, förra kvoten var radikalt högre (avstår från att publicera... ) Möjligen kan B3/niacin ha hjälpt till att städa upp LDL? Ska rota vidare i B12-träsket, det lär kunna förklara en hel del annat märkligt jag har observerat...
 13. Trigly är ändå inte skyhöga, och sjunker nog om jag striktar till mig lite. Ja, jag får nog tro på mätfel/skrivfel på 0,4 Aporna bor säkert på ett annat labb, tillsammans med magnesiumtestet.
 14. Nya värden från Werlabs idag, det gäller ju att inte ta blodprover för ofta :-) 2010 2011 2014 2015 Total 9,3 8,7 6,8 Trig 0,8 1,11 1,4 HDL 1,4 1,3 0,4 1,3 LDL 7,2 6,3. N/A Ferritin 140 231 143 159 Glädjande att HDL är tillbaka i rimliga värden, och att total (dvs LDL) har sjunkit. LDL och "apor" kommer väl så småningom .... Ferritin stretar långsamt uppåt, men jag varken lämnar blod eller tränar just nu, så det är väl OK. Har väl ätit ganska liberal LCHF senaste halvåret, med vissa inslag av PF då och då.
 15. Kanske inte relevant i sammanhanget, men jag kom att tänka på att man sätter ut saltstenar till våra betande djur, för att de ska få tillräckligt med salt. Så att ta tillskott på salt behöver ju inte vara fel för oss heller?
 16. Intressant, verkligen intressant. Jag tror definitivt att det kan ligga något i den teorin.
 17. Kan. Detta lilla ord som används som universell friskrivning
 18. Kallare? På USAs östkust kanske, men sist jag kollade så var 2014 globalt det varmaste året någonsin.
 19. Att studien är liten (å 59 deltagare är inte så lite i en randomiserad dubblelblind) gör mig ingenting, det är oftast svårare att nå signifikans med mindre studier. Däremot ser jag fram emot att fler studier replikerar resultaten, det blir trots allt lite lättare att argumentera då.
 20. Grattis, ett smörpaket kommer med posten. Eller förresten - vi kanske kan ta det vid någon kryssning eller camping?
 21. Chia != Quinoa (icke lika med) Väl?
 22. Bara en invändning - jag får lite dåliga vibbar av formuleringen att vi inte har tid att vänta på studier... ett smörpaket utlovas till den som listar ut vad jag menar.
 23. Kusligt intressant. Nu vill jag veta mer... vilken typ är jag, vilken typ är min fru, etc... Men, det är väl som vanligt kört att få hjälp från den svenska sjukvården. (jaja, jag är väl lite knäpp, men det hör väl till)
 24. >Nästan alla halvfabrikat i Japan innehåller antingen socker eller fruktossirap eller både och (innehållsdeklarationen säger "fruktsocker", men det är alltså "high-fructose corn syrup" det handlar om) Precis som resten av världen då Kommer det i en förpackning så är det alltid bäst att fundera på om det verkligen ska ätas. >Äter man bara rå eller (viss) grillad eller kokt fisk och ris (sashimi, inte sushi), miso-soppa och enbart råa grönsaker kan man undvika socker i maten i Japan, annars svårligen. Glöm inte att de har fin biff, även om inte allt är äkta Kobe-biff så finns det ju med som ett ideal. Själv undviker jag f ö all miso, pga att den nästan alltid är kontaminerad med gluten (mugi-miso --> mugi = vete)
×
×
 • Create New...