Jump to content

egalia

Medlem
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

egalia last won the day on September 27 2016

egalia had the most liked content!

egalia's Achievements

Nyanländ

Nyanländ (1/7)

33

Reputation

 1. Tack för all respons här! Idag var det ny blodtrycksmätning och då var trycket normalt. YAY! Har dessutom gått ned ett halvt kg. YAY igen! Inte illa alls eftersom jag började med lchf i fredags.
 2. Jag gick med där igår, men tack för tipset.
 3. h Tack för svar! Jag tänker så här, att om jag börjar med Metformin nu omgående vet jag ju inte om det är det eller kosten som sänker blodsockret eftersom jag kört igång med strikt lchf för mindre än en vecka sedan. Min tanke är att avvakta lite för att se vad kosten gör för nytta först och hjälper inte det så börjar jag med Metformin om några veckor. Samma sak med blodtryckssänkande. Om jag nu ens har för högt blodtryck? Att gå till vårdcentralen stressar mig! Statinerna totalvägrar jag! Har blivit ännu mer övertygad efter allt jag läst senaste dagarna.
 4. Tack för svar! Det låter positivt. Jag är 59 år och kvinna så det är nog ok att ha lite högre kolesterol då, efter vad jag läst. Vatten och salt är jag helt på det klara med så det känns som att det funkar för närvarande iaf.
 5. Tack så mycket för din respons! Precis min tanke också.
 6. Jag började med lchf 2008, blev friskare, mådde mycket bättre och gick ner 18 kg. Sen hände saker i livet som tog allt fokus och jag började tappa bort lchf mer och mer och de sista åren har varit rena katastrofen kostmässigt. Förra veckan var jag hos läkaren (för mina onda fötter) och han bestämde att det var dags för en fullständig provtagning och på tre dagar gick jag från att känna mig hyfsat ok till att vara rena vraket! Mitt kolesterol är för högt, mitt blodtryck och socker lika så. Och jag har inga som helst symptom på detta, men det är vad provsvaren visar. Läkaren skrev omedelbart ut statiner, blodtryckssänkande och Metformin. När jag senast tog prover för 4½ år sedan åt jag fortfarande lchf och mina värden var perfekta. Jag har tagit fasta på det och började om med lchf i fredags. Har inte hämtat ut medicinerna utan tänker först se vad provsvaren visar om en månad. Är jag en idiot eller låter det vettigt? Läkaren verkar inte vara av den sorten som är positiv till lchf och jag vill inte lägga energi på att försöka omvända honom. Det är inte mitt jobb. Någon här som har bra tips på hur man hanterar vårdpersonal som inte tror på lchf annars?
×
×
 • Create New...