Borje

Medlem
 • Innehållsantal

  205
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

745 Enastående

Om Borje

 • Rank
  Stammis

Senaste besökare till profilen

538 profilvisningar
 1. Borje

  Exempel på motståndet mot ketogen kost

  För att För att förstå nåt av vad den här snabbprataren snackar om så måste man tydligen ha sett The Magic Pill. Vi får hoppas att SVT vågar visa den snart på Kunskapskanalen. Tills dess får vi nöja oss med att se den på Youtube, där jag hittat den med spansk undertext.
 2. Borje

  Exempel på motståndet mot ketogen kost

  Pratkvarnen på youtube försöker tydligen kritisera filmen The magic pill, som Kostdoktorn har recenserat i positiva ordalag: https://www.dietdoctor.com/se/lchf-censur-the-magic-pill https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=the+magic+pill+site%3Adietdoctor.com
 3. Ursäkta, det var en felskrivning. Nu har jag testat, och det fungerar! Alltså, alla som letar efter något speciellt, skriv site:dietdoctor.com efter sökordet/sökorden. Det fungerar på engelska, svenska och spanska Diet doctor.
 4. Tack för det tipset! Lysande! Jag har testat med två sökord som jag inte har kunnat hitta något om tidigare och det fungerade perfekt. Det kanske också fungerar med att utvidga sökningen med att t.ex. skriva site.dietdoctor.com?
 5. Menar du de här texterna där medarbetare på DD presenterar sig själva och berättar om sin väg till LCHF? De tycker jag är mycket intressanta. Jag har alltid varit intresserad av hur organisationer fungerar och hur olika personligheter kan samarbeta. DD är ju ett speciellt företag på många sätt och det är spännande att se hur det utvecklas.
 6. Borje

  LCHF efter måltidsersättning

  Intressant innehållsförteckning. 7,3 gram socker låter inte så farligt, men det är per "måltid". Räknar man om det till procent så blir det 24 procent rent socker i den dieten. Inte konstigt om metabolismen råkar i olag.
 7. Borje

  En bok förmodligen värd att läsa

  Här är två länkar, som en introduktion till boken: https://drmalcolmkendrick.org/2018/09/19/peter-gotzsche-a-scandal/ https://blogs.bmj.com/bmjebmspotlight/2018/09/16/cochrane-a-sinking-ship/
 8. Borje

  Exempel på motståndet mot ketogen kost

  I det här fallet tycks det vara livsmedelsbranschen som ligger bakom. Det holländska bolaget CNS Media producerar flera hemsidor för branschen och en tidskrift "The World of Food Ingredients", alltså inte "food" utan "food ingredients". Det säger väl allt? Här är deras egen presentation: At CNS Media we supply information to the global food, nutrition and packaging industries through our publication, The World of Food Ingredients, and our digital platforms, www.FoodIngredientsFirst.com, www.NutritionInsight.com and www.PackagingInsights.com. We are the industry source for news, analysis and insights into these diverse sectors. Key topics of focus include business news, ingredient and product launches, research and development and applications. We are the experts in food design trends, nutrition advances and packaging innovations. https://www.linkedin.com/company/cns-media-group-b.v.
 9. Borje

  Det där med att äta ute

  "Vår" kock på kinakrogen säger att han tillagar allt från rena råvaror, men jag ska fråga honom om glutamat nästa gång vi går dit.
 10. Borje

  Det där med att äta ute

  Nån gång i månaden brukar sambon och jag gå på restaurang. En favorit är en liten kinesrestaurang där ägaren på vardagkvällarna ofta är både kock och servitör. Han har inget emot att man gör ändringar på rätterna. "Du bestämmer vad du vill ha, jag lagar det" säger han. Vi brukar beställa två olika rätter och lägga till "inget socker och inget ris" och numera svarar han direkt "med extra grönsaker". Det blir alltid både mättande och välsmakande. Och inget pristillägg.
 11. Gunnar Rundgren publicerade igår en noggrann genomgång av Lancet-artikeln, och DN:s referat av denna. Han hittar en mängd grova fel i statistiken. http://tradgardenjorden.blogspot.com/2019/01/forvirrande-diagram-i-eat-och-dagens.html
 12. Borje

  Intressant artikel (Tumör - Socker)

  Missa inte den sista delen av programmet, som handlar om hur sockerindustrin har påverkat den forskning som ligger till grund för kosterekommendationerna!
 13. Borje

  Intressant artikel (Tumör - Socker)

  Det var en bra artikel om forskningsläget 2012 beträffande sambandet mellan socker i blodet och cancer. En del har väl hänt sedan dess, även om man tycker att det är lite forskning på kost mot cancer i jämförelse med vad som satsas på forskning om nya mediciner mot cancer. Diet Doctor har en ganska färsk artikel om forskningsläget beträffande ketogen kost mot cancer i hjärnan: https://www.dietdoctor.com/low-carb/keto/brain-cancer
 14. Borje

  Lågt levervärde

  Om jag inte har missförstått saken så är SAD den "diet" som amerikaner i allmänhet äter. Den har sedan 1970-talet påverkats av myndigheternas kostrekommendationer så att konsumtionen av fett har minskat och kolhydrater har ökat, men rekommendationerna att dricka mindre läsk och äta färre donuts har väl knappast efterlevts. Sedan har man tagit ett slumpmässigt urval ur denna population och tittat efter vad de har i blodet. De värden som kommer för långt från genomsnittet hos denna "normala" population betecknas som onormala, eller, lite finare uttryckt, utanför referensintervallet. Att de svenska laboratorierna sedan har tagit de amerikanska siffrorna, utan närmare undersökning, är bara min gissning. https://en.wikipedia.org/wiki/Reference_range
 15. Borje

  Lågt levervärde

  Är det inte så att dessa "referensintervall" som laboratorierna skriver ut tillsammans med de uppmätta värdena, helt enkelt är vad som är statistiskt normalt för den som äter SAD (=Standard American Diet) och inte är sjuk? Det finns väl inga undersökningar på vad som är normalt för den som äter LCHF? Och vilken nivå på dessa värden som egentligen är bäst för kroppen finns det väl inte heller så mycket kunskap om?