Gå till innehåll

Borje

Medlem
 • Innehållsantal

  327
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  6

Borje vann senast 1 Augusti 2020

Borje hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

1 193 Enastående

Om Borje

 • Rank
  Stammis

Profile Information

 • Location
  Västra Götaland

Senaste besökare till profilen

1 055 profilvisningar
 1. Den heter Koriander och finns i Svenljunga. Och kocken säger att han kan laga thaimat också, men det har jag inte testat.
 2. På min lokala Kinarestaurang går det alldeles utmärkt. Jag talar om att jag äter LCHF och därför inte vill ha socker, ris eller nudlar i maten, men istället gärna tar lite extra grönsaker. Hittills har det fungerat, jag har fått in välsmakande kinamat som jag har mått bra av.
 3. När man söker på studier som gjorts på Praluent och andra PCSK9-hämmare så utmärker sig medicinerna på 2 sätt: 1. De sänker LDL i blodet mycket effektivt 2. Dödligheten för försökspersonerna är precis lika hög för dem med injektioner av de dyra medicinerna, som för kontrollgruppen som får sprutor med koksaltlösning. Citat ur artiklar som utreder detta närmare med länkar till hela artiklarna: 1. PCSK9-hämmaren evolocumab sänker LDL-kolesterol med 50–60 procent genom att minska nedbrytningen av LDL-receptorer i levern och därmed öka upptag av LDL från blodet. 2. Kardiova
 4. Kornas planet innehåller mycket information som man inte hittar på andra ställen. Den är dessutom rolig! Rekommenderas.
 5. Och jag vill lägga till en alldeles nyutkommen bok på samma tema: Sacred Cow, av Diana Rogers och Robb Wolf. Har inte läst så många sidor än, men deras upplägg verkar mycket seriöst. Den ger många argument för den som vill försvara nötkött som en del av kosten.
 6. När jag skummar rapporten tycker jag att det verkar som om denna diet ändå ger ganska bra resultat. Naturligtvis hade strikt LCHF gett bättre resultat. Men nu verkar huvudförfattaren Elisabeth Govers ha lagt upp denna retrospektiva studie för att bevisa att hennes uppfinning 6x6-dieten är överlägsen andra dieter. Men samtidigt har hon faktiskt visat på att det går att reversera diabetes typ två med hjälp av kostförändring. Paradigmskiftet tycks vara på gång...
 7. Tydligen får vi vänta till december innan boken finns tillgänglig på engelska. Sedan måste ett svenskt förlag bli intresserat och ordna med översättning av boken. Jag ser att Karneval Förlag har översatt andra böcker av Jason Fung. Om de köper rättigheterna till den här boken kan den kanske vara tillgänglig på svenska i slutet av nästa år. Det är en gissning, jag jobbar inte i förlagsbranschen. Men jag tänker skriva till Karneval Förlag och fråga om de tänker översätta Gary Taubes nya bok.
 8. Kanske inte, men intervjun är intressant på ett annat sätt. Gary Taubes har just publicerat en ny bok, The Case for Keto, Carbohydrate Restriction, and Rethinking Weight Control, som bygger på intervjuer med över hundra läkare, dietister etc. som använder sig av LCHF i behandlingen av sina patienter. Denna intervju kan vara en del av underlaget för boken. Det är ju ett strukturerat frågeformulär som Taubes följer. Sedan blir ju denna intervju lite speciell eftersom de båda känner varann sedan länge och vet var de står. Det skulle vara intressant att se några av de andra intervjuerna. Kanske ka
 9. För den som är intresserad av inte fullt så drastiska metoder för viktnedgång kan jag berätta att Vetenskapsradions serie från i vintras om fetmaepidemin går i repris. Någon snabb och effektiv metod (som t.ex. LCHF) presenteras inte, tyvärr. I dagens avsnitt talar man emellertid om den franska måltidsregimen: frukost, en trerätters lunch och en middag med tre eller fyra rätter. Den sägs vara förklaringen till att fransoserna in har blivit lika feta som befolkningen i många andra länder. Jag accepterar det och anser att vi bör införa den matordningen i Sverige så snart som möjligt. Men,vid
 10. För den som inte har tid att läsa all text på länken om NNR så följer här ett sammandrag: FETT Intaget av mättade fettsyror bör begränsas till mindre än 10 E%. Intaget av transfettsyror ska minimeras. Rekommendationen för det totala intaget av fett är 25-40 E% KOLHYDRATER Rekommendationen för det totala intaget av kolhydrater är 45-60 E% Intaget av tillsatt socker bör vara under 10 E% Dessa "rekommendationer" är alltså förklaringen till att barnen i skolan blir överviktiga och patienterna på sjukhusen blir undernärda. Ingen vågar servera skolbarnen m
 11. Riktigt så enkelt är det inte. I Sverige överlämnar politikerna ansvaret för kosten till Livsmedelsverket, som tillsammanns med övriga nordiska länder producerar något som kallas Nordiska Näringsrekommendationerna, NNR, som i praktiken är en avskrift av de amerikanska näringsrekommendationerna. Och maten i skolor, fängelser, sjukhus, äldrevård m.fl. institutioner måste vara sammansatt enligt NNR. Och livsmedelsverket propagerar för att vi alla ska äta enligt NNR. Med känt resultat. Och naturligtvis har de multinationella kemi- och livsmedelsföretagen stort inflytande över NNR.
 12. Tyvärr verkar de inte ha så stora chanser att lyckas. Det tycks handla om det gamla konceptet energy in – energy out. Britterna ska cykla mera och äta mindre. Men samtidigt ska de äta grönsaker eller frukt 5 gånger om dagen. Boris Johnson antyder att hans viktminskning med 6 kg beror på att han joggar med hunden, men mer sannolikt är att det handlar om fasta. Intensivvård är ett effektivt sätt att gå ner i vikt. Man kan nämligen inte äta något medan man behandlas på intensivvården. Tyvärr är det både fett och muskler som försvinner vid intensivvård.
 13. Borje

  Kakao

  En av mina favoritet är denna 100 % -iga labooko av kakaobönor från Peru. Om man scrollar ner kan man hitta vilket näringsinnehåll den har.
 14. Borje

  Kakao

  Nackdelen med dessa kakaopulver med låg fetthalt är att de knappast är LCHF. Detta raw pulver har t.ex. 10 gram fett och 40 g kolhydrater per 100 g. Men man kan ju alltid laga till chokladen på LCHF-vis. Jag brukar lägga i en rejäl klick smör eller en matsked kokosolja tillsammans med kakaopulvret innan jag häller på hett vatten ochn mixar det hela. Det blir ganska gott och lite billigare än att utgå från hundraprocentig choklad.
 15. Borje

  Kakao

  Beans och nibs finns här. Om man klickar på en av påsarna och scrollar ner så hittar man en förteckning på ingående näringsämnen. Beträffande chokladkakorna så har jag läst innehållsförteckningen på förpackningen. Men innehållsförteckningen för drickchokladråvaran Xocitto finns faktiskt här.
×
×
 • Skapa nytt...