Borje

Medlem
 • Innehållsantal

  214
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

789 Enastående

Om Borje

 • Rank
  Stammis

Senaste besökare till profilen

571 profilvisningar
 1. Ja, det framgår av att interventionsgruppen fick instruktioner att undvika socker, processade spannmålsprodukter, salt och alkohol. De fick även en kurs i vegansk matlagning två gånger i veckan. https://media.nature.com/original/nature-assets/nutd/journal/v7/n3/extref/nutd20173x4.docx Kontrollgruppen förväntades fortsätta med "standardkosten" i " the region with New Zealand’s highest rates of socioeconomic deprivation, obesity and type 2 diabetes"
 2. Har läst remissen och vet inte om man ska skratta eller gråta. Ibland finns det dock ljuspunkter. I underavdelningen matfetter hittar man följande ketogena råd: "Tillsätt extra fett i all matlagning där det är möjligt, till exempel olja, smör eller grädde. Det kan vara på grönsakerna, i gröten, såsen eller grytan. Ta lite majonnäs till frukostägget, och ringla lite flytande matfett över fisken." Men hoppsan, det stod ju ”För den som har nedsatt aptit”? För ”vanliga människor” var det de vanliga fettskrämda råden. Men jag kanske har nedsatt aptit? Jag äter ju LCHF! I alla fall ska jag pröva med "lite" majonnäs till mina tre frukostägg😋
 3. Borje

  Trädgårdstråden

  Till och med Jordbruksverket verkar lite osäkra på vad som händer, när/om Brexit inträffar. Det hänger ihop med att bestämmelserna kring försäljning av fröer och annat utsäde är minst sagt snåriga. Vilket i sin tur hänger ihop med att de stora kemi/utsädeskoncernerna är måna om sitt oligopol och har stort inflytande på EU-kommissionen. Det finns dock organisationer i flera europeiska länder som har metoder för att kringgå EU-reglerna. I Sverige har vi Föreningen Sesam, där medlemmarna skänker frö till varandra. Det är bara försäljning av icke-registrerat utsäde som är förbjudet, inte att man ger bort det. Men finns det någon som vill odla, torka, rensa och skicka frön till andra odlare utan att t betalt för det? Jodå. Jag ser i Sesam-Nytts årsbok 2019 att medlemsantalet ökar liksom antalet medlemmar som erbjuder frön. I år är det 1148 erbjudanden och antalet sorter är 838. Blir det Sesam som får ta på sig att se till att de brittiska sorter, som inte har hunnit registreras på ett företag inom EU, kan fortsätta att odlas i Sverige?
 4. Spanskspråkiga Diet Doctors lilla arbetsgrupp har åstadkommit en hel del sedan starten. Nu har engelska Diet Doctor lagt ut tre av deras originalvideor med engelsk undertext. Jag rekommenderar särskilt videon där dietdoctorteamet ger sig ut på stan för att kolla på grönsaksmarknaden och äta lunch på ett billigt mathak. Verkligen kreativ klippning av Fredo!
 5. Hjärtspecialisten Bret Scher sågar studien av de taiwanesiska forskarna: https://www.dietdoctor.com/inaccurate-news-stories-suggest-low-carb-causes-atrial-fibrillation
 6. Rekommenderar Ann Fernholms replik på forskarnas artikel: https://www.dietdoctor.com/se/replik-pa-debattartikel-i-dn-om-granskning-av-halsobocker Synd bara att de fems artikel fortfarande ligger bakom DN:s betalmur.
 7. DN har faktiskt en nyhetsartikel om debattartikeln, där författarna namnges. Det finns också ett citat som gör att man förstår vad författarna menar med vetenskapligt korrekt: ”Det är högst relevant att ställa sig frågan vilket ansvar bokförlagen har gentemot läsaren när de publicerar böcker där självutnämnda experter råder människor att äta på ett helt annat sätt än vad som framkommer i NNR (Nordiska näringsrekommendationerna)”, skriver de.
 8. Dagens Eko intervjuar en av forskarna, Maria Ahlsén, Karolinska Institutet: (Inslaget börjar efter 8 minuter och 25 sekunder) https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1236769?programid=4540 För ett år sedan intervjuades samma forskare i Aftonbladet: https://www.va.se/nyheter/2018/02/09/forskarna-som-spracker-hal-pa-halsomyter-vi-spenderar-5-miljarder-kronor-pa-produkter-som-kan-vara-skadliga/
 9. Det är många multinationella kemiföretag som utnyttjar EAT-projektets propaganda för att främja sin försäljning. Jag har varit inne på detta i en annan tråd: Media beskriver EAT som en välgörenhetsorganisation, men vilka är det i själva verket som står bakom den? Jo, bland annat ett antal av de största bolagen inom kemiindustrin, läkemedelsindustrin och livsmedelsindustrin. Välkända ökända namn som BASF, Bayer, Nestlé och Pepsico: https://eatforum.org/initiatives/fresh/ Om man scrollar ner på sidan hittar man deras plan för hur de ska rädda världen ta över världen. FReSH works in partnership with EAT, the global multi-stakeholder platform for food system transformation, to ensure that business solutions are science-based.
 10. För att För att förstå nåt av vad den här snabbprataren snackar om så måste man tydligen ha sett The Magic Pill. Vi får hoppas att SVT vågar visa den snart på Kunskapskanalen. Tills dess får vi nöja oss med att se den på Youtube, där jag hittat den med spansk undertext.
 11. Pratkvarnen på youtube försöker tydligen kritisera filmen The magic pill, som Kostdoktorn har recenserat i positiva ordalag: https://www.dietdoctor.com/se/lchf-censur-the-magic-pill https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=the+magic+pill+site%3Adietdoctor.com
 12. Ursäkta, det var en felskrivning. Nu har jag testat, och det fungerar! Alltså, alla som letar efter något speciellt, skriv site:dietdoctor.com efter sökordet/sökorden. Det fungerar på engelska, svenska och spanska Diet doctor.
 13. Tack för det tipset! Lysande! Jag har testat med två sökord som jag inte har kunnat hitta något om tidigare och det fungerade perfekt. Det kanske också fungerar med att utvidga sökningen med att t.ex. skriva site.dietdoctor.com?
 14. Menar du de här texterna där medarbetare på DD presenterar sig själva och berättar om sin väg till LCHF? De tycker jag är mycket intressanta. Jag har alltid varit intresserad av hur organisationer fungerar och hur olika personligheter kan samarbeta. DD är ju ett speciellt företag på många sätt och det är spännande att se hur det utvecklas.
 15. Intressant innehållsförteckning. 7,3 gram socker låter inte så farligt, men det är per "måltid". Räknar man om det till procent så blir det 24 procent rent socker i den dieten. Inte konstigt om metabolismen råkar i olag.