Borje

Medlem
 • Innehållsantal

  311
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  4

Borje vann senast 8 November 2019

Borje hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

1 140 Enastående

Om Borje

 • Rank
  Stammis

Profile Information

 • Location
  Västra Götaland

Senaste besökare till profilen

905 profilvisningar
 1. Borje

  Expressen

  Det tycks inte finnas så många här som betalar för att läsa Expressen. Men om man letar lite finner man att 2016 fick Mikael Rydén stort utrymme i media för sina attacker mot LCHF-kosten. Här är ett exempel. Ursprungsartikeln i DN ligger bakom betalvägg, men AB följde naturligtvis upp på ledarplats. Men det verkar faktiskt som om forskaren Mikael Rydén har ändrat åsikt från att LCHF är livsfarligt till att det är verkningslöst. Det kanske finns någon som har hittat en Expressen i en papperskorg och kan säga om rubriken har täckning i artikelns innehåll?
 2. Det är priset för de billiga stickorna, för att mäta blodsockret. Stickor för att mäta ketoner kostar omkring 30 kronor styck, lite beroende på leverantör. Jag har en sådan mätare och den fungerar bra, när man väl har lärt sig en bra rutin för blodprovstagning. Om man tänker mäta ketoner varje dag kanske man ska försöka hitta en mätare med billigare ketonstickor. Det billigaste är väl annars urinstickor. En osäkrare metod, men man kan ju kalibrera den med hjälp av blodmätning med jämna mellanrum.
 3. Har tittat igenom de tre programmen från december 2011. Det som slår mig är hur lite som har hänt på drygt åtta år. Inte inom forskningen, där har det hänt mycket, men beträffande den officiella rådgivningen.
 4. Vilken mat har barnet fått tidigare?
 5. Fårtalg är effektivt mot självsprickor, det kan jag intyga. På den tiden vi hade får brukade jag klippa dem i mars, när mina händer var som torrast, med sprickor i fingertopparna. Det räckte med att klippa en tacka så blev händerna mjuka och sprickorna läkte. Om man däremot ska äta fårtalg är det bäst att kontrollera att den inte kommer från en vuxen bagge. Vi hemslaktade en sådan en gång och köttet hade en "speciell" lukt och smak när man anrättade det. Familjen vägrade att äta av det, jag åt en del, och hönsen hade inget emot att äta resten.
 6. Bra att få läsa den andra sidans (gris- och nötköttsproducenternas) syn på saken. Min gissning är att bägge sidorna har rätt, var och en på sitt sätt.
 7. Även Aftonbladet har lyssnat på ekonominyheterna. https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/pL53MG/baconbrist-i-sverige--storsta-pa-artionden
 8. Radions ekonominyheter 8.32 meddelar (efter bil- och banknyheter) att det är brist på bacon och annat griskött i butikerna. Som orsaker nämns torkan 2018, svininfluensan i Kina, den långa julhelgen och ökad efterfrågan.
 9. Det nya radioprogrammet Vetenskapsradion Hälsa ska sändas i P1 varje torsdag nio minuter över tolv. Det startade idag med det första programmet i en serie om den fetmaepidemi som blir ett allt större hot mot folkhälsan i många av världens länder. De åtgärder som sätts in i olika länder ska skärskådas. Tyvärr börjar det första programmet lite illa. En kvinna berättar att hon har gått ner i vikt efter magsäcksoperation, enligt programledaren "den enda metod som bevisats hjälpa på lång sikt". En man får berätta om hur EAT-projektet kan rädda världen. En annan man får tala om sitt förslag till hur man ska få människor att äta mindre och röra på sig mer. En sak som var positiv i detta program: Alla tycks vara överens om att det är viktigt att dra ner på tillsatt socker i mat och dryck. Tänk om Diet Doctor kunde få tio minuter för att presentera LCHF i något av de kommande programmen! https://sverigesradio.se/avsnitt/1440217
 10. Ett sidospår: Är det någon som har läst den senaste boken av författarna Martina Johansson och Ralf Sundberg: Dämpa inflammation : en praktisk guide till ett friskare liv ? Jag har läst deras förra bok Inflammation : Roten till sjukdom och vad du själv kan göra för att läka och tycker att den är mycket intressant. Anknytningen till denna tråd består i att de hävdar att "... cancer rimligen är en mitokondriell sjukdom liksom till exempel MS och andra neurologiska tillstånd."
 11. Tack för alla tips om böcker. Jag är också intresserad av mitokondrierna och kommer att köpa en eller ett par av böckerna. Nu har jag hittat ännu en bok som verkar intressant : Mitochondrial Dysfunction A Functional Medicine Approach to Diagnosis and Treatment https://www.bokus.com/bok/9781733397315/mitochondrial-dysfunction/
 12. Borje

  Blodfetter

  Elller så har upplagringen av kalk i blodkärlens väggar inget alls att göra med risken för hjärtkärlsjukdom. Det är i alla fall vad Malcolm Kendrick anser och har skrivit ett långt blogginlägg om. https://drmalcolmkendrick.org/2020/01/17/coronary-artery-calcification-cac/ Ivor Cummins har naturligtvis en annan åsikt. Han skriver mycket om kalciumscreening på: https://thefatemperor.com/
 13. Nu har Anne Mullens på Diet Doctor skrivit en utförlig artikel om USNews senaste rankinglista av dieter: ttps://www.dietdoctor.com/us-news-biased-diet-rankings-again
 14. Samma galenskap som förra året. Den "expertpanel" som US News anlitar har tydligen fortfarande starka band till kemikalieindustrin.