Gå till innehåll

Borje

Medlem
  • Innehållsantal

    336
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    6

Borje vann senast 1 Augusti 2020

Borje hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

1 215 Enastående

Om Borje

  • Rank
    Stammis

Profile Information

  • Location
    Västra Götaland

Senaste besökare till profilen

1 087 profilvisningar
  1. Lammhjärta är en sorts inälvor som jag kan rekommendera. Hjärta från en ko är ju en klump på cirka ett kilo som ska hanteras, men ett lammhjärta kan bli lagom till lunch för en person. Skär i tunna skivor, fräs upp i smör i en stekpanna tillsammans med t.ex. champinjoner och krydda väl. Serveras med exempelvis broccoli. Började äta denna delikatess när vi hade egna lamm som hemslaktades och har återupptagit vanan efter att jag hittat lammhjärta hos fårfarmare som levererar till Rekoringar.
  2. Det blev en mycket god gryta. Jag åt upp hälften som dagens lunch, med lättkokt blomkål som tillbehör. Resten blir lunch eller middag i morgon med något annat tilltugg. Jag tycker att smaken på njurköttet är närmast neutral, inte utpräglad som leverns smak. Jag kommer avgjort att köpa mera njure nästa gång jag beställer från min RekoRing.
  3. Tack, Nils. Jag har skrivit ut ditt recept och ska testa det så snart som möjligt. Återkommer när jag har provsmakat.
  4. Jag har just inhandlat en styck njure från ett ungnöt. Den ligger i frysen i väntan på ett bra recept. Någon som har ett förslag?
  5. 20 gram 100%-ig choklad innehåller 3 gram kolhydrater och drygt 10 gram fett. (Denna sorts choklad finns tyvärr inte med i DD:s godisöversikt)
  6. Aha, då förstår jag. Du äter en extrem högproteinkost, inte LCHF. Beträffande problem med högproteinkost är nog tyvärr detta forum inte rätt plats att be om råd. Vi som håller till här är liksom lite insnöade på det du kallar "klassisk LCHF". Men det finns säkert andra diskussionsfora som är intresserade av högproteinkost.
  7. Länk till Kostbevakningen: https://kostbevakningen.se/?foodinput= 500g entrecote
  8. Vad är det för konstig mat du äter? Om jag ville maxa mitt proteinintag så kanske jag skulle försöka äta ett halvt kilo nötkött om dagen. Om jag skriver in 500 g entrecote i Kostbevakningen så kommer jag upp till 824 kcal men bara 100 g protein. Kalorierna kommer att fördelas nästan lika på protein och fett.
  9. Det verkade lite konstigt att inget av de margarinproducerande företagen i Sverige ville berätta om hur de tillverkar sina margarin. Men när Sveriges radio till slut, med hjälp av olika experter, lyckas reda ut hur tillverkningsprocessen går till, då undrar man inte längre. Jag tror inte att någon som vet vilka kemiska processer som fettråvaran har gått igenom vill äta denna substans. I näst sista stadiet är den alltså smak- och färglös och man tillsätter färgämnen och aromer för att lura konsumenten att äta av denna kemi industriella produkt.
  10. Den heter Koriander och finns i Svenljunga. Och kocken säger att han kan laga thaimat också, men det har jag inte testat.
  11. På min lokala Kinarestaurang går det alldeles utmärkt. Jag talar om att jag äter LCHF och därför inte vill ha socker, ris eller nudlar i maten, men istället gärna tar lite extra grönsaker. Hittills har det fungerat, jag har fått in välsmakande kinamat som jag har mått bra av.
  12. När man söker på studier som gjorts på Praluent och andra PCSK9-hämmare så utmärker sig medicinerna på 2 sätt: 1. De sänker LDL i blodet mycket effektivt 2. Dödligheten för försökspersonerna är precis lika hög för dem med injektioner av de dyra medicinerna, som för kontrollgruppen som får sprutor med koksaltlösning. Citat ur artiklar som utreder detta närmare med länkar till hela artiklarna: 1. PCSK9-hämmaren evolocumab sänker LDL-kolesterol med 50–60 procent genom att minska nedbrytningen av LDL-receptorer i levern och därmed öka upptag av LDL från blodet. 2. Kardiova
  13. Kornas planet innehåller mycket information som man inte hittar på andra ställen. Den är dessutom rolig! Rekommenderas.
  14. Och jag vill lägga till en alldeles nyutkommen bok på samma tema: Sacred Cow, av Diana Rogers och Robb Wolf. Har inte läst så många sidor än, men deras upplägg verkar mycket seriöst. Den ger många argument för den som vill försvara nötkött som en del av kosten.
  15. För den som är intresserad av inte fullt så drastiska metoder för viktnedgång kan jag berätta att Vetenskapsradions serie från i vintras om fetmaepidemin går i repris. Någon snabb och effektiv metod (som t.ex. LCHF) presenteras inte, tyvärr. I dagens avsnitt talar man emellertid om den franska måltidsregimen: frukost, en trerätters lunch och en middag med tre eller fyra rätter. Den sägs vara förklaringen till att fransoserna in har blivit lika feta som befolkningen i många andra länder. Jag accepterar det och anser att vi bör införa den matordningen i Sverige så snart som möjligt. Men,vid
×
×
  • Skapa nytt...