Gå till innehåll

Hallon

Medlem
 • Innehållsantal

  9
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

26 Bra

Om Hallon

 • Rank
  Nyanländ
 1. Ja, jag äter faktiskt K2 då och då, just med tanke på mina svaga tänder. Jag visste inte det där med tarmfloran, tack!
 2. Jo, men jag menar: om jag inte äter kolhydrater så kan jag inte få hål i tänderna. Jag har problem med mycket svag och tunn tandemalj och har flera början till hål som stannat av sedan jag slutade med kolhydrater. En tand måste opereras bort om det hålet börjar växa igen. Först tänkte jag att inte inte fanns någon risk för tänderna, eftersom RS inte bryts ner förrän det kommit en bra bit in i kroppen. Men sedan började jag tänka att potatismjöl innehåller kanske inte bara RS, utan kanske även vanliga kolhydrater? Det är väl det jag undrar: om det är så eller inte.
 3. Undrar om jag lättare får hål i tänderna nu då när jag lagt till t.ex. potatismjöl i vatten till min kost?
 4. Nu försökte jag ju få barnen att äta pannkakorna kalla, och en av dem gillade det, konstigt nog. Men om de hade fått dem varma och nygjorda så tror jag att det hade gått hem. Fast inte utan sylt. Men tänker att det kan vara bättre än vanliga pannkakor trots sylten.
 5. Toppen! Jag gjorde kikärtspannkaka till barnen härom dagen, undrar hur mycket RS det var i dem när de var varma? De gjordes av endast kikärtsmjöl, mjölk och ägg. Kikärtor innehåller väl mindre RS än bönor men ändå lite.
 6. Men innehåller de RS även om de äts varma? Ska de inte vara kalla för att innehålla RS?
 7. Legymer är i min värld grönsaker. Men menar du växtoljor? Jag tyckte också han sa att växtoljor var neutrala. Har lite svårt att hänga med i engelskan. Då kanske man kan börja göra majonnäs av annan olja än olivolja nu? Jag gillar inte smaken av olivolja.
×
×
 • Skapa nytt...