Jump to content

loulah

Medlem
 • Posts

  5
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Male

loulah's Achievements

Nyanländ

Nyanländ (1/7)

2

Reputation

 1. Ja det var förvånande mycket centimetrar som föll bort på så kort tid, men minskningen stannade av efter detta så jag misstänker starkt att kroppen nu har gjort sig av med de flesta "onyttigheterna". Jag vet ju sedan tidigare att jag inte tål vetemjöl och de andra sädesslagen så de hade jag redan undvikit nästan 1 år. Men julen innehöll en hel del frossande så jag kanske fick i mig av det i alla fall hmm...? Maken har nu gått ned 8 kg i vikt på 3 veckor och jag står stilla nästan på 2,8 kg, det har inte hänt speciellt mycket mer med mina mått. Från denna vecka så blir det lite mer grönsaker på tallriken för oss båda. Maken äter mycket mer i mängd än vad jag gör så jag håller igen lite, men han har ju mer motor i kroppen också som förbränner eftersom han har en skaplig muskelbas då han tränat hela sitt liv. Jag misstänker att det var en slags "avgiftningsprocess" svullnad i magen som försvunnit. Nu funderar jag på om jag behöver minska på mejeriprodukter i kosten, jag har astma så det kanske kan vara värt att prova att ta bort mejerierna och även se om jag blir bättre i min astma och allergi, det verkar ju finnas vissa belägg för att jag kan bli bättre.
 2. Oj du har det nog mer jobbigt än vad jag har det! Jag går ständigt klädd i funktionskläder för att jag svettas så mycket då och då, för att sedan bli kastad till den andra ytterligheten - att jag fryser. Funktionskläderna gör att svetten torkar fortare eller lägger sig på utsidan av plagget i alla fall, så jag slipper frysa av ständigt fuktiga kläder.
 3. Hej Helena W! Intressant tips med kanel. Jag har en följdfråga på det, sänker inte kanel blodtrycket också? Jag har nämligen mycket lågt blodtryck och får yrsel ibland av det, så jag vet inte om jag vågar prova kanel.
 4. Tack för era tankar och svar! Midjemåttsminskningen har stannat av lite och jag har tappat några hekto till i vikt. Jag dricker mer vatten nu för jag är törstig, men jag behöver inte gå och kissa lika ofta som tidigare. Detta är lite märkligt faktiskt, jag har nog gått med mer obalanser i kroppen som jag inte vetat om riktigt kanske? Jag har en dokumenterad vitamin B12 brist sedan många år tillbaka, varför kunde man inte säga från läkarhåll. Och så dras jag nu med denna tråkiga klimakterie omställning i kroppen som är riktigt jobbig och får mig att svettas dygnet om utan träning, hoppas det lugnar ned sig snart med det. Jag använder mig av en elektrolytdryck som heter Zero när jag tränar för att inte få huvudvärk, den innehåller visserligen sötning, men är utan kalorier och den får jag nog fortsätta med för att kunna fortsätta träna utan att få huvudvärk. Saltvatten har en del gett mig rådet att använda men jag mår illa bara av tanken på det så det går inte för mig att få i mig tyvärr, så Zero får vara ersättningsdrycken med elektrolyter som jag använder mig av sålänge tills mina övergångsbesvär lugnar sig med de dagliga svettningarna.
 5. Hej Alla! Min make och jag som båda är precis över 50 strecket började äta strikt lchfmat (under 20 kh/dag oftast mindre än 20) och har nu passerat lite mer än 2 veckor på denna kost, resultaten mellan oss båda är lite motsatta. Jag förlorade 2,7 kg i vikt och midjemåttet minskade hela 19 centimeter min make förlorade 6,7 kg i vikt och minskade midjemåttet med 3 centimeter (och ja, vi hade båda massor av ohälsosamt bukfett) Vi skiljer oss alltså åt i resultatet av dessa 2 "sparka-igång-veckor" Jag använder sedan vecka 2 ca 1 rågad tesked kokosfett i mitt kaffe (x 2 eller 3 koppar om dagen) vilket maken inte gör för han tycker inte om det, som tur är så gör jag det. Är det någon som är mer insatt i varför vi skiljer oss åt? Och finns det kunskap som kan användas för att anpassa kosten lite olika åt oss kanske? Jag har kommit i övergångsåldern vilket har gett andra hormonnivåer och också besvär, går och känner mig nästa febrig emellanåt för att minuten efter vrål-frysa. Kan någon speciell kost hjälpa mig över detta jobbiga i livet, nätterna är en ren pina. Tacksam för era tankar och råd
×
×
 • Create New...