Gå till innehåll

Balou

Medlem
 • Innehållsantal

  21
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

19 Bra

Om Balou

 • Rank

 • Födelsedag 1967-02-22

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. Tack för tips. Min tanke med måttlig LCHF var att jag skulle slippa äta så mycket grönsaker och fett, så jag kunde ta lite kolhydrater istället, så jag inte "svälter ihjäl" Trist om sötsuget skulle komma tillbaka bara. Jag funderar en runda till....
 2. Aha. Om fettet är detsamma I mängd när jag väljer måttlig LCHF då kan jag lika gärna köra strikt.
 3. Hej! Har provat strikt LCHF ett tag och det är heeeelt underbart att slippa känna sockersug. Jag märke att ngt hänt redan första dagen. Så himla skönt att sitta i soffan helt avslappnad och titta på tv och inte hela tiden undra "kanske finns det ngt gott att äta". Vilket det aldrig gör men nu nöter jag inte lika mycket på golvet mellan soffan och kylskåpet :lol: Men... jag har problem med fettet. Tycker det är jobbigt att äta mer fett och jag har fuskat med kolhydrater ibland. Så, jag har tänkte äta måttlig LCHF men lyckades inte får ngn info om mängden fett då och fetthalt? På bi
 4. Jag tänker att, om man tänker på att man inte borde eller får äta, så blir det mer lockande. Kan det vara så? Det blir som en fixering. När du är hos någon med choklad, kan du be om att få ställa undan kartongen, så den inte står på bordet och stirrar på dig? Min filosofi är att "syns det inte så finns det inte".
 5. Anledningen till att jag frågar är att jag tog blodtrycket idag o då sa sköterskan att för att få ner värdet ska man äta mindre fett, t ex. Så nu känner jag mig lite orolig över vad som är sant. Jag vill inte bli mer sjuk, för att jag kommer äta mer fett nu. Varför säger "experter" olika? Det måste väl finnas ett svar som är rätt?!
 6. Men, ska jag alltså inte äta strikt LCHF om jag har högt blodtryck?
 7. Ja hunger ja. Jag började med LCHF igår. Jag är så himla förvånad redan över hur fort mätt jag blir av en rätt så liten mängd mat. Det är ju bra iofs. Men... nu sitter jag här och är lite småhungrig och min lunch är kl 11.30. Ska jag vänta ut den lilla hungern tills det är lunchdags, eller ska man äta så fort man känner lite hunger? Det är inte farligt att vara hungrig har jag hört. Det beror väl på varför man är hungrig, sa en dietist till mig. Såklart, men jag kommer vänta att äta tills det blir lunch I alla fall. Det är väl skillnad på om jag hade blivit småhungrig två timmar innan lun
 8. Jag förstår inte i alla fall, fast jag läst allas åsikter här. I en text här på Kostdoktorn läste jag att "ät inte för mycket fett, om du vill gå ner i vikt". Men hur ska jag veta hur för mycket är? Det stod det ingenting om. Ngn här skrev "känn av". Hur länge ska jag "känna av" om jag äter för mycket eller för lite fett - är det om jag inte minskat i vikt på en månad? Hur länge ska man testa om det är rätt, innan man ska göra en förändring?
 9. Roligt ord Puma. Det ska jag tänka på så blir jag på gott humör
 10. Å hu vad rädd jag är för att få krångel med magen. Nu är den i ordning. Har inte börjat strikt med LCHF ännu. Men varför ska man egentligen få problem med magen? Man äter ju grönsaker... är min tanke.
 11. Det här med att ta det med ro. När inget hänt på en månad så blir jag sååå besviken och vill ge upp. Jag förväntar mig att det ska kännas i byxlinningen att det lättat, efter en månad. "Att står ut" och vänta är svårt.
 12. Har funderat på om det är mini p-pillren som bromsar viktnedgång men barnmorskan påstår att så inte är fallet men... ibland blir man felinformerad av sjukvården.
 13. Tänker på vilka bär som kommer vara okej att äta....

×
×
 • Skapa nytt...