Gå till innehåll

cdaven

Medlem
 • Innehållsantal

  51
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

157 Utmärkt

Om cdaven

 • Rank

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Västerås
 1. cdaven

  Gurkmeja

  Nej, du bör inte hetta upp gurkmeja. Läs mer hos Food Pharmacy. Svartpeppar ökar dramatiskt kroppens förmåga att ta upp "det nyttiga" i gurkmejan, så det är klokt att blanda i. Jag brukar göra en shot, ungefär så här.
 2. cdaven

  MAF-tråd

  Jag är inne på linjen nu att jag behöver styrketräna mer för att öka mitt MAF-tempo vid löpning. Jag har läst i boken Primal Endurance (som är mycket positiv till Maffetone och MAF-träning) om att styrketräning kan ge större effekt/nytta än att långsamt hanka sig fram i MAF-tempo: Och: Jag tänkte testa och utvärdera detta ett tag framöver, för att se om mitt MAF-tempo kan förbättras. Det är faktiskt långsammare nu än för två år sedan, då jag började med LCHF och MAF... ? Men det beror nog mest på att jag tränar för lite.
 3. Tack för tipset, jag gillar Martinas blogg, och hennes böcker ser väldigt intressanta ut!
 4. Min känsla baserat på vad du skriver är att du har lite för bråttom med viktminskningen, och kanske stressar kroppen? Glöm det där med "no pain, no gain", LCHF fungerar inte så. Titta igenom de här tipsen, från en förespråkare av LCHF och paleo: https://www.marksdailyapple.com/17-reasons-youre-not-losing-weight/
 5. Det ser fel ut, kanske ska det vara 7 gram sockerarter istället för 17 gram? Kontakta tillverkaren och fråga.
 6. cdaven

  MAF-tråd

  Dags att byta till Polar, hör jag. ? Mitt Wahoo TICKR X har hållt i 12 månader hittills, och det var begagnat när jag köpte det.
 7. cdaven

  MAF-tråd

  Om du vill kunna mäta förändringar från dag till dag, är det viktigaste att göra på samma sätt varje gång. Då kan du sitta i soffan eller ligga i sängen, bara du vilar en liten stund så att pulsen hinner sjunka. Den "riktiga" vilopulsen är liggande i sängen, strax efter att du har vaknat. Det funkar inte alls för mig, eftersom jag alltid kliver upp när väckarklockan ringer. Om jag ligger kvar och tar pulsen, kommer jag somna om! Jag hade tidigare en Fitbit som mätte pulsen dygnet runt, och räknade ut vilopuls med en "hemlig" algoritm. Det var alltså inte den riktiga vilopulsen, och p
 8. Jag testade en app för att se hur mycket kolhydrater och kalorier som jag åt (något som rekommenderas ibland). I gratisversionen av denna app (Lifesum) kan man bara välja "standard-dieten", och får då rekommendationer för kalorier och makron. Men oj! Jag avviker väldigt från standarden! Jag åt bara 40 av mina rekommenderade 310 gram kolhydrater under en dag! Jag åt bara 83 av mina rekommenderade 186 gram protein under en dag! Jag åt hela 251 av mina rekommenderade 55 gram fett under en dag! Jag blev lite chockad över att jag "borde" ligga över 300 gram kolhydrater! M
 9. Som jag ser det är 20 gram en startpunkt för att experimentera och hitta sin egen "sweet spot". Inte något som rekommenderas rakt av till alla permanent. Beroende på ämnesomsättning, aktivitetsnivå och kroppsvikt, hamnar man på olika ställen, kanske kring 20-100 gram. Och detta är för ketos, vilket förstås inte är allas mål. Att för mycket kolhydrater är dåligt innebär inte att alla kolhydrater är dåliga. Jag äter mer än gärna massor av grönsaker och en del frukt och bär, och då accepterar jag en viss mängd kolhydrater.
 10. Mark Sisson pratar ibland om att träna högintensivt morgonen efter en kväll med lite för mycket kolhydrater, för att komma in i ketos igen. Jag tror dock inte att det är samma sak att träna innan du konsumerar kolhydraterna. Han säger också att han numera brukar ligga mellan 50-150 gram per dag, och så länge som han mår bra, är det inte så viktigt. Nivån beror på träningsmängd och kroppsvikt. 20 gram är väldigt lite, och förmodligen inget man bör ligga på långsiktigt.
 11. Nu känner jag dig inte alls, men utvecklingen av din aeroba funktion kan förhindras av exempelvis skräpmat, stress, dålig sömn och annat. Det låter som att du tränade ganska hårt varje dag, och då hinner kroppen inte återhämta sig och bli starkare. (Istället kan det bli stressande och nedbrytande.) Jag skulle föreslå varannan dag istället, eller att lyssna på kroppen och inte tvinga den att anstränga sig när den är sliten.
 12. cdaven

  MAF-tråd

  De senaste veckorna har jag märkt när jag (ibland) cykelpendlar till jobbet drygt 12 km (under MAF-pulsen), att min medelhastighet korrelerar negativt med mängden mat som jag nyligen har ätit. Alltså, om jag äter en vanlig/rejäl frukost 1-2 timmar innan (vanligtvis 3 ägg, grädde och smör), kommer jag cykla långsammare än om jag tar en ägglatte eller en väldigt liten frukost. (Jag har inte testat utan frukost.) Om jag hoppar över lunchen och istället äter ett mindre mellanmål, kommer cykelturen hem (vid 15/16-tiden) gå snabbare än om jag äter en riktig/rejäl lunch. (Lunchen brukar var
 13. Jag kan varmt rekommendera BARF, det är betydligt billigare. Jag gav min hund mestadels råa kycklingvingar, kompletterat med hackad spenat eller broccoli, majs, ärtor, leverpastej, rått ägg, rå köttfärs etc. Ibland köpte jag färdig, djupfryst BARF-mat och ibland ett sånt där dyrt torrfoder. Men det är svårare att se till att hunden får i sig alla näringsämnen. Hundar är ju inte växtätare, och har svårt att ta till sig näringen i råa grönsaker.
 14. Vanlig hundmat och kattmat från livsmedelsbutiken är katastrofal för våra kära rovdjur/husdjur, eftersom de består av alldeles för mycket spannmål och skräp. De behöver artegen föda, och jag har själv sett den dramatiska effekten när man ger en katt och en hund riktig mat med kött och en liten mängd grönsaker. Jag funderar på om BARF är en ketogen kost. Då ger man ex hunden mestadels rått kött (ofta kyckling pga priset), ben, inälvsmat och en liten mängd grönsaker, ägg etc. Inget särskilt fett tillsatt.
 15. Ja, exempelvis med en rem som ser till att du inte tappar den. Jag har en sån här ("TFY Security Hand-strap"), mycket praktiskt! Fast jag har också en Bluetooth-klocka (Magellan Echo) som jag kopplar till telefonen, och visar pulsen, tempo, tid, distans etc där. Det finns många lösningar!
×
×
 • Skapa nytt...