Gå till innehåll

Tureborgaren

Medlem
 • Innehållsantal

  756
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  20

Tureborgaren vann senast 30 December 2020

Tureborgaren hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

3 402 Enastående

1 följare

Om Tureborgaren

 • Rank
  Gammal i gården

Contact Methods

 • Website URL
  https://rigmormortis1998.wordpress.com/

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Uddevalla

Senaste besökare till profilen

2 415 profilvisningar
 1. Jag har övergått från längre fastor till Datadriven fasta. Det innebär att jag bara fastar så länge mitt blodsocker ligger över en viss nivå. Det blir ett eller två mål om dagen, beroende på vad och när jag äter. Fördelen är att jag slipper frysa, vilket var ett stort problem med de långa fastorna. Dessutom riskerar jag inte näringsbrister, vilket har varit ett problem för mig. Jag gränsar till benskör och tänker att det är ett resultat av åratal av kalorirestriktion och näringsfattiga dieter. Jag har gått ned i vikt och minskat i midjemått. Optimising Nutrition | Data
 2. Nya vanor tar sin tid att implementera... Gymkortet köptes före jul - IGÅR kom jag iväg för första gången. Idag är jag sååå mör i låren, trots att jag körde VÄLDIGT snällt. Men varje resa startar med ett enda steg, eller hur? Trots viktnedgång, bra blodsocker, och sunda matmatvanor så är doktorn "oroad" över mitt LDL, som naturligtvis ligger över referensnivån. Jag hoppas att långa promenader, förväntad muskeluppbyggnad () och stressfrihet (har sagt upp mig från jobbet i vården) ska göra att jag hamnar på en nivå så att han slipper tjata om "behandling". Hur går det för dig?
 3. Kanske kan du få någon ledtråd här? Snabb viktnedgång: 5 enkla evidensbaserade steg – Diet Doctor Gå ner i vikt: De 18 effektivaste tipsen - Diet Doctor
 4. Problemet med julbordet är väl främst att det är så mycket kolhydrater OCH fett tillsammans, vilket är konstaterat fetmande. Att den som investerat sin karriär i en viss kostsyn framhärdar med sina åsikter är väl inte så förvånande. Trist bara att han får utrymme att sprida dem i vida kretsar. Själv kan jag lite överraskande konstatera att jag varken känner mig uppblåst eller gått upp i vikt efter helgerna, trots en del avsteg. Jag tänker att livet med daglig fasta som påverkar. Att inte småäta är en hälsosam vana.
 5. Jag har stora förväntningar på 2021, som kommer att ägnas åt mitt välbefinnande. Planen är ägna tid åt att hålla mig vid god hälsa, trimma min ekonomi (läs: bejaka min inneboende snåljåp) och ta hand om gamla mor. Sedan jag övergav "high fat" och börjat prioritera protein har jag äntligen lyckat gå ned i vikt med "low-carb". Tack vare den datadrivna fastan som jag tänker fortsätta med. Minus fem kilo i vikt, och minus nio centimeter i midjan sedan september. Fått ordning på matvanor och hungerkänslor. Bara att fortsätta på den vägen. Gymkort är som sagt införskaffat. Jag behöver be
 6. Jag fixar min FÖRE-bild idag...
 7. Jag har börjat med att skaffa ett gymkort (friskvårdspengen). Ska vi säga juli?
 8. Livsmedelsverket: Kalium (livsmedelsverket.se) "Kalium finns i princip i alla livsmedel. Lite högre halter finns i nötter, frön, torkad frukt, potatis, kött, fisk, färska frukter och grönsaker. " Dr Berg rekommenderar 7 livsmedel med högt kalium (potassium):
 9. Tureborgaren

  Humor?

  Fick ett ex av kapten Haddocks ordbok i min hand häromdagen: en handbok i konsten att förolämpa med finess, enligt förlaget. Riktigt rolig. Förutom krabbsaltade tångräkor, alabasterskalle, kråmgädda, rullsvansapa och zinksvarvare, återfann jag även ordet VEGETARIAN... Kapten Haddocks ordbok | Cobolt Förlags webshop (coboltforlag.se)
 10. Jodu, firar jämnt en av de närmaste dagarna. Ett faktum som jag helst vill glömma... Men tack för omtanken!
 11. Jaaaa, vad kul det är att panga de där lamporna. Om och om igen! Jag måste vara den barnsligaste kärringen i hela världen...
 12. Mycket fiberrika grönsaker, utan stärkelse. What is a LED? (lowenergydiet.com) Low Energy Diet
 13. Tureborgaren

  Humor?

  Så kallad "ingenjörs-kost" eller fake food?
 14. Tureborgaren

  Socker?

  Jag blir bara mer hungrig av sockerrik mat. Och jag behöver hålla energiintaget strikt för att inte bli tjock. Så valet är enkelt. Mitt motto är att det finns inga som helst hälsorisker förknippade med att undvika socker. GOD JUL alla!
 15. Har nyligen upptäckt rättikan. Strimlar den till "spagetti" och fräser lätt i stekpannan, eller tärnar till pytt. Verkligen användbar grönsak!
×
×
 • Skapa nytt...