Jump to content

Tureborgaren

Medlem
 • Posts

  801
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  29

Tureborgaren last won the day on October 10

Tureborgaren had the most liked content!

1 Follower

Contact Methods

 • Website URL
  https://rigmormortis1998.wordpress.com/

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Uddevalla

Recent Profile Visitors

2,879 profile views

Tureborgaren's Achievements

Gammal i gården

Gammal i gården (4/7)

3.6k

Reputation

 1. Med ett ökat intag av protein och mindre fett, plus att jag äter frukost och lunch istället för sent på dagen, har jag lyckats bli fri från suget på kvällarna. Det är så skönt.
 2. För mycket salt och för lite fullkorn? Tillåt mig tvivla...
 3. "Att tidigare ha varit smittad med coronaviruset kan ge ett bättre skydd mot deltavarianten än två doser av Pfizers vaccin, enligt en ny studie." Välkänt bland experter, vad jag förstår. Och argument för att låta de unga slippa vaccin eftersom de klarar sjukdomen bättre men skydda de äldre. Jag är böjd att hålla med.
 4. Över 80 procent av iva-patienterna ovaccinerade - Nyheter (Ekot) | Sveriges Radio 82 procent av dem som vårdades med covid-19, på intensivvårdsavdelningar i Sverige under augusti var ovaccinerade, enligt Svenska intensivvårdsregistret. Bara sju av 89 patienter var fullvaccinerade.
 5. Valet gäller väl om man vill äta processade livsmedel eller inte, tänker jag. Polydextros Polydextros framställs ur de naturligt förekommande ämnena glukos, sorbitol och citronsyra. I praktiken börjar produktionen med vete eller andra stärkelserika råvaror. Eftersom polydextros inte är söt i sig måste den kompletteras med ett sötningsmedel som till exempel steviolglykosider och/eller sockeralkoholer. Isomaltooligosackarider, IMO Isomaltooligosackarider utvinns industriellt ur stärkelse, men finns naturligt i bland annat surdegsbröd, sojasås, miso och kombucha. IMO uppfyller EU:s definition av kostfiber. Per definition innebär det att IMO inte bryts ner vid matsmältningen, utan når tjocktarmen i stort sett opåverkade. IMO har viss sötma i sig, och tillsammans med de sockerarter och andra kolhydrater som ofrånkomligt ”följer med på köpet”, kan sötman närma sig 60 procent av sötman hos vanligt socker. Referenser Polydextros – från frö till Eureba (baynsolutions.com) Polydextros (livsmedelsverket.se) Isomaltooligosackarider (IMO) – från frö till Eureba (baynsolutions.com) Vad är processade livsmedel? | Olssons universum (wordpress.com)
 6. Tror det var 30 000 vetenskapliga arbeten som underlag för slutsatserna att man bör äta så lite socker som möjligt. Massivt! Fick tips på Twitter om ännu en kring fruktos som var intressant. Weill Cornell Medicine. (2021). Research Uncovers How Fructose in the Diet Contributes to Obesity. https://news.weill.cornell.edu/news/2021/08/research-uncovers-how-fructose-in-the-diet-contributes-to-obesity Jag har försökt gör en kort sammanfattning på min hemsida. Därför blir du fet av fruktos "Fruktos tycks förändra celler i mat­smält­nings­kanalen på ett sätt som ökar intaget av närings­ämnen. Resultatet av studien skulle kunna förklara sambandet mellan ökat intag av fruktos, fetma och vissa cancerformer som ses världen över, menar forskarna."
 7. Matmoralen sjunker i takt med att temperaturen stiger. Men idag äntligen svalkande regn... Ser fram emot ännu en lyckad kantarelltur, och plock av fina blåbär till helgen. Och snart höst med svalare bad och ledig tid. Ha en fin dag!
 8. P1 Kropp och själ: https://sverigesradio.se/avsnitt/jimmy-och-rekordfastan Jimmy och rekordfastan | Vi kan kalla honom för magsäcksartist – Jimmy Hoffa. I nästan 20 års tid har han regelbundet svultit sig och bara levt på vatten i rekordlånga 40 dagar. Men hur hälsosamt är det och varför gör han det?
 9. Om man vill fördjupa sig i lymfan och levern finns Benberg, L. & Hallén Buitenhuis, A. (2019). Lymfan, levern & livet. med många tankar och tips. Finns även en kokbok i anslutning till detta: Hallén Buitenhuis, A. (2019). ACT ALP kokboken: lösningen för dig med den envisa kroppen.
 10. Mor har ofta hjärtklappning och har erbjudits ablation då hennes problem beror på fel i el-systemet. Det är väl är viktigt att utreda orsaken till din hjärtklappning, tänker jag spontant. 1177 har bra info om hjärtklappning där de listar vanliga orsaker - som stress - och beskriver att om man inte har ont, svårt att andas eller känner sig sjuk på annat sätt så är det troligen inte något farligt. Sköt om dig!
 11. Den som ligger i vänsterkant av profilbilden. Jag använder dator så jag vet inte hur det ser ut om man har mobil...
 12. Om man touchar den blå symbolen syns rankingen: jag är nu åter "gammal i gården".
 13. Jag läser just nu Spon-Fed av Tim Spector där han avlivar en hel del matmyter. Till exempel att det är så himla nyttigt att äta fisk och omega 3-tillskott. Läsvärd bok, men kanske inte så mycket nytt för den redan väl pålästa. Däremot berättar han om kaffet nyttighet: att det innehåller massor av polyfenoler och en del fibrer, som är bra för tarmfloran. Han menar att några koppar kaffe per dag motsvarar fiberintaget motsvarande en skål flingor eller en liten banan.
 14. Huka er LCHF:are, nu berättar Kurera att: Forskning visar: vegetarisk kost skyddar mot svår covid-19 "Glada nyheter för dig som äter vegetariskt: det kostvalet medför 73 procents lägre risk att bli svårt sjuk i covid-19. Det visar en ny stor studie av vårdpersonal och deras kostvanor. I jämförelse med vegokost stack LCHF ut som en diet som tvärtom verkade öka risken till svår sjukdom i covid-19. Man tog i studien hänsyn till andra hälsofaktorer som ålder, kön, BMI, rökning, livsstil och etnicitet."
 15. Fler allergiska med mer baljväxter i maten https://www.msn.com/sv-se/nyheter/inrikes/fler-allergiska-med-mer-baljväxter-i-maten/ (länken fungerar inte) Ny länk Fler allergiska med mer baljväxter i maten | SvD De senaste har antalet fall av baljväxtallergi ökat. De vanligaste allergierna verkar vara mot kikärtor och linser. – Det har varit en gradvis ökning, säger Caroline Nilsson, barnallergolog vid Södersjukhuset i Stockholm. – Jag har jobbat i 27 år med allergier och i början var det väldigt ovanligt, det var ingen som hade hört att det fanns. Under första årtiondet på 2000-talet dök det upp enstaka fall och sedan har de blivit fler.
×
×
 • Create New...