Jump to content

MimmiE69

Medlem
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by MimmiE69

  1. Tack för svar! För att förtydliga så kan jag säga att jag var inlagd på spanskt sjukhus för inflammation i levern och höga värden av enzymer i blodet. Tyvärr så förstår jag inte det spanska intyget och provtagningen pratar om värden som GOT, GPT och GT inte om ASAT och ALAT som jag känner igen. Vet inte heller om jag har fettlever. Väntar på återkoppling från min läkare hemma om mediciner men eftersom jag inte kommer hem förrän i början av april så hinner jag fundera mycket innan dess. Kommer naturligtvis fortsätta utredning hemma.
  2. Jag har ätit liberal LCHF under en längre tid nu, tyvärr med avsteg/återfall emellanåt, men grunden i vardagen har varit LCHF. Det innebär att jag har ätit en hel del fett, såser gjorda på vispgrädde, kryddsmör, grönsaker stekta i mycket smör osv. Har varit sjuk en hel del under vintern och i helgen upptäckte de att jag har en inflammation i levern, förmodligen beroende på mina mediciner mot MS. Har legat inne 4 dagar för behandling och äter fortfarande många mediciner, men jag söker nu med ljus och lykta efter kostråd för att läka levern från inflammationen. Vill gärna hjälpa kroppen att läka utan allt för mycket mediciner. Den här inflammationen skrämmer mig eftersom jag inte har känt något av själva levern och inte kopplat ihop andra sjukdomar med något allvarligare fel. Nu är jag förvirrad. Får höra att jag inte ska äta fet mat och jag har svårt att hitta information på nätet om vad man ska äta när man har problem med levern. Kan jag fortsätta äta LCHF? Hur ska jag tänka? Tips på vad jag bör och inte bör äta? Tips på hemsidor där jag kan läsa mer? Vore verkligen tacksam för all hjälp!
  3. Jag skulle verkligen vilja vinna 2 biljetter, en till mig och en till sambon. Har i dagarna diagnostiserats med inflammation i levern o vet inte riktigt hur jag ska äta för att hjälpa kroppen att bli frisk. Har även MS sedan många år tillbaka.
  4. Hej alla ni som tidigare skrivit i den här tråden! Jag är nyfiken på hur det har gått för er som har ms eller era släktingar med ms. Hur mår ni idag? Fortsatt med LCHF? Tar ni bromsmediciner eller inte? En mycket intressant tråd det här tycker jag. Har MS sedan 90-talet och tagit bromsmediciner i snart 15 år (olika varianter). Märker själv hur mycket bättre jag mår när jag lägger om kosten och tar bort kolhydraterna, men skulle behöva mer pepp för att komma vidare. Hälsningar Mimmi
×
×
  • Create New...