Jump to content

Hejhopp

Medlem
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Hejhopp's Achievements

Nyanländ

Nyanländ (1/7)

0

Reputation

  1. Hej Jag har hälsoundersökning på jobbet var år och de säger alltid att allt ser bra ut förutom mina B vitaminer som alltid ligger lågt (även om jag periodvis ätit komplement). När jag lämnat blod har de nån gång nekat mig pga ett lågt blodvärde annars är jag frisk som en "nötkärna" "Stammis" jag läste på lite mer om borrelia och jag kan inte säga att jag känner igen mig i någon av de symtomen. Jag är dock ofta ute i naturen och har haft väldigt många fästingar genom åren, 20-30 kanske fler. Det konstiga är att även om jag inte sover alls bra under perioder så kan jag inte påstå att jag är trött. Jag har mycket energi och har ofta många saker på gång. Det är klart sover jag bara 3-4 timmar i en vecka eller mer då blir jag trött men så snart jag haft en eller två bra natt är jag på g igen. För mig handlar det mer om att det är tröttsamt att ligga vaken alla dessa timmar och så klart är det jävligt irriterande att jag inte kan kontrollera det och sova när min kropp behöver det och bara vill sova. Men det kvittar vilka metoder jag tar till (har testat det mesta från KBT och mindfulness till alternativa metoder som knackningar mm och så klart en massa olika sömntabletter) är kroppen vaken så är den. Sen har jag även fettet runt min mage som jag känner att jag inte kan få kontroll över. Jag väger ca 73 och är 170, är smal för övrig men magen låter sig inte påverkas av olika dieter eller träning... Jag ska läsa på lite mer om pregnolone steal symptom och se vad det kan ge, tack.
  2. Hej Tack alla fina för era svar. Det stämmer att det är ett salivtest jag gjort (female balance shop). Intressant att ni skriver att jag är stressad, känner mig inte stressad och tar tid för mig själv då jag bara är eller mediterar. Enligt kurvan på testresultatet ligger jag på grön/blått (så lågt man kan komma). Trodde detta var det sista jag behövde tänka på. Tänkte skicka en bild på resultatet men får det inte att fungerar. Någon som vet hur jag gör? Jag ska definitivt ta tempen och se vad det ger. Och tack för alla tips om var jag kan fortsätta att läsa Givetvis hade jag helst av allt velat gå till en terapeut och fått hjälp med hela situationen och givetvis ska de inte jobba gratis men jag tillhör inte gruppen som kan betala dessa summor. Tester kostade nästan 4000 och jag har sparat ett tag för att få ihop de pengarna. Så nu känns det lite platt när jag har resultaten (äntligen) och inte kan läsa dem... Det är anledningen att jag är så väldigt tacksam för alla svar. Så fortsätt gärna.
  3. Hej Jag har ett provsvar som jag har svårt att tolka och undrar om någon har lite input. För sju år sedan födde jag barn och har sedan dess inte känt att min mina hormoner kommit i balans. Jag har varit på vårdcentralen otaliga gånger men de säger bara att testen på sköldkörteln är normala. Jag har dock läst på lite och förstått att hormonell obalans inte verkar vara primärvårdens starka sida. Så jag valde att ta ett test på egen hand och har nu fått svaret. Vet bara inte alls hur jag ska läsa det. Har googlat rätt mycket och tror jag har ett östrogenunderskott men att det kan bero på att jag även har ett progestonunderskott. Frågan är om man vågar självmedicinera sig eller vad man annars gör. Fick tipset att gå till en Louise Edlund men hon ska ha 3500kr för en tolkning. Så jag sträcker ut en hand här istället Väldigt tacksam för all input jag kan få. Symtom: Sömnbesvär (typ alla varianter man kan tänka sig, gick på sömntabletter var natt de 2 första åren. Har blivit bättre men inte bra) Fett centrerat runt magen som vägrar försvinna (testat 5:2, Kaloriräkning, Viktväktarna, Sockerfritt, inte LCHF fullt ut men nästan. Tränar hårt ca 3-4ggr/v.) Fryser galet mycket Nattsvettningar Finnar (hade jag inte ens som tonåring) Magen sväller upp ibland (dock ej gasig) Mina värden: Estrone (E1) 21.86 pg/ml Estradiol (E2) 1.10 pg/ml Estriol (E3) 5.0 pg/ml EQ (E1+E2) 0.22 Progestrone 114.59 pg/ml Ratio of Pg/E2 104.14 Testosterone 22.22 pg/ml DHEA 139.42 pg/ml Cortisol morgon 7.12 nmol/L förmiddag 2.72 nmol/L eftermiddag 1.60 nmol/L kväll 0.47 nmol/L
×
×
  • Create New...