Gå till innehåll

copecca

Medlem
 • Innehållsantal

  296
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

342 Enastående

Om copecca

 • Rank
  Stammis
 • Födelsedag 1953-02-27

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Storfors Värmland

Senaste besökare till profilen

980 profilvisningar
 1. Grattis Birgitta :) för mig kom 11år fullt den 20200129 ..o den vägen är det fortfarande med bra dagar och lite sämre ibland men i huvudsakligen alltid lchf. Blivit lite som livstil under åren så varför ändra..
 2. Ställer en motfråga... Äter du mycket ägg. Titta näringsvärde på ägg och vilka vitaminer du får genom det.. jag äter varierande med grönsaker men ända jag tänker så är att jag har sånt som ger mig c vitamin .. broccoli paprika etc.. allt annat får man ju från ägget. Jaa, iallafall det mesta Skulle tro annars svaret på din fråga är tills du blir mätt..
 3. "Det är precis detta som borde vara huvudspåret i kostdebatten. Laga riktig mat från riktiga råvaror och undvik skräpmaten. Låt måltiden vara en högtidsstund att avnjutas med familjen eller i glad vänners lag. " Håller fullständigt med dig Per och skulle vi kunna nå ändå dit skulle mycket vara vunnet inom kosten..
 4. För mig räcker det med lite underjords grönsaker för att sätta igång överätningssymptom eller suget.. kylskåpsdörren går utan paus så jag får byta gångjärnet på den snart.. Men sålänge jag slipper sockersuget vilket skulle bli allvarligare för mig så får jag leva med det hela. Äter det sällan men ibland vill jag bygga lite mer vitaminer etc. samt omväxla från det vanliga.
 5. Håller med dig i allt Aleks trots brist på gilla tecken för dagen
 6. Det är lite som lindans, man måste hitta en balans mellan vad man tycker är rätt och vad den andra parten tycker. Matlagningen i sig blir inte problem för mig men det medskickade sockerstinna..får väl hoppas att detta uteblir.. sen att stilla barnens sötsug är ju inte så svårt skulle jag tro med bär och tex.pannkakor.. grilla under sommaren tycker ju alla barn om etc... Min tro är att det är lättare för mig som lchffare än om jag vore i Malins situation tex...
 7. Jag kommer bli farfar till mitt första barbarn till slutet av våren och när det skojades om att jag får sitta som barvakt sedan mycket när jag bor i bra miljö utanför stan för barn att vara tex.sommaren hos så kom denna tanke.. min son och den blivande mamman vet att jag äter lchf såklart men har inte fått dem att tända till det utan de båda är riktiga sockerråttor enligt mig.. så har jag sagt till dem nu hur det kommer att bli för hos mig när det inte kommer att existera några sådana produkter.. kommer de skicka med eller ..för det accepterar inte jag och kommer att gå emot vad föräldrarna ä
 8. Allt detta med en kall potatis eller en bit banan eller vad man nu tar för att kunna somna kan vara helt enkelt ett placeboefftekt för att hjärnan ställer sig om till lugnet och man somnar. Intressant diskussion hur som helst. Jag brukar inte ha insomningsproblem och äter rätt så strikt lchf. Räknar inget utan håller mig till de matvaror som jag är van vid efter alla åren så om jag ligger i ketos vet jag inte men troligen.. dricker mycket kaffe och detta även på kvällar. Kan ta en kopp just före sängdax och har inte märkt nån skillnad. Efftekt av skiftarbete under hela livet skulle tro.. men
 9. Alternativt kan du göra kaffevarianten till en go "oboy" .. kakao, ägg, grädde och smör/kokosfett.. mixa till med hett vatten... o bara att dricka.
 10. Naturligtvis är orsaken individuellt men kan spekulera lite om det har med grädde och mjölkproteinerna i den som påverkar.. jag har upplevt också att jag med grädde står längre med men utan grädde bara några timmar.. iofs helt tillräckligt eftersom jag använder det för att slippa frukosten och kan då sen äta ungefär till lunchtiden den första måltiden...
 11. Mannen med stora ego ...hjärnans storlek eller skick ska jag inte säga något ... för det som inte är sagt är oftast bäst..
 12. Jag men min lilla kök får nog avstå för vem vill förvara en sådan i källare.. nej men tycker det går bra med gjytjärnsgryta på spisen med.. den lagrar ju och håller sin värme även på minsta steg på plattan.. puttrar rätt bra så.
 13. Är också intresserad. Själv har jag lergryta och en stor gjutjärnsgryta som jag bara älskar att göra mat med men finns det fördelar med en crock pot i jämförelsevis eller är det bara modesak om inte har annat till långkok..det är väl det den används som mest till eller.. mest funderat som present till dotter istället för en rejäl gjytjärnsgryta..
 14. Där fick du ju tag i de bästa inom områden.. för mig är det tyngsta som jag lyfter en kaffekopp numera men det finns historia bakom många år sedan med vikter.. men säger som syster, då fanns inte lchf i min värld.. så mina råd är nog så mossiga redan..lite som Hellenius och Rössners..inget värda numera
 15. På http://www.lifezone.se/ kan du ju mkj läsa själv vad Monique skriver. Där har hon mycket vettigt om både barn skola och lchf..
×
×
 • Skapa nytt...