Jump to content

copecca

Medlem
 • Posts

  303
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by copecca

 1. Tack Uffe.. Letade lite info om helt annan sak men .. Bra få lite nytt motivation. Ska även läsa din bok igen, tror tredje gången redan då..
 2. Lär dig vara stolt över att du äter lchf. Raka ord till doktor är oftast det bästa ..enligt mina erfarenhet..
 3. https://www.theguardian.com/world/2021/mar/09/vitamin-d-supplements-may-offer-no-covid-benefits-data-suggests
 4. Nu skrev jag ju inget om vilken dos skulle vara rätt eller fel utan bara att vad myndigheterna i båda länderna rekommenderar. Detta eftersom du skrev tidigare själv att det i Finland rekommenderas större doser..vilket är fel info. Vad enskilda läkare skriver där är ju sen en helt annan femma. Lika så vad de rekommenderar.. detta alltid enligt deras egna tron och värderingar. Lika som kostdoktors. Jag har flera år förr ätit själv 5000 IE dagligen året runt men slutat eftersom det inte gett några märkbara effekter eller nytta. Äter idag också mer än vad rekommenderas men av andra orsaker än att det skulle ge effekt att inte insjukna i korona.
 5. Rekommenderad D vitamin i Finland följer samma mängder 10 mikrogram / per dagen.. detsamma mängder genom livet oberoende ålder från nyfödda till 75 åringar där den sedan höjs till 20 mikrogram ,, följer ungefär eller precis som livsmedelsverket rekommenderar även i Sverige. Så tror inte alls att mindre dödlighet till covid19 har något att göra med d vitamin vi får enligt rekommendationer mellan länderna...
 6. Det är ju så sant som ni skriver att även om man är vaccinerad så ligger ansvaret alltid kvar att inte smitta andra för den möjligheten finns ju alltid kvar oavsett vaccin.. Nu ligger jag ju i den situationen just som ni skriver till för era föräldrar och äldre släktingar ligger i.. Jag känner för mig att mitt ansvar är att inte smitta mina barn men det stora problem för mig är ju just att de oroar sig för att smitta mig med de följder som kan komma fram när jag på flera orsaker ligger högt på den stora riskgruppen. Detta har just gjort att jag suttit ensam hemma ett år snart utan att ha träffat dem alls. Bor i en liten håla så annat sociala liv gränsar till folk man träffar i affären eller motionsspåren. Risken att jag ska smitta dem är i princip minimal men jag tar sprutan just och enbart för att de ska kunna träffa mig och sen slippa oroa sig för att ha smittat mig.
 7. Var lite intresserad eller mer som nyfiken vad lchf världen säger om detta med korona. Tänkte läsa först hela tråden genom för att bilda en uppfattning men efter bara några inlägg måste jag säga allt kändes så bekant med alla andra medier sen början så det fick vara. Tror att de flesta har på vägen till från första inlägget till den sista hunnit redan utvärdera sina första tankar till annat så svar till dem skulle bara vara bortkastat tid. Fastnade dock på en fråga på sista sidan en månad sedan av Nils om hur många ska ta vaccinet? Jag är pensionär med diabetes sedan länge, jag har suttit i stort sätt hemma ensam sen början av covid19 paniken.. Jag har ingen tvekan alls att ta vaccinet. Jag tar inte vaccinet för min egen skull utan för att när livet ändå är så kort att vill nu använda alla möjligheter till att få träffa mina barn och barnbarn igen med gott samvete att jag har gjort allt i min makt för att slippa få koronan. vill livet annat så får det bli så. Jag bryr inte om olika Qanon typ åsikter om vaccinets nytta eller inte utan som sagt.. Tar vaccinet när min tid kommer, troligen in på fas 2 snart. Som svar till Nils God fortsättning av åren mina vänner
 8. Grattis Birgitta :) för mig kom 11år fullt den 20200129 ..o den vägen är det fortfarande med bra dagar och lite sämre ibland men i huvudsakligen alltid lchf. Blivit lite som livstil under åren så varför ändra..
 9. Ställer en motfråga... Äter du mycket ägg. Titta näringsvärde på ägg och vilka vitaminer du får genom det.. jag äter varierande med grönsaker men ända jag tänker så är att jag har sånt som ger mig c vitamin .. broccoli paprika etc.. allt annat får man ju från ägget. Jaa, iallafall det mesta Skulle tro annars svaret på din fråga är tills du blir mätt..
 10. "Det är precis detta som borde vara huvudspåret i kostdebatten. Laga riktig mat från riktiga råvaror och undvik skräpmaten. Låt måltiden vara en högtidsstund att avnjutas med familjen eller i glad vänners lag. " Håller fullständigt med dig Per och skulle vi kunna nå ändå dit skulle mycket vara vunnet inom kosten..
 11. För mig räcker det med lite underjords grönsaker för att sätta igång överätningssymptom eller suget.. kylskåpsdörren går utan paus så jag får byta gångjärnet på den snart.. Men sålänge jag slipper sockersuget vilket skulle bli allvarligare för mig så får jag leva med det hela. Äter det sällan men ibland vill jag bygga lite mer vitaminer etc. samt omväxla från det vanliga.
 12. Håller med dig i allt Aleks trots brist på gilla tecken för dagen
 13. Det är lite som lindans, man måste hitta en balans mellan vad man tycker är rätt och vad den andra parten tycker. Matlagningen i sig blir inte problem för mig men det medskickade sockerstinna..får väl hoppas att detta uteblir.. sen att stilla barnens sötsug är ju inte så svårt skulle jag tro med bär och tex.pannkakor.. grilla under sommaren tycker ju alla barn om etc... Min tro är att det är lättare för mig som lchffare än om jag vore i Malins situation tex...
 14. Jag kommer bli farfar till mitt första barbarn till slutet av våren och när det skojades om att jag får sitta som barvakt sedan mycket när jag bor i bra miljö utanför stan för barn att vara tex.sommaren hos så kom denna tanke.. min son och den blivande mamman vet att jag äter lchf såklart men har inte fått dem att tända till det utan de båda är riktiga sockerråttor enligt mig.. så har jag sagt till dem nu hur det kommer att bli för hos mig när det inte kommer att existera några sådana produkter.. kommer de skicka med eller ..för det accepterar inte jag och kommer att gå emot vad föräldrarna än säger. En omvänd situation med andra ord så vad tycker ni..
 15. Allt detta med en kall potatis eller en bit banan eller vad man nu tar för att kunna somna kan vara helt enkelt ett placeboefftekt för att hjärnan ställer sig om till lugnet och man somnar. Intressant diskussion hur som helst. Jag brukar inte ha insomningsproblem och äter rätt så strikt lchf. Räknar inget utan håller mig till de matvaror som jag är van vid efter alla åren så om jag ligger i ketos vet jag inte men troligen.. dricker mycket kaffe och detta även på kvällar. Kan ta en kopp just före sängdax och har inte märkt nån skillnad. Efftekt av skiftarbete under hela livet skulle tro.. men så är det ju med allt, man får göra så som man känner sig att det fungerar bäst. Alla sätt är ju bra utom de dåliga
 16. Alternativt kan du göra kaffevarianten till en go "oboy" .. kakao, ägg, grädde och smör/kokosfett.. mixa till med hett vatten... o bara att dricka.
 17. Naturligtvis är orsaken individuellt men kan spekulera lite om det har med grädde och mjölkproteinerna i den som påverkar.. jag har upplevt också att jag med grädde står längre med men utan grädde bara några timmar.. iofs helt tillräckligt eftersom jag använder det för att slippa frukosten och kan då sen äta ungefär till lunchtiden den första måltiden...
 18. Mannen med stora ego ...hjärnans storlek eller skick ska jag inte säga något ... för det som inte är sagt är oftast bäst..
 19. Jag men min lilla kök får nog avstå för vem vill förvara en sådan i källare.. nej men tycker det går bra med gjytjärnsgryta på spisen med.. den lagrar ju och håller sin värme även på minsta steg på plattan.. puttrar rätt bra så.
 20. Är också intresserad. Själv har jag lergryta och en stor gjutjärnsgryta som jag bara älskar att göra mat med men finns det fördelar med en crock pot i jämförelsevis eller är det bara modesak om inte har annat till långkok..det är väl det den används som mest till eller.. mest funderat som present till dotter istället för en rejäl gjytjärnsgryta..
 21. Där fick du ju tag i de bästa inom områden.. för mig är det tyngsta som jag lyfter en kaffekopp numera men det finns historia bakom många år sedan med vikter.. men säger som syster, då fanns inte lchf i min värld.. så mina råd är nog så mossiga redan..lite som Hellenius och Rössners..inget värda numera
 22. På http://www.lifezone.se/ kan du ju mkj läsa själv vad Monique skriver. Där har hon mycket vettigt om både barn skola och lchf..
 23. Triggar du inte igång sötsuget med stevia tycker jag att det är bara att köra hårt när du hittat något som fungerar för dig. Använder själv stevia mycket i te när jag vill ha en kvällsmacka.. Jag köper dock min stevia från iherb i usa som är vad jag förståt renare än den steviasötning som man köper på ica tex... men den är även starkare och räcker väldigt länge.
×
×
 • Create New...