spiff

Medlem
 • Innehållsantal

  4
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

8 Neutral

Om spiff

 • Rank
  Nyanländ
 1. Hej Alla, tack för att ni engagerar Er! jag är kvinna o 40 år, med en nackskada som hindrar mig från att träna mig stark och trött, mao jag har mycket låg aktivitetsnivå, därav ett lågt kalori-intag (ca 1300 Kcal/dag). Jag ska läsa alla era länkar med tips och bli en baddare på det här med Kolesterol INNAN jag då träffa en dietist (när det nu blir). Det är knepigt att veta hur man ska tänka när man får olika direktiv från olika håll En fråga som slår mig är att jag inte ser några kommentarer kring apo-A/apoB-kvoten. Jag trodde att den var ett "modernt" och bra sätt att bedöma hur farligt stora vissa kolesterolpartiklar var. Min har ju blivit sämre. Det var främst DET som oroade mig. Tack så länge!
 2. HJÄLP! Blodfetterna har löpt amok!!!! Hej, Jag har ätit strikt LCHF i två månader och behöver råd angående oroande provresultat. På två månader av strikt LCHF har jag gått från normala blodfetter till riktigt dåliga. Jag tog blodprov innan LCHF och efter två månader, se bilder nedan. Efter att ha läst på noga (tyckte jag ) om LCHFs påverkan på blodfetterna blev jag förfärad över mina resultat. Vad kan ha hänt och vad bör jag göra? Förutom blodfetterna är testresultaten bra, lika eller en aning bättre efter LCHF. Blodsockret var normalt innan och är något bättre nu. Tilläggas kan att jag mått mycket bra under LCHF (även om jag saknat frukt, bär och mer grönsaker.) Jag har inte gått ner mer än ett par 2kg under dessa två månader (troligtvis mest vatten) men inte stressat över det eftersom jag ville börja med att köra renodlat LCHF för att få rättvisande provresultat. Jag har ätit mycket mejeri(mest smör, men även en del grädde och creme fraiche), chark, ägg och rött kött. 1300 KCAL/dag fördelat på kolhydrater 20g, protein 48 g, fett 113g. 2016 påbörjade jag medicinering med Mirtrazapin och åt enorma mängder chips, det förklarar sannorlikt förändringen 2016-2017).Innan LCHF åt jag under ett halvår en (fettsnål) kaloribegränsad diet (viktväktarna). Den gav måttlig viktnegång (jag började med ett BMI som på 31 och var vid övergång till LCHF på 29 ) Jag har använt Ketostix dagligen och enligt dessa oftast legat på 4-8 (om jag inte fuskat vilket hänt några gånger). Min läkare blev förskräckt över resultatet och skickar mig till Dietist. Jag hoppas få träffa en ”uppdaterad” dietist som inte bojkottar lchf och propagerar för svältkost men är verkligen förvirrad. Vad jag förstått borde mina blodfetter bli BÄTTRE av LCHF. Jag har hjärtsjukdomar i familjen (min pappa fick en hjärtinfarkt när han var 40, jag är 40 nu….) 40-år, Tjock och förtvivlad! jag har verkligen hålligt KETO-mat, vad händer!?!?! Hjälp! kolesterol mätvärden.docx
 3. jag har ätit keto-mat i två veckor. Jag försöker lära mig mer om hur kroppen fungerar i fettförbränning och har förstått skillnad mellan kolhydrat-bränsle och fett-bränsle (tror jag). Om kroppen drivs av fett, är det ändå till sist en minskning av antalet kalorier som gör en viktminskning? jag förstår att keto-maten ska bidra till att man vill äta mindre. Finns det någon risk att en kaloriminskning ger "svältläge" i kroppen så att förbränningen avtar? Är anledningen till att man bör avstå mejerivaror endast pga de kolhydrater de innehåller eller är det något annat som också bidrar till att de eventuellt stoppar viktnedgång? jag äter Mirtrazepin och fluoxetin, vilka båda bidrar till min övervikt. Mirtrazepin skapar ett enormt sug efter mat när jag tagit den tabletten. Suget är svårt att hantera och mättnadskänslor saknas Har någon annan erfarenhet av detta? det bör rimligtvis göra den naturliga justeringen av matintag som eftersträvas med Keto-käk motverkas, eller tänker jag fel? /Spiff, hoppas minska 10+15 kg.