Jola

Medlem
 • Innehållsantal

  59
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

102 Utmärkt

Om Jola

 • Rank

Senaste besökare till profilen

198 profilvisningar
 1. Stickorna ligger var för sig i små förpackningar. Min mätare stämmer med all säkerhet, kanske kan diffa något men inte som med min förra som mätte helt galet högt jämt. Denna ska vara pålitlig och jag har tidigare testat mot andra mätare vilka gett samma resultat då. Läste nu en som hade haft 2.7 och mått helt bra. Så länge man har höga ketoner så är det helt lungt. Det jag tänkte var ifall någon visste om det kan vara negativt på lång sikt. Mäter som sagt väldigt ofta såna här värden.
 2. Fast jag behövde inte mat när jag mätte dessa värden. Hade ätit för 3 timmar sedan, lax med ghee. Jag var pigg och energifylld och mådde inte dåligt. Är bara nyfiken på om det är fler som uppmätt liknande värden. Eller om någon kan ha tankar kring det rent allmänt. Vad det kan bero Eller om det kan tolkas negativt på något sätt osv. Farligt är det inte så länge ketonerna är höga men kanske kan vara ett symtom på något annat.
 3. Ja, fast nu är ju mitt lågt. Under de "vanliga" värdena på keto.
 4. Hej! Vill kolla hur erat blodsocker brukar ligga? Jag mäter ofta värden som 3.3 eller 3.6. Ketonerna är stabilt över 1.5 så antar att hjärnan får sitt genom dessa men är det något annat som kan lida brist? Mår ju bra förutom att jag kan bli lite trött och yr ibland men det beror nog snarare på mitt låga blodtryck som jag alltid haft. När jag har så lågt som 3.3 har jag oftast ketoner över 4 trots att jag inte fastat eller så. Mäter i blod, äter keto-carnivore för tillfället.
 5. Jola

  Högt LDL

  Intressant! Som tur är har jag iallafall inte den genuppsättningen. Det tog också utan att jag frågat om det!
 6. Jag har 9.5 i total och är 26 år LDL 8.7. Inte ett vidare exempel precis men de flesta jag frågat om man utesluter läkare som jobbar enligt skolmedicin och ett par andra så har alla sagt att det är helt lugnt. Annika Dahlqvist skrev att det är positivt med högt LDL och på mitt inlägg bifogat nedan så var det många mycket hjälpsamma personer som skickade ett antal lugnande videos och länkar till information som talar emot att det skulle vara farligt. Hoppas det hjälper något. Blev också lite skrämd först men efter lite läsande och tittade inser jag att det kan ha många faktorer som läkning av en skadad kropp tex eller om du tränat dagen före provtagningen. Jag skulle ta bort allt socker dvs det du äter på helger då det stressar kroppen och driver på inflammation som däremot är en stor riskfaktor till hjärt-kärl sjukdomar. Äter man bra dvs rätt sorts fett och inga processade produkter så behöver man inte vara orolig eller göra några åtgärder vad jag fått till mig. Det är dock viktigt att se till att inte kosten består av bacon, fläsksvålar, vegetabiliska oljor eller massa fuskprodukter och sötningsmedel. Jag själv har relativt nyss börjat äta helt strikt ketogent utan avsteg på helger som jag också gjorde tidigare pga ett sockerberoende och jag tror man får hänga i lite längre för att värdena ska se bättre ut.
 7. Hej! Har gjort en del intressanta mätningar det senaste vid intag av frukt. Mitt blodsocker är normalt väldigt lågt 3.4 - 4.4 efter ca 4 månader på ketogen kost innan det var det uppemot 5-6 vid fasta. Nu har jag provat att lägga till en frukt då och då för att se hur det påverkar. Nu efter en måltid bestående av kött, champinjoner och ghee åt jag ett äpple som jag stekte i kokosolja mäter jag 4.4 i blodsocker en halvtimma efter intag, samma som mitt fastevärde imorse. Efter ännu en halvtimma mäter jag 3.9. Hur påverkar frukt egentligen BS för er andra, någon som provat själv? Kan jag ha mätt för sent efter intag? Och kan det vara negativt på något vis? Mår ju inte helt 100 vanligtvis så är chockad över att kroppen skulle hantera kolhydrater så effektivt. Har ätit rotfrukter och som sagt frukt det senaste för att se om det gör mig piggare och det påverkar inte min ketos något vidare heller. Håller mig visserligen under 20 g/ dag skulle jag tro. Ett högre kolhydratsintag gör mig mindre frusen och får mig piggare just nu konstigt nog, har varit tvärtom tidigare då jag behövt köra under 10 eller nollat intaget. Tankar kring vad det kan bero på? Kroppen har ju inga problem med att tillverka ketoner och använder dom gör jag då urinstickorna ej ger något utslag och värdena ligger mellan 0.7-2.5 (och jag då hade ätit ganska mycket frukt vid de lägsta resultatet). Borde alltså vara pigg då jag inte har svängande blodsocker och är i ganska stabil ketos. Trötthet kan ju såklart ha många orsaker men är intresserad av vad ni har för tankar om att det tycks hjälpa med ett ökat kolhydratsintag? Kan det vara så enkelt att det är pga att jag inte är ketoadapterad ännu? Kan tillägga att stryketräning går utmärkt och jag tycks inte ha svårt att använda mig av ketoner där men hjärnan tycks ha det svårare. Seretoninbrist? Många frågor men är svårt att hitta info för en som är amatör.
 8. Jola

  Högt LDL

  Tack snälla du. Vet att min kropp har mycket att göra just nu. Läker sig efter diverse födoämnesintoleranser samt en ganska lång tid av misshandel genom omedvetenhet och beroende. Börjar må bättre och det är väl det enda man ska lyssna på egentligen.
 9. Jola

  Högt LDL

  Kan ju lägga till att mitt blodsocker nästan alltid ligger under 4.5 och ketonerna pendlar men är stabila. Ett gott tecken tänker jag? Förstår inte vad jag skulle kunna göra fel. En fundering som troligtvis är helt fel är att jag tror att jag har brist på saltsyra. Kan detta medföra att fettsyrorna inte används och att C höjs? Vet att jag har brist och har igår börjar äta saltsyratabletter..
 10. Jola

  Högt LDL

  Hm okej. Nej nu när jag kommit med lite egenfunnen info till min läkare säger han att han håller med mig om att man inte behöver oroa sig om detta. Att han dock måste informera enligt skolmedecinen och att detta bara är en faktor till att man ska bli sjuk. Det är alltså bara du som sagt att det är katastrof och att jag förmodligen kommer att dö o förtid. Eftersom du säger att det var högt när du låg på 5 när du checkade dig så tror jag att det är du som har rätt skev bild av detta? Vad är ditt förslag förresten? Att jag går över till vanlig mat? På sockerdrift använder man mindre fettsyror samt skapar små LDL partiklar istället för stora. Får kolla min apo kvot men vet fortfarande inte hur en lösning skulle se ut om det visar sig vara "katastrof". Lever ju rätt, äter rätt?
 11. Jola

  Högt LDL

  Men herregud.. Jag vet det snälla du. Jag citerade vad Annika skrev när jag informerade henne vad min läkare hade skrivit till mig.
 12. Jola

  Högt LDL

  "Nej, ett högre LDL är en positiv prognosfaktor. Det finns ingen anledning för dig att äta statin.Fortsätt med LCHF!" Svaret från Annika när jag nämnde mina provsvar.
 13. Jola

  Högt LDL

  Vad menar du med FH? Total kolesterol var 9.5 på mätningen innan så nej det är LDL som ligger på 8.7. Har fått alla mina provsvar skickade via mejl.
 14. Jola

  Högt LDL

  Vad menar du med FH? Total kolesterol var 9.5 på mätningen innan så nej det är LDL som ligger på 8.7. Har fått alla mina provsvar skickade via mejl.
 15. Jola

  Högt LDL

  Enligt läkaren så här man inte gjort en uträkning utan mätt i blodet. Så isåfall ljuger han mig rätt upp i ansiktet. Vad gäller LDL och triglycerider så här Annika Dahlqvist nu skrivit på en annan sida att det inte är något som helst att oroa sig för och att jag ska fortsätta med LCHF. Troligen är de höga pga att jag har en pågående inflammation i kroppen av någon anledning. Histaminerna är ju ännu ett tecken på att något är fel. Jag tänker att jag ska fortsätta med kosten och utvärdera efter längre tid. 4 månader har jag ätit ketogent och det är inte mycket. Innan det lchf men var under den tiden inte helt insatt och drack alkohol och så vidare. Min kropp har varit sjuk länge så kanske bara är ett symtom av det. Har ju bara uteslutit de livsmedel som kom upp på Imu Pro testet i ca 1-2 månader så är ju inte säkert att det gett full effekt än heller.