Jump to content

Jola

Medlem
 • Posts

  95
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Jola last won the day on September 18

Jola had the most liked content!

Recent Profile Visitors

445 profile views

Jola's Achievements

Stammis

Stammis (3/7)

173

Reputation

 1. Tack. Tror tyvärr att mitt nervsystem är på spänn dygnet runt just nu så kan mycket väl vara orsaken. Frågan är bara om det är lämpligt att fortsätta med ketogen kost eller om jag ska lägga till lite kolhydrater. Känslan säger ketogent.
 2. Ja jag mäter blodketoner. Har en ketonix också men tycker den mäter konstiga värden. Ja, det är konstigt. Kanske har jag fortfarande höga insulinnivåer. Är rätt stabilt på under 4 nu på väldigt strikt kost.
 3. Kanske är en bidragande orsak att efter utmattningen har jag inte kunnat röra på mig i samma mängd. Kanske är så simpelt för mig! Dock så har ju min sambo samma mängd som innan.
 4. Jag går inte från en kolhydratsrik kost och jag äter väldigt mycket salt. Tar saltshots och dricker elektrolyter. Så borde inte vara det heller!
 5. Men blodsockret ligger alltid på jättelåga nivåer. Alltså varningshöga. 3.2-4.5 som Max.
 6. ^^ ja, fast han skriver ju i princip minska på protein och kolisar. Och jag vet vad jag gör. Håller mig 0 på kolhydrater och lagom mängd protein.
 7. Hej alla! En fundering jag haft de senaste åren är ifall stress kan göra det svårare för kroppen att vara i ketos. Det är iallafall våran upplevelse. Sedan jag blev utmattad har jag haft svårt att få upp och behålla en stadig ketos. Likadant är det för min sambo som blev utmattad några år efter mig. Är det någon som upplevt samma? Och vad är era tankar kring hur det isåfall biokemiskt kan komma sig?
 8. Jag har provat carnivore tidigare och fått samma resultat. Jag förstår att 2 veckor inte räcker. Men jag har varit clean keto längre än så som jag skrivit ovan. När jag får rusande puls, värkande kropp och får förvärrade symtom så är jag inte så sugen på att hålla i.. kroppen reagerar med stress och stress är knappast bra för autoimmuna sjukdomar heller. Jag vet att många säger att de blir hjälpa av carnivore, det är därför jag provat. Men det är inte hållbart att må så piss att jag hellre vill sluta existera helt. Kanske att det funkar i kombination med medicinen ovanstående rekommenderar.
 9. Tack för svar. Fick prova levaxin sist när jag tjatade mig till det men det hjälpte inte. Ska fråga om detta.
 10. Hej! Jag är utom egen räddning just nu så jag tänkte att ni kanske kunde ge mig lite råd. Jag är så trött så att jag inte klarar av att hålla ögonen öppna ibland, det går inte att tänka på att göra något efter jobbet och jag orkar inte umgås med någon. Symtomen är många, bland annat hög puls, yrsel till tusan, värk i kroppen, torr, tappar hår osv osv. Så här har jag haft det länge nu, kanske 5 år. "Alla" värden är bra förutom lite antikroppar mot sköldkörteln. Tilläggas ska att jag ätit LCHF mer eller mindre i ca 7 år nu med avsteg pga beroende i längre perioder. Så därför är jag säker på att det är sköldkörteln trots så kallade bra provsvar. Mina antikroppar ligger på 40 och referensvärdena är 60 här där jag bor. I en annan kommun är dom 25. Jag har nu provat carnivore i 2 veckor med lite frukt på kvällen för att slippa de värsta symtomen tänkte jag. Men icke. Det blev som det har blivit det senaste med för strikt kost - helt lamslagen av trötthet samtidigt som jag är superstressad inombords, känner mig sämre på alla plan. Käkspänningar, nervös, ångest. Varför blir det så här? I början med keto mådde jag på topp. Pallar min kropp inte med ketos just nu? Samtidigt ska ju denna kost vara bra mot sköldkörtelsymtomen. I sommar har jag ätit liberal lchf men det funkar inte riktigt för mig heller då det alltid övergår i beroende istället. Slutar alltid i att min hjärna blir besatt av kolhydraterna och jag kan inte tänka ordentligt på för mycket kolisar. Så. Jag är i ett dilemma. Jag är 29 år, kvinna, 160 cm och väger 65. Vad hade ni gjort?
 11. Hårmineralanalys. Är inte samma sak som att ha obefintlig mängd i blodet alltså. Det kan vara normala värden på blodprov med brister i HMA. Funktionsmedicin inte vanlig sjukvård.
 12. Hade nästan ingen förekomst alls enligt HMA:n. Har börjat ta tillskott och äta mycket zucchini osv. Måste börja försiktigt så jag får klump i halsen när jag tar för mycket av det. Trodde jag skulle behöva ringa 112 när jag tog en hel tablett en dag dvs 90 mg plus åt en massa grönsaker med kalium i. Är ju histamint så kan bero på det. Har också börjat lite försiktigt med jod trots att jag inte tål det. Ytterst försiktigt dock då det kan trigga Hashimotos. Får se om det blir balans och om jag slutar kissa ut alla mineraler när jag får mer balans i elektrolyterna.
 13. Min HMA har kommit tillbaka och den visar akut brist på kalium. Hade i princip ingen förekomst av det. Som jag skrev ovan så kissar jag väldigt mycket och ofta så förmodligen kissar jag ut mina elektrolyter, men varför? Den visade även på låga nivåer av natrium men jag saltar oerhört mycket, min sambo kan inte ens äta maten på min tallrik då jag har extremt saltsug jämt och översaltar min mat oftast. (Himalayasalt) Kan det vara så att pga min kaliumbrist så försöker kroppen balansera upp förhållandena mellan elektrolyterna genom att släppa NA, då kalium ska vara dubbelt så mycket i förhållande till natrium? Sen visar den på låg sköldkörtelnivå och labresultaten från VC visar att jag har antikroppar TPO-ak, dock låga (39). Men har också ätit en antiinflammatorisk kost under lång tid.
 14. Har inte heller någon brist på DAO. Dock har jag problem med histaminer och förmodligen pga candida, tungmetaller eller läckande tarm. Har gjort imu pro analyser som bekräftar mina födoämnesintoleranser (igG). Vad det ser ut så äter jag inget innehållande tyramin och har inte gjort på väldigt länge, iallafall enligt den listan
×
×
 • Create New...