Kia V.

Medlem
  • Innehållsantal

    20
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

66 Utmärkt

Om Kia V.

  • Rank

Contact Methods

  • Website URL
    www.ettsockerfrittlivblog.nu

Profile Information

  • Gender
    Female

Senaste besökare till profilen

490 profilvisningar
  1. Ja jag har flera intoleranser och en allergi, den mot mjölk. Jag har märkt att ekologiskt fläskkött fungerar ok men gräsbetes är bäst. Av konventionellt uppfödda grisar får jag smärtor i händerna och vid stort intag även i alla leder i kroppen. Jag fick förklarat för mig av en fd slaktare att om man är känslig kan man inte äta griskött pga att det liknar vårt eget och allt grisen ätit tas upp av våra kroppar. Fettet är tydligen värst. Men får grisarna äta deras naturliga mat mår jag toppen. Jag ska säga att jag äter bara ekologiskt bacon utan socker och så lite tillsatser jag kan hitta ex Tulips ekologiska. Och jag äter det max en gång i veckan. Jag reagerar på samma vis med smärta i händerna även på alla nötter som jag inte groddar före jag äter dem. Eksem hade jag i 20 år... Till slut sa en läkare (som hatade katter) att jag hade ringorm. Fick salva och efter en vecka var 20 års plåga till enda. Mjölkallergi märks ofta genom olika hudåkommor vad jag läst mig till. Säkraste sättet att veta är att göra en sk provokation, dvs utesluta och sen äta och se vad som händer. Jag skrev om min mjölkallergi på min blogg www.ettsockerfrittliv.nu om du vill läsa mer. Hoppas du hittar en lösning på sonen eksem. Det är verkligen inte kul. Kram! Kia
  2. Precis så sa min man! Jag ser det som en sällan produkt pga priset. Jag håller med dig Borje.. varför äta en look alike produkt om man nu kan äta den äkta?! Förutom oss allergiker då... Tror ingen i detta forum tror på Livsmedelsverket... Själv använder jag talg som jag renderar själv, olivolja, virgin kokosolja, mct olja (prova som bas för egen majonnäs ?) ekologiskt baconfett, som mina fettkällor pga min mjölkallergi.
  3. För mig som är mjölkallergiker är denna produkt helt underbar! Mjölkallergin upptäckte jag i vuxen ålder men har haft den hela livet. Jag dolde den i många år med mitt sockerberoende och att äta lite hela tiden. Att må kasst blev vardag. Det finns inte så många alternativ för oss som är allergiska mot ALLA mjölkprodukter (nej jag tål inte heller ghee). Jag skrev om det i flera inlägg på min blogg om någon är intresserad... https://ettsockerfrittlivblog.wordpress.com/2017/11/08/acceptera-mjolkallergi/ Styrkekramar! Kia
  4. Hej Bokmalen! Jag har själv sjukdomen sockerberoende och vet att det inte är något att leka med. Jag fick också diagnosen hetsätningsstörning men den försvann faktiskt helt när jag blev abstinent dvs uteslöt socker, mjöl, alkohol, sötningsmedel och allt annat som min kropp behandlar som en drog. Har man en beroendeproblematik är det svårt att lösa sina problem själv. Jag började med LCHF 2011 och till en början gick bra dvs jag gick ned i vikt vilket var mitt mål då. Men problemet är aldrig egentligen vikten... problemet är att om man äter (eller ägnar sig åt andra utlopp för beroendesjukdomen) det som är beroendeframkallande kommer man aldrig att få lugn, besattheten består och tar gärna nya uttryck. Vikten blev en symbol för mig, något jag tror mig kunna kontrollera, något som jag kan klamra mig fast vid. Men min kropp behandlar socker som vilken drog som helst. Så för att leva i tillfrisknande var jag tvungen att ta bort allt drogande. Och för mig var det avgörande att sluta fokusera på vikten och börja fokusera på att må bra, ta hjälp av en 12 stegsgemenskap (FAA och OA finns i Sverige) och välja att leva i tillfrisknande en dag i taget. Maten är bara 10% av sjukdomen resten är beteende, tankar och känslohantering. Jag undrar också hur länge har du varit abstinent? Har du fortfarande abstinensbesvär? Snälla sluta med fasta och dylikt. Det göder bara sjukdomen. IAF blev mitt sockerberoende klart sämre av det året jag fastade. Tillfriskanandet är en dag i taget men räkna med mellan 3-5 år för fysiskt, mentalt och andligt tillfrisknande. Är man sockerberoende har man drogat bort det mesta av känslor och jobbiga tankar. När drogen försvinner är man kvar med allt det jobbiga som man kan lära sig hantera genom 12 stegsarbete. LCHF är en diet jag tror på för de som har skadligt bruk eller är sk normisar. Det normaliserar blodsockret, skapar mättnad, mm men som sockerberoende kan vi inte gå på dieter. Det ger oss tillåtelse att sluta gå på diet. För mig behövdes ett helhetsgrepp med artegen mat, planering, gemenskap med andra i samma situation, 12 stegsarbete, kunskap, mfl. Jag skriver om min resa på min blogg www.ettsockerfrittliv.nu Önskar dig all lycka till! Kia V.
  5. Hej alla! Senaste veckan fastnade jag framför South Park. Ett avsnitt som heter Gluten Free Ebola. Jag skrattade så tårarna rann och slutklämmen var att kostpyramiden var upp och ned... Ett måste se för alla oss LCHFare. Länk till programmet: http://southparkzone.blogspot.com/2014/10/gluten-free-ebola.html?m=1 Hälsar! Kia från ettsockerfittliv.nu
  6. Tack för att du la ut länkarna! Den första är OA och den andra FAA. Båda två 12 stegsgrupper som hjälpt många inklusive mig själv. Många städer har livemöten. Och båda grupperna har telefonmöten man kan ringa in på varje dag. Styrkekramar! ?? Kia, beroende medlem i FAA
  7. För mig är sockerberoende en isolerande sjukdom. Jag hade försökt många gånger klara det själv med samma hemskare resultat. Sen gick jag med i FAA och tog hjälp av experter. Nu är jag aldrig ensam. Mitt råd är att prova att ringa in antingen på FAA eller OA. Det är gratis och där förstår alla andra det man själv går igenom. Gemenskapen har hållit mig "nykter" i över 1,5 år. Kram! Kia från ettsockerfrittliv.nu
  8. Hej! Jag var i samma sits som du och jag valde att köra Jonas Coltings metod. Det fungerade bra för mig. Jag startade med 9 min promenad och 1 min jogg x 2 dvs 20 minuter per gång och 3 gånger i veckan. Detta startade jag i maj och i slutet av september sprang jag Lidingö tjejlopp på en mil! Man fortsätter att öka en minut varje vecka, tills man springer 20 minuter i sträck efter 10 veckor. Inga skador eller problem trots att jag har olika långa ben och aldrig sprungit i vuxen ålder. Lycka till! Kia från ettsockerfrittliv.nu
  9. Hej! Jag heter Kia och jag är sockerberoende. Det betyder att jag gömmer, smyger och ljuger med socker och kolhydratrika födoämnen. Jag började med LCHF 2011 men fick mååånga återfall i sockret fram tills 2 november 2015. Sen dess har jag varit sk abstinent från beroendeframkallande mat och dryck. I mars i år startade jag en blogg för att berätta om min resa i tillfrisknande. Kanske kan du hitta något där som kan hjälpa dig?! Ettsockerfrittliv.nu Styrkekramar! Kia, sockerberoende.
  10. Ja tyvärr finns socker i nästan alla livsmedel med en innehållsförteckning. Det finns ju runt 50 olika namn för socker bla kan ord som stärkelse innebära rent socker. Enklast för mig är att äta så ren mat som möjligt dvs helt utan tillsatser eller några ingredienser. Glad sockerfri påsk! Kia, sockerberoende och matmissbrukare
  11. Hej! Tråkigt att höra att du får kämpa med sötsuget. Men jag känner igen mig. Det tog mig mååånga år av återfall i sockret, trots LCHF, innan jag till slut fick inse att jag VAR sockerberoende. Det var ändå en lättnad att veta att jag har en sjukdom och att hjälp finns. För att hjälpa andra har jag startat en blogg, kolla gärna den (länk finns på min profilsida) så kanske du kan få några svar. Om du ljuger, smyger och gömmer då ligger man i riskzonen att vara beroende. Mitt liv är så mycket bättre idag utan besatthet, skam, frustration och hjärndimma. Styrkekramar till dig som kämpar! Kia V.
  12. Nu blev det knasigt här... förlåt! Duplicerat svar. Det jag tänkte svara var till Lalas och er andra som tycker det är intressant. Tack för att du tog dig tid att titta in på bloggen. Jag förstår att det är mycket att ta in. De flesta kommer inte till slutsatsen om sockerberoende tills det att man är på botten. Jag kunde i många år klara av periodandet. Allt från fakir till ketonmätning och liberalt bakande och mångder av 100% choklad. Jodå det går att överäta det med. Men en dag hamnade jag ätandes ur soporna en kaka jag bakat till andra. Det blev droppen. Och då sökte jag hjälp både inom FAA och hos en sockerterapeut. Där kände jag för första gången att jag inte var ensam och att jag blev helt och hållet accepterad. Jag var inte konstig eller viljesvag utan jag var beroende och matmissbrukare. Bloggen startade jag för att jag vill att andra ska se att det finns ett sätt ur besattheten, kontrollförlusten, ilskan och hopplösheten. Jag hoppas att du kommer finna din väg. Styrkekramar! Kia
  13. Hej sockerråtta! Jag känner verkligen igen mig i dina funderingar. Är jag beroende eller inte? I mitt fall gjorde jag en s.k. SUGAR ADDIS för att få svart på vitt om jag var det eller ej. Jag blev faktiskt lättad av att inse att jag haft ett fullt utvecklat sockerberoende redan vid 15 års ålder. Det förklarade varför jag alltid betett mig så konstigt med mat. Det förklarar också varför den hetsätningsdiagnos jag fått av Sveriges främsta expert och tillika professor inte kunde förklara min besatthet, ljugande, smygande, gömmande, isolerande kopplat till mat och dryck. Jag började med LCHF mars 2011 men hamnade snabbt i allt möjligt bakande så min besatthet bara fortsatte. Jag blev abstinent från beroendeframkallande mat och dryck den 2 november 2015. Tack vare gemenskapen i FAA (www.faa.se) har jag lyckats få ett fungerande liv. Idag äter jag någon blandning av paleo och LCHF utan att ha problem med varesig överätning eller hetsätning. Nu har jag börjat blogga om min resa i tillfrisknande från sockerberoende för att hjälpa andra matmissbrukare. Det finns ett liv i frihet, utan besatthet och konflikter med sig själv och andra. Det finns ett liv i sinnesro. Det vet jag för att jag har äntligen vid 40 års ålder upptäckt det. Och nu vill jag inspirera andra. Styrkekramar! Kia https://ettsockerfrittlivblog.wordpress.com
  14. Kia V.

    Stadstips

    Jag vill tipsa om Blackstone restaurang som finns både i Falun och nyöppnad i Borlänge. Man väljer kött eller fisk som man tillagar på en egen het sten. Massa feta röror att välja på. Toppenställe även för mig som sockberoende. Styrkekramar! Kia
  15. Stort grattis Ingela! Vilken inspirerande historia. Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter. Tillsammans är vi starka. Kram! Kia https://ettsockerfrittlivblog.wordpress.com