Jump to content

nildan1

Medlem
 • Posts

  5
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by nildan1

 1. Tack. Så kan det absolut vara. Har varit trött länge, men att det varit sämre än vanligt på sistone kan ju verkligen bero på blindtarmen. Kanske även illamåendet jag känt av men kopplat till magnesiumtillskotten...
 2. Självklart! Fick ett litet bakslag några dagar senare, blindtarmsinflammation...men nu är blindtarmen borta och jag är på benen igen Blev dock väldigt trött under ett antal dagar efteråt. Antar att kroppen blev rejält stressad av några inte särskilt roliga dygn med väldigt lite mat och sömn, toppat med en operation Så jag har inte hunnit utvärdera något än, men testar just nu en kombination av 16:8, glycin, äta mer, öka kolhydraterna något samt försöka stressa mindre och meditera mer. Mer kolhydrater efter att ha läst lite i Primal/Paleo-sammanhang kring trötthet och adrenal fatigue. Räknade också kalorier några dagar och märkte dels att jag äter mindre än jag tror, dels mer strikt LCHF. Något som jag märkt tydligare efter operationen är trötthet i ögonen, att jag liksom har svårt att fokusera. Kan det vara en ledtråd?
 3. Tack för alla svar, blir glad av allt engagemang här! @MariaF Stress kan säkert vara en större faktor än jag tror. Jag försöker meditera lite (5 min per dag). Yoga vore nog också bra. Dricker knappt något koffein, bara kaffe nån gång ibland. Inga barn, och gnisslar inte tänder vad jag vet. Jag brukar träna styrka (Primal Blueprint), men har dragit ner rejält på det sen ett tag för att jag upplever att det gör mig ännu tröttare dagen efter. Kan det tyda på något tro? @Xiro Tack för receptet, ska prova! Feta såser är oftast creme fraiche-baserade, men även bearnaisesås eller bara kryddsmör (smidigt att ha i frysen till matlådor). Går nog i "filefällan" rätt ofta, eller köttfärs, men äter också t.ex. hel kyckling ibland (inkl buljong på benen). Intressant med Warrior Diet! Är det en bra ide tror ni, när man som jag behöver se till att äta tillräckligt (är som sagt smal naturligt, har alltid varit det, och får anstränga mig för att lägga på mig). Det är också en av anledningarna till att jag äter mellanmål och nötter ganska ofta. Begränsar alltså inte kalorier, skulle nog snarare behöva räkna kalorier för att få i mig mer. Intressant att du nämner kallduschar också, det har jag läst om och funderat på tidigare – men innan det blir varmare ute vete tusan... @iAnna Sinoclear, bra tips! Har tagit det en gång vid akut bihåleinflammation, ska nog testa det nu också. @Kattuggla Bra tips, det är nog läge att försöka testa sömnen. Har tidigare provat Sleep Cycle på mobilen, men känt mig osäker på tillförlitligheten. Någon som har erfarenheter? Mejerier...kan det påverka trötthet också?
 4. Tack för tankar och frågor Är 30 år, man och betydligt tröttare än mina jämngamla vänner Skönt att höra att lipiderna är OK. Sömnhygienen är hyfsad, blåfilter på dator/mobil, brukar släcka ner, mörkläggningsgardin osv. Kan såklart bli bättre på att lägga mig tidigt, men snittar nog 7,5 h per natt och somnar som sagt lätt. Ingen apné vad jag vet, däremot pratar jag i sömnen en del. Inte värre än att flickvännen inte störs av det, men dock. Har ätit kefir i flera år, men inga av de andra bihålekurerna. Berätta gärna mer! Potatismjöl? Äter typiskt två ägg, kefir (hemmagjord) eller yoghurt (köpt), ost och ibland makrill i tomatsås till frukost och ägg/kött/fisk/fågel med grönsaker och feta såser till lunch och middag. Exempelvis idag: kyckling med rotfrukter, sallad och kryddsmör till lunch, tacofärs med sallad, riven ost, créme fraiche mm till middag. Försöker köpa gräsbetat och få in lite lever och koka buljong då och då. En del nötter som mellanmål. Tar tillskott av D-vitamin, Omega-3 och magnesium (på huden). Nasonex för bihålorna, i övrigt inga mediciner.
 5. Hej! Ny på forumet, men på LCHF/Paleo sen ca fem år. Alltid varit smal (snarare velat gå upp i vikt) och äter LCHF mest för magens skull och "av övertygelse". Har dock stött på problem och vill gärna ha input från er som är insatta. För 3-4 år sedan började jag uppleva att jag blev tröttare, och det senaste året har det eskalerat – till stundtals enorm trötthet, sämre koncentration, sämre minne och "hjärndimma". Har också känt av viss yrsel ibland och känt mig "ur gängorna" på morgonen. Har flera gånger sökt till vården för detta, men alla prover har varit normala och man har inte hittat någon anledning till tröttheten, utom möjligen en låggradig inflammation i bihålorna som jag också dragits med länge (CT visade nyligen viss svullnad i slemhinnorna, sedan dess tar jag Nasonex). Det enda avvikande som kommit fram vid blodprover är förhöjda blodfetter. Vid senaste hälsokontrollen i jobbet sa läkaren att han tyckte att jag borde medicineras för detta och "radikalt lägga om kosten". Mina värden har sett ut såhär: februari 2016: kolesterol 6,94 – triglycerider 2,61 – HDL 2,12 – LDL 3,62 – TC/HDL 3,3 november 2016 (ej fastande): kolesterol 5,4 – triglycerider - – HDL 2,0 – LDL 3,2 – TC/HDL 2,7 mars 2017: kolesterol 6,42 – triglycerider 0,73 – HDL 1,57 – LDL 4,51 – TC/HDL 4,1 Mina egna uppslag har främst varit: Bihålorna? Nånting gör att kroppen inte lyckas bli av med inflammationen. Har inte regelrätta bihåleinflammationer, men en diffus smärta och "trötthet" kring kinderna och pannan. Tänker (lekmannamässigt) att en långvarig inflammation, om än lindrig, kan trötta ut kroppen – alternativt tvärtom, att kroppen inte orkar läka ut det på grund av något annat. Magnesiumbrist? Symptombilden verkar stämma rätt bra. Har försökt med tillskott, men inte lyckats ta det i några längre perioder eftersom alla sorter jag provat gjort mig illamående efter ett tag. Provar nu magnesiumolja på huden, men vet inte om jag får tillräckligt den vägen. Stress? Troligen en bidragande faktor. Jag har ett ganska krävande jobb och höga krav på mig själv, men jag har upplevt tröttheten både i lugna och stressiga perioder. Framförallt känns det som att tröttheten orsakar stress och inte tvärtom. Dålig sömn? Somnar utan problem och tycker att jag sover bra, men känner mig aldrig utvilad när jag vaknar. Energibrist? Är lång och smal, har alltid haft svårt att gå upp i vikt. Har dock försökt äta mer i perioder (mer fett), utan påverkan på tröttheten. För lite kolhydrater? Har också testat att öka på kolhydraterna med mer rotfrukter och lite frukt, men inte känt någon förbättring, utan snarare att magen protesterar. Förbiser jag någonting? Vad säger ni om blodfetterna, borde jag oroa mig för detta? Tacksam för alla uppslag
×
×
 • Create New...