Jump to content

Kita 202

Medlem
 • Posts

  185
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Kita 202

 1. jag äter inte frukt, har inte gjort på många år. Undantaget är ett par viktoriaplommon varje sommar.
 2. Jag plockar nässlor, men inte för att äta utan för att göra nässelvatten. Världens näst bästa gödningsmedel för grönsakslanden. Allra bäst är ju täckodling med gräsklipp men där vi bor nu finns det gott om sniglar som jag inte vill ha in i odlingen. jag har snigelkanter runt hela och hoppas att dom inte kan krypa upp och ner...
 3. Men jösses så söta. Ren livsglädje
 4. vad bra, då ska det inte vara några problem. Tack
 5. gäller det bara av senare tillverkning? Jag har några påsar som blivit liggande med utgångsdatum sent i år, kan jag använda dom tro?
 6. Såvitt jag har läst mig till har Naiman två olika nivåer: 1. Grundnivå= ät 1,5g P x din målvikt + lika många g F + max 20g kh. ex. om målvikten är 70kg: 105g P + 105g F + 20g kh. 2."Bränna fett" nivå= ät 2,5g P x din målvikt + hälften i g av F+kh tillsammans. ex. om målvikten är 70kg: 175g P + 67g F + 20g kh
 7. Jag tror att DD kommer lägga upp en egen avdelning för P:E med den info och recept som inte är gemensamt med LCHF.
 8. eller hoppa över om du inte gillar det
 9. Min tanke är att med sugrör så landar ju vätskan långt bak i munnen och man sväljer direkt. Då borde tänderna klara sig bra. Talade med min tandläkare om det och han höll med.
 10. Jag brukar hälla upp en kanna med lagom mycket vatten som brukar gå åt under dagen, ca 1,5 liter. Blandar i 3g askorbinsyra + 1,5g bikarbonat. Den sura syran blir till färskt askorbat och således både godare och snällare mot magen. Därmed blir det ju också en jämn tillförsel under dagen.
 11. Hmmm.... jag "skiter" i veganerna och äter glatt mitt kött i alla fall. Det viktiga är djuren har haft det bra innan de hamnar på min tallrik. Där finns väl ännu en del övrigt att önska tyvärr... men det jobbas på den sidan också. Vi har tidigare haft gård med djur slakt hemma till husbehov. Inga problem att äta köttet i vetskap om att de hade haft det bra under tiden de bott hos oss.
 12. Och hur har de tänkt att vi ska kunna gödsla odlingsjorden tro? Konstgödsel....??? Nej, fram för ett vettigt kretslopp. Våra jordar behöver naturlig gödsel från gräsbetande djur. Jag håller definitivt med om att djurfabrikerna ska bort. Man ska inte ha flera djur än att de alla har ett namn - inte bara nummer.
 13. Jag klickar sen länge alltid på pricken.
 14. Du får se det som en träning för högerarmen
 15. jag har en sån här, funkar jättebra. Enkel att använda och lätt att diska. https://www.youtube.com/watch?v=tWbEuWy3C6A&t=29s edit: den här filmen visar bättre de olika möjligheterna https://www.youtube.com/watch?v=7gorWlpQVks&t=99s
 16. Åh du milde tid så fina!! Jag älskar kossor
 17. Parkslide... hur tokigt det än låter så kan jag rekommendera att äta den;) Blev idag bjuden på en jättegod paj, trodde det var rabarberpaj - men nej - den var gjord på parkslide. Stjälkarna användes precis som rabarbern. "If you can´t beat them - join them"
 18. Mmm... smakar som den filibunke mamma gjorde och satte i källaren somrarna igenom. Fast på den tiden öste man på en massa socker....
 19. hmm.. nu är du dig lik igen, bara en massa länkar hela tiden....
 20. låter som magsjuka..
 21. Om strömmen går och inte beräknas komma tillbaks i rimlig tid är det dags att laga till det som finns där för att sedan konservera i burkar. Har man inga riktiga konserveringsburkar med gummiring (finns att köpa i olika storlekar men är ganska dyra), då går det bra med sparade glasburkar med skruvade plåtlock. Hmmm... ovanstående är lätt för mig att säga - som har vedspis... svårare annars förstås när man är strömlös. Steg ett är alltså - installera en vedspis
 22. känner igen det där när suget sätter in och jag är ensam hemma. Det ingen ser har inte hänt - själv blundar jag i de lägena. Så förbaskat dumt!!
 23. hmm... min spontana tanke är att du ska låta bli choklad och skräpmat så mår du bra.Varför plåga sig med sånt när din kropp uppenbarligen inte vill ha det??
 24. Min ICA Maxi har både talg och ister i mejeriets matfettshylla. Ankfett har jag däremot inte sett till.
×
×
 • Create New...