Gå till innehåll

Rinkan

Medlem
  • Innehållsantal

    3
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Rinkan

  1. Vad är bättre och vad är sämre? Som det sägs i några kommentarer i tråden är ett högt kolesterol bra för äldre kvinnor. Men hur högt? Det är inte lätt att stå emot "vetenskapen" när man själv har höga värden. Jag har valt att vägra statiner ? (än så länge ?)
  2. Tack snälla ni för informationen. När jag ser på videon med Ralf Sundberg verkar det ju snarare som om jag ska vara glad för mitt höga LDL ?. Jag har läst mycket om kolesterol men inte hittat någon som haft lika högt värde som jag, så tack Edit för att du delade med dig av dina värden. Nu är jag ännu mer styrkt i mitt beslut att inte ta statiner ?
  3. Jag är kvinna 66 år normalviktig och har ätit LCHF ca 5år. Mår mycket bra. Nu har jag varit och kollat mina blodvärden och alla värden är "mycket bra" utom kolesterolvärdet som är "mycket högt". Mina värden: kolesterol 10.3 HDL 2,5 LDL 7,4 trig 0,8. Blodtryck 120/80. Läkaren vill absolut att jag ska ta kolesterolsänkande mediciner. När jag ifrågasätter det bl.a pga vänners dåliga erfarenheter menar han på att dagens mediciner är mycket bättre med färre biverkningar. Vi har hjärt/kärlproblem i familjen. Behöver jag vara orolig? Kan jag göra något för att sänka kolesterolet utan mediciner? Vågar jag gå emot läkarens rekommendationer? Är det någon som har erfarenhet av lika höga värden som vågat/orkat stå emot läkarnas råd.
×
×
  • Skapa nytt...