Jump to content

Sano

Medlem
 • Posts

  4
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Sano

 1. Sano

  Fasteinsulin

  Jag har inte diabetes, HbA1c är 37. Vidare har jag svårt att se att jag skulle vara insulinresistent eller ha insulinomi då jag har klarat mina första vecka med min variant av 5:2 och 1:23 fasta med huvud fokus på att se till att jag får protein och har lite fokus på fett (siktar på runt 60 E%). Totalt skall måltiderna ligga i intervallet 500-1000 kcal, resten får tas från mitt kroppsfett. Min variant av 5:2 innebär total fasta i två dagar (må ti) och resterande 5 dagar måltid under en timme och utan mat följande 23 timmar. Nej, jag blir inte speciellt hungrig, kanske lite innan jag skall äta men jag tar gärna en promenad med hunden innan matdags. Working up an appetite :-) som sagt jag är bara intresserad av ett referensvärde för fasteinsulin så jag kan se om det förändras av min intermittanta fasta.
 2. Sano

  Fasteinsulin

  Tack igen. som jag sa initialt så blev jag inspirerad av Ted Naimans föredrag och intervjun som Andreas senare gjorde. C-peptid må vara intressant för att se om man är insulinresistent vilket jag med stor sannolikhet inte är (jag äter en gång om dagen). Det jag är nyfiken på är vad mitt fasteinsulin är för det är ju från den nivån som ökningen sker när man äter. Egentligen är det inte så viktigt, jag är bara nyfiken. Ted sa väl att man borde ligga under 5 men helst runt 2-3. Om det inte har någon betydelse vad fasteinsulinet är varför ta upp det? jag skall kolla dom andra labben du nämnde så får vi se hur det går.
 3. Sano

  Fasteinsulin

  Tack Zepp. vet du varför testerna är så strikt reglerade med remiss krav? Är det samma regler i resten av Europa? Jag såg att Annika D hade testat detta för ett antal år sen, ok hon är läkare och kan skriva remiss själv. Menar du att det fasteinsulin värde som hon fick var värdelöst pga halveringstiden?
 4. Sano

  Fasteinsulin

  Jag blev inspirerad av Ted Naimans föreläsning och Andreas intervju med honom. Är det någon mer som blivit det? jag har svårt att hitta något lab som mäter fasteinsulin och skulle gärna vilja ha tips. Vill undvika att tjafsa med läkare då jag inte är sjuk utan bara vill ha ett referensvärde.
×
×
 • Create New...