styloo

Medlem
 • Innehållsantal

  41
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

68 Utmärkt

Om styloo

 • Rank

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. Vad pinsam han var. Avsluta med att "man måste gå hungrig för att gå ned i vikt".
 2. Nya mätningar...

  Tankarna jag har är att: 1) det är helt OK att får ett högre kolesterol 2) men, det är lite oroande för mig att HDL inte ökar utan endast LDL Jag har nästan en fördubbling av LDL på tre år medan HDL är typ samma. Betyder det att jag har dragit på mig massa små täta LDL pga dieten? Jag får inte ihop det.
 3. Nya mätningar...

  2009 var mitt Apolipoprotein B 0.84 Så både Apo-B och LDL ökar för mig på LCHF. Det känns ju mindre kul.
 4. Nya mätningar...

  Tråkigt dock att kvoterna hittills försämrats med dieten. Hoppas den trenden vänder framöver.
 5. Nya mätningar...

  Tre mätningar. Började LCHF 2017-02-10. Kommentarer? Indata: Man, 43år, 181cm,73kg Gått ned 8kg senaste året
 6. http://www.umeaperformance.se/sport-science-lab/
 7. Såg att man kan göra DEXA i stan där jag bor nu för ca 1500kr. Kanske ska slå till på en sån.
 8. Typiskt att det inte ska gå lita på tekniken. Gjorde en kaliper för ett år sen där jag fick 21% kroppsfett. Antar att jag då behöver det en gång till då.. =/
 9. Vilken andel kroppsfett man landar på när man nått sin "LCHF"-vikt? Dvs, när viktnedgången planat ut? Hur smalt kan det nya normala vara på LCHF? Jag känner ingen annan på LCHF. =) Ni som vill får gärna dela med er av er historia. Jag själv, längd 181cm: Start: Feb 2017, 81kg, 21%kroppsfett Nu: Nov 2017, 72kg, 12% kroppsfett (tror jag stannat i min nedgång) PS! Ingen exakt vetenskap, mäter med en personvåg Beurer 750.
 10. Man kan hitta det mesta på nätet! Forskningen på hjärt-lungfonden.se har även "funnit" en del intressanta fynd: https://www.hjart-lungfonden.se/Sjukdomar/Halsa/Hogt-kolesterol/Riskfaktorer-hogt-kolesterol/ "Däremot har det visat sig att mättat fett skadar kolesterolbalansen och ökar det onda LDL-kolesterolet i blodet. Därför är rekommendationerna i dag att minska på det mättade fettet."
 11. ALAT upp, Bilirubin ned

  FYI . ALATen är nere på 0,4 igen =)
 12. Jag har återkommande uppblåssade urologiska besvär, troligen någon form av kronisk prostatit (haft i 10 år). Lämnade urin och blod, då mätte de urinketonerna.
 13. Och i så fall, hur hanterade ni detta? Var på en koll förra veckan och läkaren gick i taket för att jag hade urinketonervärde på 5,0 (på eftermiddagen). Läkaren började säga att jag var dehydrerad och inte drack tillräckligt trots att jag dricker rätt mycket (minst 2l per dag). Jag försökte förklara ketogen kost men kom ingen vart. Har ni några liknande erfa och hur hanterade ni det?
 14. Kokosolja äter jag varje dag kl10. =)
 15. Har inte varit sjuk nyligen. Har ett par värden som jag typ alltid legat i låga normalspannet med. Tex Hemoglobin, EPK, EVF, LPK och Järn. Fick nu besked om att jag även låg lågt i MCHC.