Jump to content

Betty72

Medlem
 • Posts

  9
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

437 profile views

Betty72's Achievements

Nyanländ

Nyanländ (1/7)

34

Reputation

 1. https://www.gp.se/livsstil/konsument/eu-rapport-ät-så-lite-tillsatt-socker-som-möjligt-1.53072056
 2. Vi har alltid Garant Proteinbröd hemma. Den har ungefär 3,5g kolhydrater per skiva och liknar typ en kompakt mörkt rågbröd. Den är tyvärr inte glutenfritt och ingredienserna kanske ganska processade. Jag äter inte den själv eftersom jag mår bäst utan bröd men i en familj med 4 andra personer där man försöker håller hela familjen till LCHF så måste man har någon typ av bröd hemma så att barnen kan ta en snabb macka den gången det behövs. För mig är det viktigt att vardagen funkar och jag har inte tid att baka LCHF bröd mer än någon gång då och då. Hoppas verkligen att du hittar något som funkar för dig i just din situation så att du orkar med.
 3. Betty72

  Dubbel cream

  https://arlaunika.se/products/gradde-50 Verkar som Arla har double cream i sitt sortiment, producerade i Danmark...
 4. Betty72

  Dubbel cream

  Double cream har 48% fetthalt tror jag. Jag har aldrig hittat den i Sverige heller. Mycket godare än vanlig 40% vispgrädde Men ska det vara riktiga grejer så är det clotted cream som gäller , den har typ 60% fetthalt och är ljuvligt gott. Här finns ett annat gammalt tråd om grädde https://forum.kostdoktorn.se/topic/5275-extra-tjock-vispgrädde-i-storbritannien/
 5. Jag fick ett njurstensanfall under hösten 2015. Hade mycket ont, var kallsvettig, var extremt kissnödig varannan minut (men kunde knappt får ut något), jag kräktes, svimmade, mm och åkte in med ambulans. Fick smärtstillande och efter många timmars väntan (under vilket jag först mådde mycket dåligt men sen blev det bättre) konstaterade dom att jag hade haft en sten som hade kommit ut (dom hittade spår av blod i urinen). Åkte hem med recept på smärtstillande (ifall det skulle händer igen) och fick en tid för röntgen vid senare tidpunkt. Vid röntgen så konstaterades att det inte fanns fler stenar. Jag fick inga särskilda kostråd utöver att man ska se till att dricka ordentligt med vatten. Jag har inte fått fler anfall sedan dess och jag äter LCHF sedan hösten 2016 (och har gått ner 20 kg).
 6. Jag har en ugn med ångfunktion. Upptäckte häromdagen att man kan göra clotted cream i den. (Ångfunktion = mycket exakt temperatur vilket är viktigt för ett bra result) 1 liter vispgrädde (40%) i en låg glasform. Täck med plastfolie, In i ångugnen vid 83 C i 10 timmar (över natten). Lät svalna i ugnen med luckan öppen. Flytta försiktigt formen till kylskåpet och lät den står där i minst 12 timmar. Drar av plastfolien. Grädden ska nu har "separerat" sig så att man ha en tjock lager med clotted cream överst och en mindre lager med gulaktig "gräddmjölk" under. Lyft försiktigt bort den tjocka clotted creamen (eller gör ett litet "hål" vid kanten och häll av gräddmjölken) och förvara i burk med tättslutande lock i kylskåpet. Gräddmjölken som är kvar kan man använda i matlagning. Det blev ca. 6 dl clotted cream utav 1 liter vispgrädde. Clotted cream är supergott med lite bär, några kesoplättar, eller en bit LCHF chokladkaka . Vet inte vad fetthalten blir men gissa på över 60%
 7. Förr fick jag soleksem eller kliande utslag på mina ärmar på sommaren efter jag hade varit ute i solen. Utslagen blev mindre efter några månader och mot slutet av sommaren var den borta. Fick aldrig någon diagnos så vet inte om det var soleksem men gissa att det var det. Hösten 2016 började jag med LCHF. Efter några veckor fick jag kliande utslag på precis samma sätt som min vanliga åtkommande sommar/soleksem. Tror att det var keto rash eller kroppens sätt att rensa ut gammalt skräp. Efter ungefär sex månader var utslagen helt borta (tillsammans med ca. 23 kg övervikt) och nu när det är sommar och jag är ute i solen så har jag inte fått något utslag alls! Jag äter ganska strikt LCHF och D-vitamin (5000 IE per dag). Kan inte säger om det är extra D-vitamin som har hjälpt mig eller om det är det allmän förbättringen i kroppen som gör det. En annan sak som jag har märkt är att min hösnuva är mycket bättre - inte helt borta men en mycket stor förbättring jämfört med tidigare. Slutsats: LCHF och D-vitamin har hjälpt mig blir av med soleksemen och många kilo (och jag har fått flera andra hälsovinster oxå)
 8. Tycker också att Lindt 90% är mycket godare än 85%, 90% smakar mycket vanilj och är mindre besk än 85%. Kollade på ett paket 85% som jag har hemma, där står det 19g kolhydrater varav 11g sockerarter, så Lindt har nog rättat till det.
×
×
 • Create New...