Jump to content

Lena Maxhem

Medlem
 • Posts

  23
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Lena Maxhem last won the day on October 23 2018

Lena Maxhem had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Lena Maxhem's Achievements

(2/7)

127

Reputation

 1. Jag ska ta upp det där med folsyra hos reumatologen nästa gång...om jag kommer ihåg det ?.
 2. När man tar Metotrexat, tar man samtidigt folsyra i tablettform.
 3. När jag diagnostserades fick jag både kortison och metotrexhate - tror medicinen dämpar immunförsvaret. Det är ju det medicineringen mot autoimmuna sjukdomar går ut på, att få kroppens immunförsvar att sluta angripa det den inte ska. Jag har aldrig fått det i injektion dock. Däremot tar man s.k. TNF-alfahämmande medicin som injektion.
 4. Så börjar ännu en fasta. Min ”bättre hälft” är inne på tredje dan av en minst sagt besvärlig förkylning. En vecka innan den bröt hade han värk i både huvud och kropp. Kanske är det t o m influensa? Han nyser och snorar dygnet runt. Jag försöker hålla mig undan och petar i mig vitaminer och mineraler. Lite extra C-vitaminer kanske vore bra?
 5. Väldigt svårt med släktmiddagar... De flesta accepterar och vet att jag inte äter sötsaker, men min svärmor tar det så personligt, som en förolämpning. Oftast träffas vi hos oss, eller på ”neutral mark”, där jag kan styra upp vad som hamnar på tallriken, men hemma hos henne äter jag lite av det jag inte borde. Hon har ju bakat ”bara för att vi kom” och det trugas så det blir absurt till slut. Jag är jättenöjd med min vikt, det är inte så att jag vill gå ner, bara tycker det är lite märkligt att den inte ändrar sig alls, varken upp eller ner under så lång tid. Man brukar ju annars gå upp eller ner några hekto, beroende på hur mkt vätska man bär på.
 6. Ett fastedygn av två avklarat. Jag är trött denna gången... Efter ”artighetsätandet” av sötsaker hos svärmor hade jag magvärk i flera dar. Först idag är allt ”som vanligt”, förutom tröttheten då. Jag testar att ta tillskott av kalium. En vän säger att det gör stor skillnad på hur hen mår. Trots tvådagarsfastan pågått ett par månader står min vikt stilla, jag går varken upp eller ner. Inte så viktigt, jag är ganska normalviktig med ett bmi på 22, men intressant ändå. Jag upplever inte heller att mina mått ändras. Allt som har hänt verkar ha med min autoimmuna sjukdom att göra - kroppen kanske prioriterar och tar tag i de värsta problemen först?
 7. Hemma efter ett besök hos svärmor, som bor 55 mil bort. Vi hade med oss (lchf-)mat och kakor, vilket jag sa till henne att vi skulle ha, så hon skulle slippa besvär. Men hon hade så klart bakat efterrättspaj och kakor och blir ledsen om man inte smakar...Så nu sitter jag här med magont. Nya tag imorgon. Att för femtioelfte gången förklara och säga ”nej tack” orkade jag inte med denna gång. Ibland får man bita i det sura äpplet.
 8. Blir så himla glad!!! Tänk...det funkar, det där med autofagi!
 9. Blir så himla glad!!! Tänk...det funkar, det där med autofagi!
 10. Lycka!! Jag tar prover med jämna mellanrum, intervallerna har skiftat i längd beroende på graden av inflammation - hur aktiv min reumatiska sjukdom är - ibland varje vecka, ibland två ggr/år. Idag var det dags igen. Ikväll kollade jag provsvaren och hade ett crp (snabbsänka) på 0,8...helt fantastiskt. Jag tror inte värdet legat så lågt nån gång sen jag blev sjuk. Helt normalt, ”friskt” värde. Whoopiii! Snacka om att man blir motiverad att fortsätta med 48-timmarsfastorna varje vecka!!
 11. Jo, jag läst om autoimmuna protokollet, köpte nyligen ”Autoimmuna kokboken”. Vi hade gäster i helgen (”lchf-gäster”) och istället för chips o dyl hade vi ställt fram olika nötter, oliver, 90% choklad och annat ”tillåtet”. Jag åt nog lite för mycket nötter...
 12. Festade till det innan 48-timmarsfastan. Chiligryta med massor av kryddor och till det rostad blomkål och en sallad med avocado. Jag tänkte att nu ska jag äta lite extra så jag står mig. Men det gick ju förstås inte. Äter man näringstät mat blir man mätt på ganska små portioner. Jag är öm och svullen i armleder och fingerleder, hoppas på lindring under fastan.
 13. Lyssnade på en podd när jag städade. Där talade man om hur mycket vi måste minska vårt köttätande för att jordens resurser ska räcka till att föda alla människor, vad vi skulle äta istället för kött och att bara vi i Sverige gör av med resurser för 4 jordklot. Enligt mitt sätt att se på ”haveriet” vi upplever med matbrist, miljöförstöring, svält, pandemier osv beror det på att vi är alltför många människor och vi blir fler i en rasande fart. Det hjälper inte vad vi äter eller hur miljövänligt vi än försöker leva våra liv, när man inte gör något åt grundproblemet. Det kommer att gå åt h-vete ändå, med en rasande fart. Men det verkar som om ingen vågar det - säga som det är. Annars är det bra. I min lilla värld. Bara avreagerade mig lite.
 14. Typiskt höstväder. Fem timmar kvar på veckans 48-timmarsfasta. Har kört ett kort och intensivt pass och slog mitt personbästa ? Kroppen är fantastisk, att ha så mkt kraft kvar när man inte ätit på 40 timmar... Det skulle inte funkat på kolhydrater, inte för mig iallafall. Dessutom är lederna mycket "mjukare" och "töjbara" när jag fastar, upplever inte samma stelhet och smärta i dem som i vanliga fall. Kokar sockerfri ketchup enl recept hos dietdoctor. Lite festmiddag ikväll. Fasting and feasting.
×
×
 • Create New...