Jump to content

celica

Medlem
 • Posts

  42
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Male

celica's Achievements

(2/7)

68

Reputation

 1. Tack anna, ska läsa denna lite senare :-)
 2. Jag har ätit lchf sen våren -12 (innan infarkten). Läst de flesta böckerna. Är inte novis inom lchf. Kommer fortsätta på inslagen bana för resten av livet. Utan statiner och blodtryckssänkande :-)
 3. Ingen diabetes. Kom till Sverige fr Finland 1939/40. Maten har alltid varit lagad fr grunden. Ingen direkt övervikt utom min morbror som jobbat som lastbilschaffis i måååånga år med mat som finns närmast till hands utmed vägarna
 4. Senhösten -12 fick jag ett samtal om att ingå i en studie om kvinnor under 40 m hjärtinfarkt. Med bla ultraljud av halskärl (som ser bra ut). Blodflöde i fingar (bra där med). Alla möjliga andra prover som jag inte kommer ihåg. MEN de flesta på min mors sida har haft en el flera infarkter.Vissa m dödlig utgång :-( Så det finns i familjen. Mitt immunförsvar är dåligt, blodprover tagna åt alla håll o kanter men ingen hittar ngt om det. Sköldkörtelprover nytaget och ligger bra till där. Mitt förebyggande är att äta lchf, motionera och må så bra jag bara kan.
 5. Blodtryckssänkande (betablockerare) har de oxå gett mig, men nädå de tar jag inte heller. Ligger på 120/70-75 om kvällen och runt 110/60 på morgonen i tryck. Åt statinerna i början men slutade då jag hade biverkningar i form av muskelvärk, betablockeraren sluta jag med då jag inte kunde springa längre än 1 km även efter ett halvår...
 6. Jag vill gärna få upp det lite, iaf det goda. Samtidigt är jag glad att det är lägre och det tack vare att jag inte tagit statinerna utan ätit bra mat.Vad gäller mina släktingars värden så är jag både nyfiken och inte. Den kritiska åldern har varit 44 år, så av den anledningen vill jag inte veta ngt.
 7. Tack! Har ni några bra förslag på vad jag ska stoppa i mig för att öka Hdl? Vill ju gärna få upp just den lite mer
 8. Jo de ligger inom ref.värde, men då jag hade hjärtinfarkt juli-12 så vill de jag ska äta i förebyggande syfte...
 9. Var den 5/6 på Hälsoundersökning via jobbet och fick ta nya kolesterolprover (6 månader efter ovanstånde värde) Och de alldeles nytagna proverna säger: Hdl 1,24 Ldl 1,99 Totalkolesterol 3,59 Triglycerider 0,78 Utan statiner :-) med LCHF, och lite motion och styrketräning.
 10. Ja det stämmer! Skönt att höra att mitt kolesterol inte är alarmerande. Nu blir det till o läsa på vad som kan höja mitt HDL. Ska klicka hem Kolesterolmyten och läsa lite. Tack igen, du är en klippa!
 11. "slår mig lite lätt i skallen".. haha, så klart det gör! Tack för påminnelsen :-)
 12. Tack Zepp för input :-) Jo jag är kvinna, nu 42 år och vi har flertalet infarkter hos många på min mors sida. Jag kände rent spontant när jag satt hos läkaren att mina värden var ok nu när de ökat lite. Tyckte att jag låg lite lågt i kolesterol då 2012 och slutade med simvastatinet av den anledningen (samt pga biverkningen o vetskap om risk vid för lågt) dec-13. En fråga till: Vad är CVD?
 13. Hej , Nu är jag här igen och önskar lite feedback på mina kolesterolprover. Vid min infarkt 2012 hade jag HDL 1,0 LDL 2,3 Total 3,6 Apo A1 1,20 Apo B 0,74 Triglycerider 0,78 Då fick jag ju lite mediciner bla Simvastatin. Slutade med dessa i dec-13 pga muskelvärk. Har mått toppen utan den och min betablockerare Metoprolol (Seloken) Nu var det dags att förnya recept och då jag hade prover tagna i 14/12-14 togs det inga nya. De proverna såg då ut som följer (ref.intervall inom parentes) HDL 1,2 (1,0-2,7) LDL 2,5 (1,4-4,7) Total 4,2 (3,3-6,9) Kvot 2,2 (0,4-4,7) Triglycerider 1,1 (0,45-2,6) Inga apor togs på SöS Nu vill läkaren att jag ska ta Atorvastatin (ska tydligen ha mindre biverkan än Simvastatin). Vad har ni kloka medlchfare och kolesterolkunnande att ge för input om detta? Behöver jag vara orolig över LDL som ökat?? TIlläggas kan att jag sedan 25/7-14 har gått ner 10 kg, minskat vilopuls m 15 slag/min, ngt lägre blodtryck än tidigare. Senaste mätningen 119/73 Läkaren blev glad över dessa resultat men blängde bara till på mig när jag sa dessa laddade fyra bokstäver: lchf Tack på förhand!
 14. Här kommer en till helt galen metod: http://www.expressen.se/halsa/galen-bantning-syr-fast-plastbit-pa-tungan/
 15. Jag har köpt den med citron och den med chili. Citron i teet smakar gudomligt och jag steker i den med chili (den är heeet). Vitlök har jag dock inte testat. Kokos-smaken går igenom lite men tar inte överhanden...
×
×
 • Create New...