Gå till innehåll

celica

Medlem
  • Innehållsantal

    42
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av celica

  1. Tack anna, ska läsa denna lite senare :-)
  2. Jag har ätit lchf sen våren -12 (innan infarkten). Läst de flesta böckerna. Är inte novis inom lchf. Kommer fortsätta på inslagen bana för resten av livet. Utan statiner och blodtryckssänkande :-)
  3. Ingen diabetes. Kom till Sverige fr Finland 1939/40. Maten har alltid varit lagad fr grunden. Ingen direkt övervikt utom min morbror som jobbat som lastbilschaffis i måååånga år med mat som finns närmast till hands utmed vägarna
  4. Senhösten -12 fick jag ett samtal om att ingå i en studie om kvinnor under 40 m hjärtinfarkt. Med bla ultraljud av halskärl (som ser bra ut). Blodflöde i fingar (bra där med). Alla möjliga andra prover som jag inte kommer ihåg. MEN de flesta på min mors sida har haft en el flera infarkter.Vissa m dödlig utgång :-( Så det finns i familjen. Mitt immunförsvar är dåligt, blodprover tagna åt alla håll o kanter men ingen hittar ngt om det. Sköldkörtelprover nytaget och ligger bra till där. Mitt förebyggande är att äta lchf, motionera och må så bra jag bara kan.
  5. Blodtryckssänkande (betablockerare) har de oxå gett mig, men nädå de tar jag inte heller. Ligger på 120/70-75 om kvällen och runt 110/60 på morgonen i tryck. Åt statinerna i början men slutade då jag hade biverkningar i form av muskelvärk, betablockeraren sluta jag med då jag inte kunde springa längre än 1 km även efter ett halvår...
  6. Jag vill gärna få upp det lite, iaf det goda. Samtidigt är jag glad att det är lägre och det tack vare att jag inte tagit statinerna utan ätit bra mat.Vad gäller mina släktingars värden så är jag både nyfiken och inte. Den kritiska åldern har varit 44 år, så av den anledningen vill jag inte veta ngt.
  7. Tack! Har ni några bra förslag på vad jag ska stoppa i mig för att öka Hdl? Vill ju gärna få upp just den lite mer
  8. Jo de ligger inom ref.värde, men då jag hade hjärtinfarkt juli-12 så vill de jag ska äta i förebyggande syfte...
  9. Var den 5/6 på Hälsoundersökning via jobbet och fick ta nya kolesterolprover (6 månader efter ovanstånde värde) Och de alldeles nytagna proverna säger: Hdl 1,24 Ldl 1,99 Totalkolesterol 3,59 Triglycerider 0,78 Utan statiner :-) med LCHF, och lite motion och styrketräning.
  10. Ja det stämmer! Skönt att höra att mitt kolesterol inte är alarmerande. Nu blir det till o läsa på vad som kan höja mitt HDL. Ska klicka hem Kolesterolmyten och läsa lite. Tack igen, du är en klippa!
  11. "slår mig lite lätt i skallen".. haha, så klart det gör! Tack för påminnelsen :-)
  12. Tack Zepp för input :-) Jo jag är kvinna, nu 42 år och vi har flertalet infarkter hos många på min mors sida. Jag kände rent spontant när jag satt hos läkaren att mina värden var ok nu när de ökat lite. Tyckte att jag låg lite lågt i kolesterol då 2012 och slutade med simvastatinet av den anledningen (samt pga biverkningen o vetskap om risk vid för lågt) dec-13. En fråga till: Vad är CVD?
  13. Hej , Nu är jag här igen och önskar lite feedback på mina kolesterolprover. Vid min infarkt 2012 hade jag HDL 1,0 LDL 2,3 Total 3,6 Apo A1 1,20 Apo B 0,74 Triglycerider 0,78 Då fick jag ju lite mediciner bla Simvastatin. Slutade med dessa i dec-13 pga muskelvärk. Har mått toppen utan den och min betablockerare Metoprolol (Seloken) Nu var det dags att förnya recept och då jag hade prover tagna i 14/12-14 togs det inga nya. De proverna såg då ut som följer (ref.intervall inom parentes) HDL 1,2 (1,0-2,7) LDL 2,5 (1,4-4,7) Total 4,2 (3,3-6,9) Kvot 2,2 (0,4-4,7)
  14. Här kommer en till helt galen metod: http://www.expressen.se/halsa/galen-bantning-syr-fast-plastbit-pa-tungan/
  15. Jag har köpt den med citron och den med chili. Citron i teet smakar gudomligt och jag steker i den med chili (den är heeet). Vitlök har jag dock inte testat. Kokos-smaken går igenom lite men tar inte överhanden...
  16. Om kaffet smakar beskt så har du nog fel sorts kaffe i förhållande till ditt vatten, skulle jag vilja säga i första hand.Sen vid lång extraktionstid frigörs flest aromer, om man vill komma åt de olika toner som finns i olika kaffe.Jag är ingen Barista eller så utan lärt mig under kurser och utbildningar som vi fått via mitt jobb som säljare.
  17. Det man kan ha i åtanke är att har man ett mjukt vatten bör man ha ett mjukt kaffe och tvärtom. De "gifter" sig bäst med varann om ni förstår hur jag menar. Den bästa temperaturen är mellan 92-95 grader och ca 7 gr malet kaffe/kopp. Brygger man med kaffebryggare bör den har minst 1000W för att komma upp i rätt temperatur. Sen handlar det ju om extraktionstiden dvs tiden kaffet är i kontakt med vattnet. Från start till stopp. I slutändan är ju allt ändå en smaksak
  18. Arvet från min mors sida... Jag har en förändring i blodet,, därav min VT (uppkom i kombo med p-piller(östrogen)). Kan inte för resten av livet tillföra östrogen. Men enl läkare hade det inte med min infarkt att göra.. Var en otroligt stressig period på jobbet tidigare den våren -12 som säkert var en bidragande orsak också. Jag var 38 när jag fick infarkten, trist som f-n. Men jag kan inte grotta ner mig och fråga/ fundera om det för då kommer jag definitivt gå under. Min hjärtläkare (innan förflyttn t VC) vet om att jag vid infarkten åt LCHF men när jag gick ner i vikt och mina vä
  19. Nu har jag funderat i ngra dagar och pratat med min sambo och min mor, Jag kommer att ta bort statinerna, har minskat till hälften sen en tid tillbaka. Nu kommer jag ta en halv tablett varannan dag och om en månad tar jag bort resten. Sen kommer jag be om provtagning om ngra månader igen! Tack för att ni bollar med mig i detta! :-)
  20. Nu har jag varit hos min nya läkare på VC. Mitt EKG var bra :-) När jag sa att jag vill sluta med statinerna, fick jag till svar: "Det kan inte jag ta beslut om då jag inte är din hjärtläkare" Men jag har ju blivit remitterad till henne från Hjärtmottagningen på SöS, där jag inte längre är patient... "Statinerna är ju inte bara för att sänka kolesterolet utan också för att förhindra att plack bildas" SÅ nu är jag lika rådvill som innan :-/ Jag vill ju inte åka på ngt igen...
  21. Nej, läkarna visste inte varför. Vi har många på min mors sida dock som fått det, både män o kvinnor. De läkaren på KS sa att min ventrombos inte var orsaken, att det var två skilda saker. Min infarkt var ett litet, litet kärl på baksidan av hjärtat. Och kom ett år efter min VT. Mitt EKG var bra senast i dec-12 Jag har accepterat att jag fått den och är glad att jag inte fick ngra skador på hjärtat. Och det har jag att tacka sjukvården för. Från det vi ringde 112 och jag var behandlad och uppe på avdelningen hade det gått drygt en timma Bor i skärgår'n så det var både ambulans och
  22. Mitt argument är ju att jag redan har lågt kolesterol och inte vill sänka det mer så jag blir sjuk av det. Och kommer jag igång att äta rätt igen så kan ju siffrorna bli bra av sig självt! :-)
  23. Koagulationsfaktor? Är det måntro trobocyter? Det var på 233 i mars-13 Har en förändring som upptäcktes i samband med ventrombos/lungemboli för två år sedan. Men den ska inte vara farlig i sig utan i kombo med intag av östrogen. Och den hade inte ngt med infarkten att göra enl läkaren. Jag tackar dig Zepp för svaren hittills och har nu lite mer att säga när jag träffar läkare nästa gång
  24. Vet att jag tagit leverprover men inte vad det heter i provsvarspappret... När jag åkte in för infarkten då i juli så gick de in i ljumsken, upp i hjärtat och sprutade in blodförtunnande i just det kärlet. Ett litet litet ett på baksidan av hjärtat, så litet att en stent inte gick att sätta.. Efter infarkten har jag fått göra u-ljud på halskärlen, dom var fina. Någon blodgenomströmingstest i fingrar, med gott resultat. Men inte ngn hjärtkärlröntgen. Medicinerna jag fick är de vanliga trombyl, ramipril, metoprolol och simvastatin. De två senaste i förebyggande syfte. När jag åkte in va
  25. Hej Skulle behöva er hjälp där ute.. Begärt ut mina provsvar vad gäller hdl, ldl mm efter min infarkt, men har svårt att tolka dem. Om de är bra eller mindre bra... Någon som kan bringa klarhet bland nuffrorna... När jag blev sjuk hade jag ätit LCHF i ca 3 mån max 20 g kh/dag, samma vid julen -12 Däremot har jag ätit mer liberalt vid det senaste provet + minskat min dos simvastatin fr 40g t 20g/dag sen 6 mån tillbaka. Helst vill jag sluta med denna helt... Jag är en tjej och 40 år och på väg att bli mer strikt i min kost igen :-) 8/7-12
×
×
  • Skapa nytt...