Anna Pettersson

Medlem
 • Innehållsantal

  8
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

5 Neutral

Om Anna Pettersson

 • Rank
  Nyanländ

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Nu börjar diskussionen spåra ur en aning, men värt att lägga till är att denna typ av läkemedel är tänkta att hjälpa kraftigt överviktiga och obesa individer (d.v.s. personer som lider av fetma) att gå ner i vikt. Det är många gånger en sista utväg för individer som inte lyckas gå ner i vikt genom att äta t.ex. LCHF och motionera, utan står stilla eller ökar i vikt trots ansträngningar att gå ner. En sista utväg innan det kan bli tal om en fetmaoperation. Därför rekommenderade jag Orlistat. Jag tycker Zepp verkar seriös, men tyvärr verkar det finnas en svans av mindre seriösa LCHF:are som prompt känner sig nödgade att förlöjliga andra skribenter. Det tycker jag är tråkigt!
 2. Jag har inte skrivit att LCHF inte innebär en god kosthållning, om mitt inlägg kan tolkas på det sättet var det inte min avsikt. Orlistat blockerar inte kolhydrater utan fett. Ca 1/3 av fettet från maten blockeras och förs ut den naturliga vägen, vilket gör att den totala kalorikonsumtionen minskar. Om man äter LCHF får man sannolikt inte i sig särskilt mycket kolhydrater men desto mer fett, därav kan det vara fördelaktigt för vissa att begränsa fettupptaget. Jag håller inte med dig om att fysisk aktivitet skulle vara dålig för viktnedgång, och framför allt inte att det skulle leda till en ökad vikt! Alla former av cardio är ju förbrännande aktiviteter. Om vi pratar styrketräning, lägger man inte på sig muskler i gymmet utan genom kost och vila efter träning. Så där får vi vara överens om att vara oense. Tanken med Orlistat är att de personer som inte når en tillfredsställand viktnedgång medelst enbart god kosthållning och ökad fysisk aktivitet ska kunna hjälpas till ett kaloriunderskott genom att en del av fettet inte tas upp av kroppen utan istället förs ut, som jag skrev ovan. Men oavsett om man väljer att ta läkemedel eller ej, vågar jag hävda att kombinationen av kost, motion och sömn är det viktiga - inte enkom kosten.
 3. LCHF i all ära, men det mest effektiva sättet att gå ner i vikt (och behålla en lägre vikt) är en god kosthållning och regelbunden fysisk aktivitet. Kan man dessutom blockera en del av fettupptaget från kosten, konsumerar man ett färre antal kalorier och har därmed större möjligheter att hamna på ett kaloriunderskott. Det är ju trots allt det som är poängen med att gå ner i vikt. Sedan råder det inga tvivel om att orlistat och andra läkemedel kan ge biverkningar, men i många fall kan fördelarna med en medicinsk behandling väga tyngre än nackdelarna (biverkningarna), och övervikt/fetma är ett sådant fall.
 4. Blåser nytt liv i denna tråd. Ett tips om du har nått en platå är att öka din fysiska aktivitet. Du kan även ta ett läkemedel som blockerar en del av det fett du stoppar i dig (även om detta är lite som att svära i kyrkan bland oss LCHF:are). Orlistat finns både receptfritt i form av Allie och receptbelagt (Xenical). Att kombinera en hälsosam kost med motion och detta läkemedel ger den bästa effekten. Lycka till!
 5. Det är viktigt att veta vad som orsakar håravfallet innan men väljer en behandlingsmetod. Det finns också vissa generella råd man kan följa för att undvika att tappar mer hår än nödvändigt. En viktig del är kosten, vilket ju är någonting som vi LCHF:are ofta har bra koll på. Många som går på LCHF konsumerar som bekant en hel del mjölk och ost, och detta är utmärkta livsmedel som bland annat innehåller protein (som är bra för hårhälsan).
 6. Skönt att höra (läsa) att du fått tillbaka ditt hår! I ditt fall verkar ju håravfallet berott på dina mediciner, men annars kan det vara svårt att veta vad det beror på. Det kan bland annat bero på kosten, till exempel om man börjar med LCHF och intaget av näring förändras, men det finns även så många andra faktorer som kan leda till att man tappar håret. Som tur är finns även medel som kan stoppa det, men kan man återfå håret på naturligt väg så är det förstås att föredra.
 7. Jag såg att en annan medlem avrådde från att äta statiner, men det vanligaste läkemedlet för att sänka en hög kolesterolnivå är just statiner (https://www.hjart-lungfonden.se/Sjukdomar/Halsa/Hogt-kolesterol/Behandling-hogt-kolesterol/). En närstående fick Simvastin mot högt kolesterol och kunde med hjälp av detta sänka sin kolesterolnivå. Det går att beställa på nätet hos euroClinix (https://www.euroclinix.net/se/hogt-kolesterol). Höga kolesterolvärden verkar annars drabba personer som nyligen har börjat äta LCHF, du skriver att du har gått på dieten i fem år. Samtidigt reagerar vi olika, vissa verkar få negativa kolesterolvärden när de äter LCHF trots att de flesta till och med förbättrar sitt kolesterol när de går över till denna diet.