Ekner

Medlem
 • Innehållsantal

  173
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

379 Enastående

Om Ekner

 • Rank
  Stammis
 1. Danny Sacuedo - Cancer är svamp

  Att cancer är en svampinfektion är kunskap som upptäcktes på 70-talet, bland annat av dr Erik Enby. Problemet är att det är farliga saker att börja behandla cancerpatienter så dom blir helt återställda och inte behöver återvända inom cancervården. Därför bestraffas de som försöker sprida sådant budskap med förtalskampanjer, läkare som behandlar cancer som svampinfektion utsätts företrädesvis för häxjakter och indragna leg.
 2. Biggest Loser resultat

  I längden går det inte att kämpa mot hungern.
 3. Fasta är inte bra

  Att fasta leder till förlust av muskelmassa och näringsbrist är väl ingen nyhet direkt, det har jag själv upplevt när jag testat. Jag drabbades även av svimningskänsla och uselt humör. Aldrig mer fasta för min del.
 4. Diabetesfri!!

  Kör hårt Kajsa! Övervikt och diabetes är de primära problemen som LCHF verkligen är effektivt mot.
 5. Rädd för att bli ännu tjockare

  Sura dagar, när man inte har lust att gå ut på promenad, kan man börja en enkel vana. Ta stöd mot en hylla eller möbel och gör ett par armhäv och lika många knäböj utan vikter. Gör detta minst en gång dagligen, med tiden kommer styrkan att öka och flåset börjar infinna sej. Viktigt är att ha disciplin att inte börja överträna utan ha det exempelvis som en välkommen upprepad morgonvana.
 6. Minus tio kilo på fem månader

  Jag har också kört 5 månader nu på LCHF. Första månaden rasade jag 9 kilo, därefter 0,5 kilo per månad, så det gäller att ta gott tålamod. Jag betraktar LCHF som en livsstil då man slipper vara hungrig, och för att inte tala om hälsofördelarna. Finns ingen anledning att ge sej på gamla vanor igen...
 7. Sätt stopp för förkylningar!

  Bara att konstatera en sorglig trend i läkarnas utbildning. Det känns som att vi själva får ta tag i saken och göra vad vi kan.....rädde sej den som kan...
 8. Sätt stopp för förkylningar!

  Två läkare jag diskuterat saken med menar att dom inte kan ge kostråd då dom inte har den utbildningen.
 9. Sätt stopp för förkylningar!

  Sannolikt kommer läkare inte att ge restriktioner då dom idag inte får ge kostråd, man måste till en dietist. Dessa ger då råd som ofta innefattar mängder med kolhydrater, gärna i kombination med produkter innehållande sötningsmedel.
 10. Test av glutenintolerans

  Det är nog inte så säkert att reaktionerna kommer i direkt samband med gluten. Jag har detaljstuderat David Pearlmutters bok om hjärnskador till följd av glutenintolerans - det är för övrigt den enda bok jag lusläst 2 gånger - och måste säga att jag fått en annan syn på gluten. Tidigare var jag av uppfattningen att det påverkar mest mag- tarmsystemet, men nu går jag mer på Pearlmutters linje att gluten ger mer skador än så. Samt att läkare gärna vill marginalisera problemet.
 11. Test av glutenintolerans

  Kan vilken vårdcentral som helst utföra test av glutenkänslighet? Eller blir det samma resa som när man letar lchf-kunniga läkare?
 12. Blanchera

  Det här är en ide jag hört i samband med en ovanlig teori, att vi ännu inte tillpassats ett liv utanför ekvatorområdena. Det innebär att i varmzonerna finns vår orginalmat som kan plockas fritt och ätas rå. Andra arter som anpassats kalla klimat har inga problem att leva och frodas här. Jag håller med om att våra egna vildväxande växter har en toxitet som kan missgynna oss, och vi därför bör importera eller odla sådant vi klarar. Även en överlevnadsexpert jag ställt frågan till håller med att man ska inte försöka äta det som finns i vår natur utan god kunskap.
 13. Blanchera

  Ok...jag förstår.
 14. Blanchera

  Jo jag håller med om att det spårat ur, och är ledsen om det tolkas som tjafs. Men jag har hela vägen sett er som att kunna ge svar på tal när jag framhåller kontroversiella ideer. Annars hade jag inte brytt mej om sånt.