Ekner

Medlem
 • Innehållsantal

  458
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 064 Enastående

Om Ekner

 • Rank
  Stammis

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Stress, i form av sömnstörningar kanske är ett tips. Den brittiske sömnforskaren Matt Walker menar att sömnen är av vital betydelse även för medvetandet, en kronisk sömnstörning kan då få förödande konsekvenser för det allmänna hälsotillståndet. Hög prioritet på sovrumsmiljön alltså...
 2. Man kan kanske kolla på rent levande indianer som ofta skildras med korpsvart hårsvall utan tendens till vare sej avfallande hår eller pigmentproblem (grått hår) Hur ser deras situation ut efter något decennium i ett välfärdssamhälle? Vad är skillnaden? Själv har jag inte grottat ner mej i just den frågan, men jag är säker på att svaret finns i vad vi stoppar i oss.
 3. Jag har för mej att jag ställde den frågan i en fb-grupp om näringslära. Svaret blev att den grundläggande orsaken är binjureutmattning, Då är det knappast piller och läkemedel som är aktuellt, utan sockeravgiftning...eller rättare sagt...stopp för sånt vi inte är designade för.
 4. Då är nästa steg att fråga sej hur kemiskt framställda piller harmonerar med immunsystemet. Kolla innehållsföretckningen på pillerburkarna, finns där något du inte känner igen? Då gör garanterat inte immunförsvaret det heller. Resultatet borde i längden kunna bli ännu värre håravfall, och som bonus kroniska inflammationer, tarminflammationer och läckande tarm. Jag håller med om att piller på kort sikt är att se som mirakelkurer, men efterhand körs man i botten.
 5. Går det inte att komma tillrätta med håravfall utan en massa piller till upprörande priser?
 6. Användningen av socker började bli vanligt bland vanligt folk på 1300-talet enl sockerhistoriken. Folk som aldrig använd detta nya otyg kan kanske ha fått en "förstagångschock" innan immunsystemet började acceptera en förändrad livsstil. Samma ska kan ha hänt när spanjorerna tvingade sej på sydamerikanska indianer på 1400-talet. Lite kul är ju att om man åker till sydliga länder så mår man skit om man dricker kranvattnet, men plågar man i sej vattnet över någon vecka så funkar det.
 7. Åren innan hade FM-nätet byggts ut och driftstarten gick på våren 1955. Sommaren och hösten samma år började problemen. Långt senare har statistik visat att ex närboende till FM-sändare (master) varit betydligt mer drabbade medan de som bott i radioskugga från sändarna inte varit drabbade alls. Etablissemanget har av förklarliga skäl varit ytterst fientliga till dessa samband.
 8. Diabetes borde rimligen komma från överkonsumtion av spannmål emedan hudcancer är ett mer infekterat ämne eftersom den tog fart och började bli dödlig i Sverige sommaren 1955.
 9. Precis! Vad kan ha stört ut immunförsvaret under spanska sjukan?
 10. Frågan är om Mycobacterium leprae är en ny framodlad art, eller är den äldre än mänskligheten och vi är i grunden väl anpassade till den. Då blir frågan vad som orsakat att immunsystemet havererat så till den grad att bakterien kan angripa. Transfetter genom historien är ett alternativ. Annat kan vara introduktion av nya fabriksbearbetade produkter i befolkningsgrupper som raffinerade kolhydrater, kemikalier etc
 11. Vad betyder allt detta på ett språk som icke utbildade medicinare kan förstå?
 12. Frågan är inte vad som är sant, utan vad folk tror är sant. En del företag drar sej inte för att dikta upp egna studier med fallbeskrivningar där avlidna personer förekommer i marknadsföringen. Själv känner jag till ett otal sådana företag inom den bransch där man prånglar ut strålskyddsartiklar.
 13. Allergier är vanliga i samband med inflammerat tarmsystem, att läka ut tarmen kan vara ett steg åt rätt håll.
 14. Frukt odlas fram på plantager, manipuleras att vara söta och sälja bra. Den blir då en mer eller mindre kroppsfrämmande substans som aktiverar immunsystemet. Undvik!
 15. Ekner

  Frågor och svar

  Merparten av alla inlägg på KD är av typen informationslänkar eller videos. Kan man inte aktivera en avdelning som enbart behandlar frågor och svar?