Ekner

Medlem
 • Innehållsantal

  480
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  1

Ekner vann senast 19 Juli

Ekner hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

1 132 Enastående

Om Ekner

 • Rank
  Stammis

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Stämmer! Fastan kommer längre ner, men ska inte marginaliseras bara för det... Jag har förstått att detta är obekväm information för de fastetroende, men alla har rätt att få ta del av sömnforskningen och ta beslut därefter
 2. Samma här! Efter att ha streckläst boken har jag skippat fasta helt. Även koffein – kaffe och te – är nu ett minne blott och jag sover som en prins jämfört mot tidigare. Walker beskriver några av de värsta orsakerna till svåra sömnstörningar. Första plats innehas av sömnmedel, som visserligen gör att man verkar sova, men sömnkvaliten blir riktigt usel. Forskarna beskriver det som bedövning och inte sömn. Andra plats är koffein och alkohol. Tredje plats är ipads, mobilskärmar och dataskärmar vars blåa led-ljus stör melatoninfunktionen. Fjärde plats är väckarklockan som rycker upp oss ur REM-sömnen och ger ett otal hälsoproblem på sikt. En annan mer otippad sak är skiftarbete där man kunnat konstatera cancerfall i en sådan omfattning att skiftarbete cancerklassats i England. En bok klart värd att läsa. Jag rekommenderar att börja med kapitel 13 och 14
 3. Jag föreslår Matthew Walkers bok Sömngåtan. Där står allt av värde vad gäller vådan av dålig sömn.
 4. Inte enligt sömnforskare, det ger sömnstörningar med oanade hälsoproblem som följd.
 5. Så är jag också övertygad om att det kommer att bli. Skulle kostråden främja hälsan kan industrin bli lidande.
 6. Hur många av barnen har förlösts med kejsarsnitt tro?
 7. Alarmisterna är så övertygade och hjärntvättade att dom sannolikt aldrig kommer att begripa bedrägeriet. Sekten ger bara nya tippingpoints och det kommer att fortsätta in i det absurda.
 8. Givetvis inte ett ord om hur man kommer tillrätta med problemet. Kryptiska latinska benämningar på tarmbakterier i all ära , men man kunde allt önska någon form av åtgärdspaket för det helvete dessa stackars människor hamnat i.
 9. Kanske kan man vrida på resonemanget och säga att det är bristen på tupplurar, eller sömn i stort, som är den direkta orsaken till demens. Att kroppen försöker ta igen och komma tillrätta med de gryende skadorna genom att få kroppen i sömn.
 10. Även David Perlmutter beskriver hur några av hans kolleger fått svårartade epileptiska anfall att upphöra samma dag som kosten ändrades till noll gluten.
 11. Vi har att göra med en global domedagssekt vars agenda bland annat innefattar att tysta all kritik. Företagsledare som andas ett negativt ord får problem, kritiska politiker tvingas avgå osv. Som om det inte räcker med idioti så har sekten nyligen sjösatt sitt nya flaggskepp birthstrike, på svenska översatt med barnskam. Iden är att den största klimatförstöraren är människan och dennes vilja att föröka sig. Tokigt och rena dumheter kan tyckas, men idén tilltalar sektens toppskikt alldeles ypperligt, dels då birthstrike inte gäller dom själva, samt att dom då får chansen att låta sin egen avkomma komma i majoritet och få fördelar. Jag är inte imponerad
 12. Inom sömnforskningen varnas uttryckligen för fastekurer där kroppen då hamnar i ett läge som kan ge sömnstörningar. Exempelvis har en del studier visat att undersövda personer - oavsett om det beror på fasta eller annat - får ett överdrivet sug efter skräpmat och raffinerade kolhydrater. Under 7 timmars sömn var natt anses som för lite och kan i ett kroniskt tilltånd ge en uppsjö svåra hälsoproblem jag inte radar upp här, men att sova gott i en ostörd sovmiljö är en bra ide.
 13. Inte i det här fallet...orsaken måste elimineras helt innan man kan börja se på kosten.
 14. Ok Malte, du verkar ha fattat orsaken till dina problem. Hjärntumörer från mobiler har i USA nått epidemiska proportioner, så i mobilernas instruktionmanualer står sedan några år tillbaka att man får inte ha mobilen intill kroppen. Det innebär att man får inte ha den i fickan, inte hålla den i handen eller mot örat. Det är mobilindustrins motdrag där dom friskriver sej för att slippa stå till svars för strålskador - då främst hjärntumörer. Dessutom är mobilstrålning cancerklassad av WHO. Som normalkonsument känner man inte till något av detta. Är din tumör sprungen ur mobilstrålning har du tyvärr bara att avstå den för gott. Det är inte kommunikationen mellan basstation och mobil som skadat dej utan det är mobilens egna drivelektronik som alstrar högfrekventa magnetfält. Det innebär att du även kommer att penetreras av mobiler från personer i din närhet, man bör hålla minst 10 meters avstånd för att komma ur dessa magnetfält. Högtalarfunktion och headset är alltså ingen lösning. Nyare telefoner är ännu mer högstrålande, då är de riktigt gamla ett säkrare kort. Är du beroende av mobilen? Tänk till! Det finns alternativa sätt att kommunicera om det uppstår nödsituationer. Kostbehandling hjälper inte. Lite trist är också att cancerindustrin står som levande frågetecken i sådana här frågor.