Gå till innehåll

Lenalill

Medlem
 • Innehållsantal

  3
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

4 Neutral

Om Lenalill

 • Rank
  Nyanländ
 1. Nej, det var inte min tanke att det skulle uppfattas så, jag är inte ut efter att ha ett blodsocker på 3,7- 4,2 utan det var det lägsta som jag någonsin varit efter 4 dagars helfasta. Jag ligger som regel på 7-8 på morgonen och är aldrig under 7 överhuvudtaget trots ketogen mathållning, fasta mellan 20.00 till 12.00 nästa dag samt ganska mycket motion. Jag skulle naturligtvis vara mycket nöjd med ett värde på 5-6 på morgonen. Läser så ofta på olika forum om personer som rasar i vikt, normaliserar sitt blodsocker på ganska liberal Lchf och eventuellt med hjälp av ex vis resistent stärkelse som boost. Då funderade jag på vad det kan bero på att vissa (jag) inte får samma effekt, trots att jag tycker att jag gör enligt regelboken. Kanske lider jag bara helt enkelt av hälsoångest som oroar mig för detta.
 2. Tack för den informationen, lite tufft att hänga med i videon som var rätt avancerad i sitt språk med många facktermer ? Men jag kan ana mig till vad man är ute efter. Jag har inte gjort någon annan test än vanlig glukosbelastning på hälsocentralen, vilken visade att jag hade 18 iblodsockervärde men efter ca 1 timme senare ner till 5,3. Detta var för 6 år sedan och någon annat test har jag inte gjort... Om du har möjlighet att ytterligare förtydliga vad det säger om tillståndet i kroppen skulle jag vara tacksam, så att jag inte missuppfattat något. Det känns väldigt jobbigt att nu sätta i sig ren glukos, ryser i hela kroppen bara vid tanken på detta ? Det känns väldigt märkligt att jag "blivit" typ 2 diabetiker då detta överhuvudtaget inte finns i hela min släkt. Jag har i hela mitt liv (fram till 40-års åldern) varit underviktig och fullkomligt jobbat på att gå upp i vikt. Ätit mkt mat i form av kolhydrater som grovt bröd, frukt, rotfrukter, pasta och ris. Aldrig varit rädd för naturliga fetter som smör, grädde etc och dessvärre inte heller för söta efterrätter. Sällan ätit godis och ännu mer sällan läsk i någon form. Inte heller direkt bantat förutom en kort Viktväktar period utan försökt styra vikten med motion. Var normalviktig fram till några år innan min diabetesdebut då jag drabbades av en vårdrelaterad infektion som medförde mer än ett år av olika antibiotika kurer innan man fick bukt med denna. Jag vet inte om detta medverkade till att jag plötsligt började gå upp i vikt, hade nog 15-20 kg övervikt när man upptäckte socker i urinen vid en rutinkontroll. Nu efter 6 år med Lchf har jag ffa nära 10 kg till normalvikt, har inte något större problem med dessa kilon förutom att jag tror att det vore bra för mina leder om dom var borta. Kan tyvärr inte öka min träning då jag har en kronisk skada i ena foten som inte klarar mer än jag gör i dagsläget. Kanske är det bara en väldig hälsostress som gör att jag till varje pris vill få mina sockervärden under kontroll ?
 3. Ny på forumet men har kollat runt lite efter tidigare inlägg utan att jag hittat vad man kan göra åt Gryningsfenomenet, när man som jag ätit rätt strikt (5-10 g kh/dag) Lchf i 6 år och ändå inte sett någon förbättring. Initialt gick jag ned 10 kg under första halvåret men sedan stått stilla, har ca 10 kg kvar som jag önskar få bort pga av problem med mina fötter. Problemet med högt morgonsocker (mellan 7-8) stör mig, vaknar vid 04-tiden har svårt att somna om. Gissar att det är då kroppen kickar igång frisättningen av alla hormonerna. Äter enl periodisk fasta 16/8 under 5 av 7 dagar och provar nu sedan en vecka med att tillsätta resistent stärkelse, 1 msk potatismjöl vid varje måltid och till kvällen utan att se någon effekt. Motionen består av hundpromenader i rask takt. För en månad sedan fastade jag under en veckas tid och det tog ända till 3-4 dagen innan jag såg någon sänkning av morgonsockret ned till 3,7-4,2. Vad finns det mer att göra för en 58 kvinna som vill reversera typ 2 diabetes och insulinresistens?
×
×
 • Skapa nytt...