MrB

Medlem
 • Innehållsantal

  499
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  5

MrB vann senast 29 Januari

MrB hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

1 064 Enastående

Om MrB

 • Rank
  Stammis
 1. Normala värden för fasta verkar vara lite okänt generellt. Men precis som du säger är 3-6 för ketoner starvation ketosis(+ några steg till med träning) samt ett blodsocker mellan 2-3 vanligt(av allt att tyda). Lite som nutrionell ketosis på sterioder....
 2. Ok med rätt övervakning med en läkare som tex Fung så kan man reversera diabetes typ 2 dessutom...
 3. https://www.dietdoctor.com/intermittent-fasting/questions-and-answers#blood-sugar-fasting Här besvarar Fung en liknande fråga men en person som har låga värden. 2,4 mmol efter träning och är orolig. Svaret är om man mår bra, kan man fortsätta. Intrevallet 3-6 mmol är förmodligen framtaget som en norm för 3 måltider om dagen.
 4. https://www.diabetes.co.uk/blog/2018/02/story-angus-barbieri-went-382-days-without-eating/ Världsmästaren låg runt 2 den senare delen av sin lång fasta men mådde bra ändå.
 5. Fasta - Hur?

  Inte under förutsättning att du får i dig det kroppen behöver när du väl äter. Men visst man kan diskutera det vid längre fastor. Vilka näringsämnen kräver att du äter varje dag? 3 måltider om dagen + snacks är en modern västerländsk uppfinning som påbörjades någongång i början av 1900. Finns ingenting som säger att det är status quo i mänsklighetens historia eller biologi. Matsmältningsystemet är i princip aktivt hela tiden och insulinnivåer konstant höga. Överstimulans av insulin --> insulinresistens....varför är så många västerlänningar insulinresistenta?.... Ämnena näringsbrist och fasta blandas och leder till fel slutsatser. Vill du förlora vikt och fasta? Fasta...har du vitaminbrist?...få i dig de vitaminer du saknar...men fastan och potentiell näringsbrist har inget samband. De har helt enkelt ingenting med varandra att göra.
 6. Fasta - Hur?

  Det jag menar är att det finns ingen relation mellan fasta och "få i sig näring" beroende på vad man menar med "näring". Har du tex c-vitaminbrist måste du få i dig det när du äter. Att stoppa i sig mat ofta eller sällan spelar ju ingen roll i det avséendet då en person som äter konstant även kan ha näringsbrist. Näringen "fett" har de flesta av oss lite för mycket utav på reserven. Det kommer inte vara brist på den typen av näring tills du börjar bli underviktig.
 7. Fasta - Hur?

  Konsten är väl att må jäkligt bra under fastan och inte behöva plåga sig igenom och "må skit". För min del har receptet varit stora mängder salt med vattnet man dricker. Även potassium och magnesium. Man kan träna efter flera dagars fasta om man ser till att hålla koll på salter mm. Har bekanta som inte orkar följa med och träna för att de inte fått i sig frukost eller mellanmål. Då är det kul att säga att man inte ätit på fyra dagar och inte gnäller för det. Den där kopplingen "näring man behöver få i sig" och fastafönster återkommer på alla möjliga håll gång på gång. Av någon mystisk anledning gör folk en koppling mellan måltidsintervall och näringsbrist. Om jag har c-vitaminbrist, hjälper det att äta var 3:e timme? Som att man måste äta vid vissa tidpunkter för att få i sig vissa näringar. Jag har fortfarande inte fått relationen måltidsintervall - näring förklarat för mig.
 8. Fettkaffe meningslöst?

  Tomma kalorier. Bättre än socker och/eller kolhydrater men finns ingen större poäng om man nu inte är underviktig och vill lägga på lite på hullet. Det låter inte så logiskt att kroppen skulle ignorera att reagera på ett ämne bara för att det kommer i flytande form. Låter som kostråd från den vinglande mannen utanför systembolaget....
 9. Fördelning Fett / protein vi styrketräning

  Sitter på flyget med gammal iPhone och kan inte länka snyggt men Fung hänvisar till viss forskning om hunger. Den visar tvärtom att man inte blir hungrig vid längre fastor. Detsamma kan många fastande vittna om. Initialt blir man hungrig men sen försvinner det. Du bör även kolla upp hur kalorireduktion kan sänka bmr mer än vad som är önskvärt. (Fung biggest looser diet)
 10. Fördelning Fett / protein vi styrketräning

  En del tycker att kaloriräkning är kul. Det är en delfaktor till varför man klamrar sig fast vid det. Om jag satte mig ner med några ekonomer och långsamt förklarade att för att bli rik måste kapital in vara större än kapital ut skulle de flesta skratta och säga att det är lite pinsamt självklart. Jag skulle bli utskrattad. Men när det gäller kalorier verkar detta inte inträffa. Av dietister kan man då få en klapp på axeln för att man sagt något begåvat istället. Dessutom har man ju stöd av vetenskapen och termodynamikens lagar! Man kan kaloriräkna. Då sätter man Calories in = 0 under en längre tidsperiod helt enkelt. Fasting...
 11. Sneglade på ett avsnitt av du är vad du äter och måste säga att jag blev positivt överraskad Annika Sjöö. Hon angriper socker och snabba kolhydrater i vissa inslag ganska ordentligt. Det är i alla fall inget "kroppen behöver kolhydrater annars dör man". Däremot tycker jag hennes idéer om "juice-detox" är lite fåniga. Släng juicen i papperskorgen och fasta istället. Hon är inne på att man ska minska kött och förespråkar mer skaldjur/fisk mm. Är det inte Maria F som var inne på något "människan skall äta skaldjur"-teori? https://viaplay.se/serier/du-ar-vad-du-ater Vad tycker forumsexperterna om Sjöö och henner kost och träningsråd? Håller LCHF långsamt på att bli det nya mainstream?
 12. Evolutionen har anpassat oss

  Man kan också fråga sig hur många folkgrupper som under längre tidsperioder stoppat i sig mat 3-5 ggr per dag. Vad har varit norm om man ser på ett perspektiv på 10.000 - 50.000 år?
 13. Nyhetsmorgon: Är mjölk nyttigt?

  Pastoriserad och homogeniserad nej. Opastoriserad och ohomogeniserad, ja. Däremot bör kanske inte överviktiga diabetiker bälja i sig mängder och sitta still. Det går ju att dricka i oändliga mängder och ändå stoppa i sig en stor middag, inte speciellt mättande men ändå kaloririkt.
 14. Evolutionen har anpassat oss

  Det finns numera något som kallas brocolocco som jag köpt på min locala ICA. Broccoli men 2 eller 3 ggr så stor. Himmelsk var den i oavsett och smakade precis som den mindre släktingen broccolin....
 15. Kor och köttets farlighet i massmedia

  Förvisso men hur är det med vetefält, golfbanor och annat? Verkar lite väl inriktat på just boskapsmark.