Jump to content

MrB

Medlem
 • Posts

  505
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

MrB last won the day on January 29 2018

MrB had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

MrB's Achievements

Gammal i gården

Gammal i gården (4/7)

1.1k

Reputation

 1. ..och man får aldrig riktigt ta del av "the science"...
 2. https://idmprogram.com/first-law-thermodynamics-irrelevant/
 3. Japp och påstår jag att Money IN måste vara större än Money out för att bli miljonär har jag också rätt. Ekonomer gapskrattar kanske om jag säger det seriöst för det är ganska uppenbart, men men.... Av någon märklig anledning händer detta inte för dietister som drar mantrat om calories in and out....istället känner de sig bildade och duktiga och hänvisar till termodynamikens lagar....ohhhh...its science...must be someone smart who invented this.....laws of thermodynamics... https://idmprogram.com/first-law-thermodynamics-irrelevant/
 4. Biggest Looser dieten bygger på CICO(Calories in Calories out), termodynamikens lagar och grundläggande fysik. Ca 99% misslyckas långsiktigt och de har aldrig en reuinion. Där minskar de calories in och tränar hela dagarna med calories out. 1000kcal coca-cola är inte 1000kcal broccoli. Att prata CICO är lika begåvat som att konstatera att för att bli miljonär måste Money In vara större än Money out.
 5. Detta citat vill jag pracka på MariaF angående Fasta och näringsbrist som finns i samma källa(som vi pratat om tidigare).
 6. Leptinkänslighet och Leptinresistans kan spela in. https://idmprogram.com/who-needs-to-avoid-fat-bombs-and-bpc/ Jag har liknande bekanta och jag föraktar dem såklart. Men de leptinkänsliga kan vräka i sig allt de ser. De blir mätta fort och kroppen ser till att bränna bort överskott med höjd metabolism. De brukar dock ha problem att växa till sig på gymmet och vräker i sig protein för att få bicepsen att växa.
 7. Normala värden för fasta verkar vara lite okänt generellt. Men precis som du säger är 3-6 för ketoner starvation ketosis(+ några steg till med träning) samt ett blodsocker mellan 2-3 vanligt(av allt att tyda). Lite som nutrionell ketosis på sterioder....
 8. Ok med rätt övervakning med en läkare som tex Fung så kan man reversera diabetes typ 2 dessutom...
 9. https://www.dietdoctor.com/intermittent-fasting/questions-and-answers#blood-sugar-fasting Här besvarar Fung en liknande fråga men en person som har låga värden. 2,4 mmol efter träning och är orolig. Svaret är om man mår bra, kan man fortsätta. Intrevallet 3-6 mmol är förmodligen framtaget som en norm för 3 måltider om dagen.
 10. https://www.diabetes.co.uk/blog/2018/02/story-angus-barbieri-went-382-days-without-eating/ Världsmästaren låg runt 2 den senare delen av sin lång fasta men mådde bra ändå.
 11. Inte under förutsättning att du får i dig det kroppen behöver när du väl äter. Men visst man kan diskutera det vid längre fastor. Vilka näringsämnen kräver att du äter varje dag? 3 måltider om dagen + snacks är en modern västerländsk uppfinning som påbörjades någongång i början av 1900. Finns ingenting som säger att det är status quo i mänsklighetens historia eller biologi. Matsmältningsystemet är i princip aktivt hela tiden och insulinnivåer konstant höga. Överstimulans av insulin --> insulinresistens....varför är så många västerlänningar insulinresistenta?.... Ämnena näringsbrist och fasta blandas och leder till fel slutsatser. Vill du förlora vikt och fasta? Fasta...har du vitaminbrist?...få i dig de vitaminer du saknar...men fastan och potentiell näringsbrist har inget samband. De har helt enkelt ingenting med varandra att göra.
 12. Det jag menar är att det finns ingen relation mellan fasta och "få i sig näring" beroende på vad man menar med "näring". Har du tex c-vitaminbrist måste du få i dig det när du äter. Att stoppa i sig mat ofta eller sällan spelar ju ingen roll i det avséendet då en person som äter konstant även kan ha näringsbrist. Näringen "fett" har de flesta av oss lite för mycket utav på reserven. Det kommer inte vara brist på den typen av näring tills du börjar bli underviktig.
 13. Konsten är väl att må jäkligt bra under fastan och inte behöva plåga sig igenom och "må skit". För min del har receptet varit stora mängder salt med vattnet man dricker. Även potassium och magnesium. Man kan träna efter flera dagars fasta om man ser till att hålla koll på salter mm. Har bekanta som inte orkar följa med och träna för att de inte fått i sig frukost eller mellanmål. Då är det kul att säga att man inte ätit på fyra dagar och inte gnäller för det. Den där kopplingen "näring man behöver få i sig" och fastafönster återkommer på alla möjliga håll gång på gång. Av någon mystisk anledning gör folk en koppling mellan måltidsintervall och näringsbrist. Om jag har c-vitaminbrist, hjälper det att äta var 3:e timme? Som att man måste äta vid vissa tidpunkter för att få i sig vissa näringar. Jag har fortfarande inte fått relationen måltidsintervall - näring förklarat för mig.
 14. Tomma kalorier. Bättre än socker och/eller kolhydrater men finns ingen större poäng om man nu inte är underviktig och vill lägga på lite på hullet. Det låter inte så logiskt att kroppen skulle ignorera att reagera på ett ämne bara för att det kommer i flytande form. Låter som kostråd från den vinglande mannen utanför systembolaget....
 15. Sitter på flyget med gammal iPhone och kan inte länka snyggt men Fung hänvisar till viss forskning om hunger. Den visar tvärtom att man inte blir hungrig vid längre fastor. Detsamma kan många fastande vittna om. Initialt blir man hungrig men sen försvinner det. Du bör även kolla upp hur kalorireduktion kan sänka bmr mer än vad som är önskvärt. (Fung biggest looser diet)
×
×
 • Create New...