MrB

Medlem
 • Innehållsantal

  348
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  4

MrB vann senast 15 Oktober

MrB hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

564 Enastående

Om MrB

 • Rank
  Stammis
 1. Vätskebalansen och salt?

  Om du fortfarande är yr skulle jag öka på saltdosen lite mer. Se till att öka på med spenat till varje måltid(magnesium) + avocado för potassium. Därtill magnesium och potassium-tillskott.
 2. Existerar det något fall med någon svältande eller fastande människa vars skelett plötsligt brytit samman? Låter som skräcken för att musklerna ska försvinna medans ölmagen sitter kvar. Samma "logiska evolutionära" resonemang.
 3. Är du en hästägare och hästen är överviktig ser du till att fasta ner hästen till en vikt som är optimal och som får hästen att må bra. Det är inga konstigheter. Hästen har ingen möjlighet att ropa svält eller ätstörning utan får rätta sig i ledet. Många människor skulle må bättre av att behandlas på samma sätt istället för att skrika "näringsbrist" och greppa efter chockladkakan...
 4. Svält är en lite lös term så man bör kanske specificera vad man menar. "Svält är en allvarlig näringsrubbning som är följden av uteblivet intag av energigivande och livsnödvändiga näringsämnen under längre tid." Kanske inte jämförbart med fasta då om man ofrivilligt saknar mat, äter allt som finns tillhands och har höga kortisolnivåer pga hotet av fortsatt avsaknad av mat som kanske kommer leda till döden? Mer jämförbart med en stressad och urusel lågkaloridiet kanske? Men för fasta bör man alltid få i sig ordentligt med magnesium, potassium och salt. Vid upprepad fasta på lång sikt har du alla möjligheter i världen att få dig alla existerande näringsämnen som du kan hitta.
 5. Man kanske inte behöver ha som mål att rädda hela mänskligheten även om det låter lite så där beundransvärt...det kanske räcker bra med att man ser om sitt eget hus? En i övrigt inte allt för "upplyftande" tråd...vi är på väg mot undergången och kommer förmodligen inte kunna göra så värst mycket för att förhindra det...
 6. Diabetes 2

  Japp som den kloke Stefan S sade i någon annan tråd...man kan leda hästen till vattnet men man kan inte tvinga den att dricka.. Har en överviktig bekant med t2 som tar insulin. Men han "vet bäst" och tänker inte lyssna på någon Fung minsann. Däremot verkar han och hans läkare han insett att kolhydrater och processade sådana inte är så bra. Så vissa saker går hem.
 7. Neandertalare och "farligt" (??) kolesterol

  ...som tur är finns det ett sätt med vilket vi kan återskapa tillståndet "ont om mat" med..
 8. Har man slutat sälja Cypriotisk yoghurt???

  Längtade efter chansen att få testa denna högt prisade vara som hört så mycket om här...men men...tåget har lämnat perongen.....det är väl till att vispa ihop något eget med kokosfett och rysk youghurt antar jag...suck...
 9. Diabetes 2

  Alla som har eller har en släkting som har diabetes typ 2 bör läsa allt som finns om Dr Jason Fung som reverserar sjukdomstillståndet. Svenska, amerikanska och Australiensiska diabetesförbunden skriver väl fortfarande att sjukdomen är irreversibel. Rätta mig om jag har fel. I Sverige finns en fientlighet gentemot Fung. Bla Ingrid Larsson på Sahlgrenska. Budskapet är att du skall vara på insulinpumpen tills du går i graven. http://www.gp.se/livsstil/hälsa/forskare-varnar-dieten-kan-vara-direkt-livsfarlig-1.4200437 Själv har jag en släkting som gick bort för några år sedan genom den klassiska behandlingen som svensk sjukvård erbjuder med insulinpump. Den som Ingrid Larsson erbjuder samtidigt som hon sprider skräckhistorier om Dr Fung. Fung har redan botat otaliga patienter med sina metoder så "hävdar" är ett lite roligt uttryck.
 10. Periodisk fasta

  Finns lite olika skolor. Men generellt nej. Om du äter så äter du, om du fastar så fastar du. Du får i dig kalorier. Du äter. https://kinobody.com/diet-and-nutrition/bulletproof-coffee-review/ Däremot kommer du ändå förlora vikt om du enbart får i dig kaffe med kokosolja(beroende på). Men det är snarare en lågkaloriediet baserad på kokosolja och kaffe. Fung tillåter det på överviktiga patienter med diabetes typ 2 och kallar det dock fasta. Ordet är kanske inte det intressanta egentligen utan vad som händer med kroppen. Är ganska säker på att det stör autofagiprocessen också även om det sägs att vare sig kaffe eller kokosolja påverkar insulin. Kroppen kommer dessutom bränna fettet från kokosoljan istället för din fettreserv.
 11. Akneproblem, tips?

  ...sist men inte minst...fastan.... Fasting has been my most successful acne treatment
 12. Tveksamhetens dilemma.

  Bra tips generellt men den där proteindrinken till lunch avskyr jag som tips. Bort med den...och ta den i kombination med middagen. Eller kasta den i papperskorgen. Feast or fast. Inga snacks!
 13. Jag och min periodiska fasta

  Har aldrig tappat 0,5-1kg/v genom kostomläggning. Kanske 1-2kg totalt och då är jag generös. Allt viktfall jag haft..ca 30kg är pga fasta. LCHF är ett bra steg in i fastan.
 14. Jag och min periodiska fasta

  Bäggedera är att betrakta som många måltider om dagen. Vare sig 3 eller 6 måltider om dagen lämnar mycket till fastaintervall förutom nattsömnen. En lite speciell målgrupp är det också.....
 15. Tveksamhetens dilemma.

  Fördelar för mig: Botad IBS, stabilt blodsocker och hungerhormon som är helt annorlunda. Fördelen med hungerhormonsregleringen är att bantning eller fasta blir enormt mycket lättare. Därtill inga av de nackdelar som snabba kolhydrater kan ge. Ren LCHF enbart har inte gjort någonting i viktminskning för mig. Jag avskyr kaloriräkning. LCHF är ett trappsteg till fastan. När du är "keto-adapted" så kan du fasta och lära dig fasta i flera dagar utan nämnvärda hungerkänslor. Då kan du se kilona rasa. Har du fexmaxat också eller ätit ren protein? Mäter du om du är i ketosis?